Απίστευτα πράγματα στον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Φαντάσματα», μυστήρια και «εξαφανίσεις»!

Η ενίσχυση των 14 εκατομμυρίων ευρώ και η περίεργη αλλαγή στη λίστα των πληρωμών

Must Read

Το «πάρτι» που έχει στηθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει τελειωμό και είναι πολύ συχνές οι αναφορές σε σκάνδαλα που ταλανίζουν τον οργανισμό.

Όπως αποκάλυψε το agronews.gr, στη λίστα πληρωμών βάσει του ΟΣΔΕ 2022, ένας παραγωγός με το όνομα «Σπυρίδων Κανελλόπουλος» φαινόταν (μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα) στο πρόγραμμα των βιολογικών προϊόντων, να έχει εισπράξει ενισχύσεις ύψους 13.999.196 ευρώ.

Το χρονικό

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η λίστα αυτή αναρτήθηκε ως όφειλε ο ΟΠΕΚΕΠΕ με βάση τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από τους κοινοτικούς κανονισμούς (Κανονισμός (EE) αριθ. 1306/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) περί τα μέσα Ιουνίου.

Σε αυτή τη λίστα φαίνονταν καθαρά ότι παραγωγός με το Ο/Ε Σπυρίδων Κανελλόπουλος από την περιοχή της  Ήλιδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, έλαβε το έτος 2023 για την Βιολογική Γεωργία 13.999.196,83 ευρώ.

Βάσει των στοιχείων του agronews.gr παραγωγός με τέτοιο όνομα δεν υπάρχει και δεν ταυτοποιείται στην περιοχή, ενώ δεν υπάρχει και κανένας που να γνωρίζει ότι υποβλήθηκε τέτοια δήλωση ΟΣΔΕ.

Ένα από τα παράδοξα αυτής της υπόθεσης, είναι πως η μόνη περίπτωση να λάμβανε κάποιος ενίσχυση 14 εκατομμυρίων ευρώ στη Βιολογική Γεωργία, ήταν αν δήλωνε εκτάσεις πάνω από 200.000 στρέμματα, κάτι που είναι δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση στην Ελλάδα!

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) Παύλος Σατολιάς σε δηλώσεις του στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο», είχε αποκαλύψει για το θέμα και τους λανθασμένους τρόπους πληρωμής των ενισχύσεων:

«Υπάρχει ΑΦΜ αγρότη σε περιοχή της Πελοποννήσου στον οποίο πληρώθηκε πριν από λίγες μέρες με ποσό 13,9 εκατ. ευρώ… Πιθανότατα πρόκειται περί λάθους. Αλλά αυτά τα λάθη του ΟΠΕΚΕΠΕ και του τεχνικού συμβούλου που αδυνατεί να προχωρήσει σε νέες τεχνολογίες μας ανησυχούν ως προς το μέλλον των πληρωμών των αγροτών».

Ο πανικός

Επιπλέον, ο πανικός που δημιουργήθηκε στον ΟΠΕΚΕΠΕ αφότου άρχισε να… κυκλοφορεί το θέμα, οδήγησε σε «διορθώσεις» και «εξαφανίσεις».

Σύμφωνα με το agronews.gr την περασμένη Κυριακή (7/7) στο σημείο της λίστας πληρωμών όπου αναγράφονταν το όνομα του συγκεκριμένου δικαιούχου, μπροστά από το ποσό των 13.999.196,83 ευρώ εμφανίσθηκε το αρνητικό πρόσημο (-) δηλαδή – 13.999.196,83 ευρώ.

Δηλαδή ξαφνικά, το συγκεκριμένο ποσό μετά από δύο χρόνια (καθώς πρόκειται για ΟΣΔΕ 2022), εμφανίζεται ως αχρεωστήτως καταβληθέν!

Επίσης, χθες (8/7), διαπιστώθηκε ότι στη λίστα εμφανιζόταν, αντί του ονόματος Σπυρίδων Κανελλόπουλος, το όνομα του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων!

  • Γιατί ο ΟΠΕΚΕΠΕ αλλάζει κάθε μέρα τα στοιχεία που επισήμως είχε αναρτήσει;
  • Τι θα πράξει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας για το μυστήριο αυτό θέμα;

Η «εξήγηση» του ΟΠΕΚΕΠΕ

Σήμερα, ο ΣΚΑΪ ασχολήθηκε με το θέμα, παρουσιάζοντας την πλευρά του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Έκανε λόγο για «υπαρκτό πρόσωπο» που «αρχικά εμφανίστηκε να έχει εισπράξει το αστρονομικό ποσό για βιολογικές καλλιέργειες».

Στη συνέχεια, μετέφερε επικοινωνία που είχε το κανάλι με τον οργανισμό, όπου αναφέρθηκε ότι τα σχεδόν 14 εκατομμύρια ευρώ ήταν «αντιλογιστικές κινήσεις της κοινοτικής συμμετοχής για την περίοδο του 2023 με το ΑΦΜ του οργανισμού» και ότι «δεν εισέπραξε τα χρήματα ο συγκεκριμένος αγρότης».







Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This