Πάτρα: Αναστέλλεται η λειτουργία του «Καραμανδάνειου» – «Σώθηκε στο “και πέντε”» λέει ο Γιαννάκος της ΠΟΕΔΗΝ

Πυκνοί καπνοί «έπνιξαν» το νοσοκομείο, υποχρεώνοντας διοίκηση και προσωπικό στο να το εκκενώσουν άμεσα

Must Read

Στην αυλή του «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου Παίδων έφτασε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στην Πάτρα, εντός του οικιστικού ιστού, θέτοντας σε συναγερμό όσους βρίσκονταν εντός του ιδρύματος, καθώς κάποια στιγμή δημιουργήθηκε μια εστία και στον τρίτο όροφο του κτηρίου.

Λόγω του συγκεκριμένου γεγονός συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη της 6ης ΥΠΕ, η οποία και αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του νοσοκομείου μέχρι νεοτέρας, προκειμένου να επιδιορθωθούν όλες οι ζημιές που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στις υποδομές του ιδρύματος.

«Απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη για αναστολή λειτουργίας του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων. Αύριο θα είναι σίγουρα κλειστό. Όπως αναφέρθηκε στην έκτακτη σύσκεψη υπό τον Γιάννη Καρβέλη και στην οποία συμμετείχε η Διοικήτρια του νοσοκομείου Ασπασία Ρηγοπούλου, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κώστας Πελετίδης, μέλη του ΔΣ, προϊστάμενοι ιατρικού, νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού, έχουν προκύψει κάποια ζητήματα σε υποδομές του κτιρίου. Αύριο ο εργολάβος θα κληθεί να εκτιμήσει και να αποτιμήσει πλήρως τις ζημιές και θα ξεκινήσει άμεσα η αποκατάστασή τους. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο της διοίκησης. Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ακολούθως μετέβη στο ΓΝ Πατρών Άγιος Ανδρέας όπου έχουν μεταφερθεί από την πρώτη στιγμή οι μικροί ασθενείς του Καραμανδανείου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ΕΡΤ ο παιδίατρος του νοσοκομείου Θανάσης Φίλιας, «η φωτιά έφτασε μέσα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και μάλιστα δημιουργήθηκε μια εστία στον τρίτο όροφο, στο κτήριο μέσα. Προφανώς, από κάποιο κουκουνάρι που πετάχτηκε, επειδή η περιοχή είναι γεμάτη με πεύκα. Πετάχτηκε στην ταράτσα και έπιασε εκεί ένας χώρος, αλλά δεν επεκτάθηκε, έσβησε γρήγορα».

Άμεσα εκδόθηκε εντολή εκκένωσης, προκειμένου να απομακρυνθούν ασθενείς και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Η επιχείρηση εκκένωσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με το σχετικό ρεπορτάζ να αναφέρει πως 15 από τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας «Αγ. Ανδρέας», κάποια διακομίστηκαν στο Νοσοκομείου του Ρίου, ενώ τα υπόλοιπα πήραν εξιτήριο.




Γιαννάκος: «Σώθηκε στο και πέντε το Καραμανδάνειο παιδιατρικό νοσοκομείο»

Ανακοίνωση για το κρίσιμο αυτό περιστατικό εξέδωσε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης  Γιαννάκος, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «οι συνάδελφοι, η διοίκηση ενήργησαν αστραπιαία πριν καν δοθεί εντολή εκκένωσης».

Ολόκληρη η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

«ΣΩΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ. ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ ΡΙΟ.

Από ότι φαίνεται σώθηκε στο και πέντε το Καραμανδάνειο παιδιατρικό νοσοκομείο. Οι συνάδελφοι μου περιγράφουν την ηρωική προσπάθεια όλων των εργαζόμενων, της διοίκησης και της πυροσβεστικής.

Άκουσα τον αρχηγό της πυροσβεστικής να λέει στην ενημέρωση ότι η φωτιά έφθασε στη ταράτσα του νοσοκομείου, επίσης σε άλλο σημείο κοντά στα οξυγόνα, σε κάδους απορριμμάτων εντός του περιβάλλοντα χώρο. Κατασβέθηκε παντού είπε. Τι να πούμε.

Μεγάλος κίνδυνος να καεί. Μπράβο. Γιγαντιαία επιχείρηση εκκένωσης του νοσοκομείου από τα νοσηλευόμενα παιδάκια. Οι συνάδελφοι, η διοίκηση ενήργησαν αστραπιαία πριν καν δοθεί εντολή εκκένωσης. Τα περίπου 25 παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στα δύο νοσοκομεια των Πατρών.

Κάποια χειρουργικά πήραν εξιτήριο και πήγαν σπίτι τους. Πολλοί γονείς πήραν τα παιδιά τους με τα δικά τους αυτοκίνητα και τα μετέφεραν στο κοντινό νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. Αυτή τη στιγμή εκεί φιλοξενούνται 7 παιδιά.

Στο νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας δεν λειτουργεί παιδιατρική κλινική και εαν χρειασθεί θα μεταφερθούν στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ του ΡΙΟΥ. Μπραβο στους συναδέλφους.

Ωφείλω όμως να πω και ένα μπράβο στους πυροσβέστες, στον επικεφαλής της πυροσβεστικής για τον συντονισμό. Άψογος. Σώθηκε το Παιδιατρικό νοσοκομείο.

Και δεν έχουμε πολλά παιδιατρικα νοσοκομεία στη χώρα μας. Μόνο τέσσερα. Τα δύο νοσοκομεία των Πατρών βρίσκονται σε εφημερεία και ετοιμότητα. Στο νοσοκομειο Αγιος Ανδρέας τοποθετούν κρεβάτια στην αίθουσα συνελεύσεων που έχει κλιματισμό προκειμένου να υποδεχθούν περί τους 25 ηλικιωμένους από το ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ Μπράβο Γιαννάκος»

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε πυκνή πευκόφυτη έκταση σε χαράδρα ανάμεσα στο γηροκομείο της Πάτρας και στο «Καραμανδάνειο» και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα, λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, προκαλώντας την αποστολή αλλεπάλληλων μηνυμάτων από το 112, που ζητούσαν από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This