Δολοφονία Παναγιώτη Στάθη: Ο Αλβανός μαφιόζος, συνονόματος σταρ του ελληνικού σινεμά και το meeting στη Μύκονο

Must Read

Με αίμα και δάκρυα ποτίζονται πλέον τα μπετά στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, μια και το real estate στάζει μίσος και εκδίκηση στο νησί όπου οι Σαουδάραβες πληρώνουν όσο όσο για να το κάνουν δικό τους, αφήνοντας τους άλλους να σφάζονται…

  • Από τον
    Βασίλη Χήτο

Το επονομαζόμενο «μοντέλο», ο φερόμενος εκτελεστής του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη, έχει πολύ σκοτεινό παρελθόν από την εποχή της απαγωγής Παναγόπουλου. Τότε που, όπως αποκάλυψε η «Espresso», εκλιπαρούσε αρχινονό της Αττικής να τον «βαπτίσει» πληρωμένο δολοφόνο επειδή «κα@λωνε» να σκοτώνει, όπως του έλεγε στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, οι οποίες είδαν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας. Το «μοντέλο» δεν είχε εμπλοκή στην απαγωγή, αλλά χρησιμοποιήθηκε ποικιλοτρόπως από την ίδια εγκληματική ομάδα για συμβόλαια θανάτου στην αθηναϊκή νύχτα. Μάλιστα, τότε, ο ίδιος είχε «αποδείξει» πως το πρωινό της απαγωγής (12/1/2009) του μεγαλοεφοπλιστή βρισκόταν στην Πάτρα, όπου ζούσε η σύντροφός του, που, όπως καταγγέλθηκε έπειτα από τη ίδια, την σάπιζε στο ξύλο από ζήλια.

Η «Espresso» φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας και έναν άλλο περίεργο θάνατο στην Πάτρα. Δυόμισι χρόνια νωρίτερα, τον Απρίλιο του 2007, βρέθηκε «αυτοκτονημένος», με δύο σφαίρες στην καρδιά, ο αστυνομικός θείος του «μοντέλου». Ο θείος του ήταν διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, σε μια περίοδο που η τοπική Αστυνομία βαλλόταν από εκπομπές του «Κίτρινου Τύπου» για την «κάλυψη» που παρείχαν κάποιοι σε διαβόητο επιχειρηματία, ο οποίος είχε γεμίσει την αχαϊκή πρωτεύουσα με ηλεκτρονικά… Οι συγγενείς του αξιωματικού φώναζαν πως ο άνθρωπός τους υπέκυψε σε πιέσεις για να μη μιλήσει για «επίορκους» συναδέλφους του. Αυτός ήταν και ο λόγος που σε δύο ημέρες έγιναν δύο διαφορετικές νεκροτομές, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία. Πάντως, το «μοντέλο», ο ανιψιός, χάραζε από τότε αντίθετο δρόμο και φαίνεται πως εξελίχθηκε σε «φαρμακοχέρη». Το θύμα της περασμένης Τρίτης στο Ψυχικό, ο 54χρονος τοπογράφος, εμφανίζεται να απέκτησε σε νησί των Κυκλάδων κάτι που «επιθυμούσε πολύ άλλος…». Και αυτός, πέρα του μεγαλομεσίτη που «φωτογραφίζουν» οι Αρχές, θα μπορούσε να είναι και Αλβανός μεγαλοεργολάβος που αλωνίζει στη Μύκονο, απειλώντας και επιβάλλοντας δικό του τιμολόγιο-κόστος στις οικοδομές.

«Μαύρο φίδι»

Οσοι τολμούν να ρίξουν τις τιμές τούς έφαγε το «μαύρο φίδι», μας αναφέρει παράγοντας του νησιού. Το επώνυμο του Αλβανού μεγαλοεργολάβου παραπέμπει σε Ελληνα σταρ του παλιού σινεμά. Πάντως, η Α.Π., φίλη του Γ.Κ., του 44χρονου «μοντέλου», κόρη γνωστού δικηγόρου, κατέθεσε ότι γνωρίζει έναν από τους φερόμενους ως υπόπτους για ηθική αυτουργία και μάλιστα ότι ο σύντροφός της τον είχε συναντήσει δύο φορές στη Μύκονο, τη μία το περασμένο Πάσχα και την άλλη λίγο πιο παλιά, προκειμένου να συζητήσουν για «δουλειές».

