Κινητοποιήσεις μελών της ΠΟΕΔΗΝ στο ΑΧΕΠΑ με φόντο τις προσλήψεις: «Το ΕΣΥ βρίσκεται σε λειτουργικό αδιέξοδο»

«Πρέπει να δοθούν χρήματα για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη προσωπικού», τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος

Must Read

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα, Τρίτη 9 Ιουλίου, μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, με σκοπό να εισακουστούν οι φωνές τους, σχετικά με την ανάγκη προσλήψεων στο ΕΣΥ, το οποίο βρίσκεται υπό κατάρρευση. Από τις 8 το πρωί εργαζόμενοι της Δημόσιας Υγείας βρίσκονται έξω από το ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη και διαδηλώνουν για τα προβλήματα στον κλάδο τους.

Σύμφωνα με την κ. Αναστασία Πολίτου, μέλος σωματείου εργαζομένων ΑΧΕΠΑ, η κατάσταση με τις προσλήψεις στη βόρεια Ελλάδα είναι τραγική, καθώς δεν έχει προσληφθεί κανένας. «Η κύρια στρατηγική είναι οι δουλειές σε εργολάβους, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να πάρουν πάνω από πέντε μόνο ημέρες αδείας», καταγγέλλει. Εξάλλου, παθολόγοι του ΑΧΕΠΑ μετακινούνται σε άλλα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας για να καλύψουν κενά.

«Πρέπει να δοθούν χρήματα για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη προσωπικού»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, έκανε σαφές πως το ΕΣΥ βρίσκεται σε λειτουργικό αδιέξοδο. «Πρέπει να δοθούν χρήματα για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη προσωπικού. Οι ασθενείς θα βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Υπάρχουν 20.000 συμβασιούχοι που δεν νομιμοποιούνται. Όταν ανακοινώνονται προσλήψεις, για να ολοκληρωθούν, χρειάζονται πέντε χρόνια, ενώ γίνονται τετρακόσιες παραιτήσεις κάθε μήνα για σύνταξη ή δουλειά στον ιδιωτικό τομέα ή το εξωτερικό…Αν ανοίξουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί ιατρεία θα υπάρξουν κι άλλες παραιτήσεις», τόνισε και κατάληξε:

«Αυτός που οδηγούσε το ασθενοφόρο στη Σκιάθο, ήταν ένστολος στο ΕΚΑΒ. Κανονικά στο ασθενοφόρο θέλει δύο διασώστες και εδώ είχαμε έναν ένστολο. Όλοι είναι έκθετοι. Παίρνουν 700 ευρώ επίδομα από τον στρατό και προτιμούν το ΕΣΥ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This