Οι ίδιες αστυνομικές πηγές τονίζουν ότι στην ίδια πολυκατοικία στο Μαρούσι, όπου είχε νοικιάσει πάρκινγκ ο 44χρονος φερόμενος εκτελεστής, διαμένει και ο αδερφός συνεργάτη του βασικού υπόπτου για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του τοπογράφου. Οι ανακριτικές Αρχές προχωρούν σε άρση τραπεζικού απορρήτου του 44χρονου «μοντέλου», συγγενικών και φιλικών του προσώπων, αλλά και των υπόπτων για ηθική αυτουργία, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ύποπτα εμβάσματα που θα μπορούσαν να αποτελούν «αμοιβή» για το συμβόλαιο θανάτου. Η πυρίτιδα, ωστόσο, που ανιχνεύτηκε στην κρυμμένη ζώνη πιστολιού του 44χρονου, η οποία βρέθηκε στο διαμέρισμα στο Ν. Ψυχικό, στο οποίο και διέμενε με την Α.Π., νέα σύντροφό του, από μόνη της, όσο δεν υπάρχουν όπλα ή όπλο, δεν είναι ικανή να αποτελέσει σημαντικό στοιχείο ενοχής… Στο σπίτι, σε κρύπτη μέσα σε ψευδοροφή, ο 44χρονος έκρυβε δύο κινητά τηλέφωνα, μία συσκευή GPS και κάρτες SIM. Η εταιρία του θύματος βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση, περίπου 1,5 χλμ., από το διαμέρισμα του ζευγαριού. Ομως στο Μαρούσι το «μοντέλο» χρησιμοποιούσε υπόγειο πάρκινγκ σε πολυκατοικία. Την περασμένη Τρίτη, μετά τη δολοφονία, ο 44χρονος φέρεται ότι με το μαύρο σκούτερ κινήθηκε προς του Ζωγράφου, προφανώς για να χαθούν τα ίχνη του και κατέληξε στο υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι, όπου άφησε το σκούτερ και έφυγε με μια μηχανή BMW που ανήκει σε εταιρία και τη χρησιμοποιούσε ο ίδιος. Το σκούτερ, ωστόσο, δεν έχει βρεθεί ακόμη…

Η αλυσίδα των αιματηρών γεγονότων! Καθεστώς φόβου στο νησί των ανέμων

Μια αλληλουχία γεγονότων, ωστόσο, δείχνει τι είχε προηγηθεί στο νησί. Τον Μάρτιο του 2023, ο αρχαιολόγος Μανώλης Ψαρρός πέφτει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αγνώστους στην Κηφισιά, σε παράδρομο του ΚΑΤ. Η επίθεση εις βάρος του συσχετίστηκε με τη δραστηριότητά του στη Μύκονο, καθώς ο ίδιος ανήκε στο δυναμικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και χειριζόταν σοβαρές υποθέσεις πολεοδομικών παραβάσεων στο νησί των ανέμων. Δυο δράστες, ανάμεσά τους ο διαβόητος «Ντότσι», κατηγορήθηκαν ότι τον Νοέμβριο του 2022 είχαν ληστέψει 42χρονο Αλβανό οικοδόμο της Μυκόνου, που υπήρξε στο παρελθόν και εργοδότη τους, αρπάζοντάς του μέσα από το γραφείο του περίπου 40.000 ευρώ. Γι’ αυτή την υπόθεση εκκρεμούσαν εις βάρος τους εντάλματα σύλληψης. Δράστες και θύμα όμως ξανασυναντήθηκαν τυχαία (;) για… ψώνια, τον Ιούνιο του 2023, στο γνωστό πολυκατάστημα Attica της οδού Πανεπιστημίου.

Ο 42χρονος οικοδόμος σπεύδει και τηλεφωνεί στην Αμεση Δράση, με αποτέλεσμα και έπειτα από κυνηγητό στα γύρω στενά να συλληφθούν και οι δύο. Μετά την… προσωρινή προφυλάκισή τους, όμως, ένας εξ αυτών «διαδίδει» ότι για λογαριασμό του Αλβανού οικοδόμου είχαν χτυπήσει το φθινόπωρο του 2020 τον Ελληνα ιδιοκτήτη του μεγαλύτερου μεσιτικού γραφείου στη Μύκονο, που σήμερα βρίσκεται και αυτός στο «κάδρο» των ερευνών για τον φόνο του τοπογράφου. Ο προφυλακισμένος άφηνε, επίσης, να εννοηθεί πως ο 42χρονος οικοδόμος τον Μάρτιο του 2023 τους είχε αναθέσει και τον ξυλοδαρμό στην Αθήνα, σε παράδρομο του ΚΑΤ, του αρχαιολόγου της Μυκόνου Μανώλη Ψαρρού. Η δίκη για τον ξυλοδαρμό του μεσίτη, πάντως, πριν από λίγες ημέρες όλως τυχαίως (;) πήρε αναβολή, καθώς ο «Ντότσι», ο βασικός κατηγορούμενος -που στο μεταξύ είχε ξανασυλληφθεί-, δολοφονήθηκε μέχρι θανάτου από συμπατριώτη του στις Φυλακές Κορυδαλλού. Να σημειωθεί πως ο 54χρονος τοπογράφος τον Σεπτέμβριο του 2021 είχε καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων στο Α.Τ. Χαλανδρίου για ξυλοδαρμό κάτω από το σπίτι του, «φωτογραφίζοντας» όμως χωρίς στοιχεία ως «εντολέα» τον μεγαλομεσίτη της Μυκόνου, που επίσης είχε δαρθεί σε «ανύποπτο» χρόνο.

Η περίεργη «αυτοκτονία»

Μεγάλη αίσθηση, πάντως, είχε προκαλέσει η «αυτοκτονία» του αστυνομικού θείου του Γ.Κ., που σήμερα έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό. Ο αστυνομικός βρέθηκε απόγευμα νεκρός σε παραλιακή περιοχή της Πάτρας και σύμφωνα με τους ιατροδικαστές είχε πυροβοληθεί δύο φορές στην καρδιά. Η Αστυνομία απέδωσε τον θάνατό του σε «αυτοκτονία», ενώ η οικογένειά του ζήτησε, όπως και έγινε, και νέα νεκροψία.

Ο Γ.Ξ. το διάστημα εκείνο ήταν αναστατωμένος επειδή, όπως υποστήριξε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., επιχειρούσαν να τον εμπλέξουν στην υπόθεση με τα κυκλώματα της νύχτας. Οπως μάλιστα ανέφερε, «οι μπράβοι της νύχτας, οι εκβιασμοί, οι τοκογλυφίες, το παράνομο στοίχημα και υποψίες για εμπλοκή αστυνομικών μπήκαν στο ίδιο τσουβάλι και έντιμοι αστυνομικοί βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα». Στο στόχαστρο, τότε, είχε βρεθεί ανώτατο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., που στην πορεία «ξεγλίστρησε» και έφτασε να γίνει και αντιστράτηγος. Το θέμα της πιθανής διαφθοράς στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. είχε διχάσει την υπηρεσία στην Πάτρα, ενώ καθημερινά σημειώνονταν «αλληλοκαρφώματα».

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο προϊστάμενος του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να αντιπαρέλθει τις εχθρικές συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό στο υπηρεσιακό του περιβάλλον και οδηγήθηκε στην «αυτοκτονία» από ευθιξία.

Πηγή: Espresso

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This