Επόπτες Υγείας, δημοτικοί αστυνομικοί και υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού στο κύκλωμα εκβιαστών!

Τα σημειωματάρια, η 43χρονη εγκέφαλος και ο φόβος των καταστηματαρχών

Must Read

Επόπτες Υγείας ήταν οι 12 από τους συλληφθέντες για το κύκλωμα εκβιαστών που αποσπούσε χιλιάδες ευρώ από επιχειρηματίες προκειμένου να «καλύπτουν» τις παρανομίες τους ή να κάνουν τα στραβά μάτια σε ελέγχους. Στο κύκλωμα εμπλέκονται μεταξύ άλλων, δημοτικοί αστυνομικοί αλλά και υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Οι 12 Επόπτες υγείας της Περιφέρειας Αττικής (9 εργάζονταν στις ελεγκτικές υπηρεσίες του Κεντρικού Τομέα και 3 στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Βόρειου Τομέα) τέθηκαν σε αργία, με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει αλλαγές και μετακινήσεις. «Μηδενική ανοχή σε κάθε παράνομη ενέργεια, που αμαυρώνει το κύρος της Περιφέρειας και προσβάλλει τους πολίτες» ήταν το μήνυμα Χαρδαλιά ο οποίος δρομολογεί αλλαγές όπως θέσπιση δικλείδων ασφαλείας στη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, ενίσχυση της υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου της Περιφέρειας και αλλαγή του τρόπου συγκρότησης των συνεργείων δευτεροβάθμιου υγειονομικού ελέγχου, καθώς οι εργαζόμενοι που τα συγκροτούν θα ορίζονται πλέον με κλήρωση.




Φερόμενη αρχηγός του κυκλώματος είναι η 43χρονη «Νάνσυ» από την Πάτρα, η οποία έχει δεσμό με έναν από τους δημοτικούς αστυνομικούς, ο οποίος ήταν επίσης ψηλά στην ιεραρχία του κυκλώματος. Η 43χρονη έφερε πάνω της ένα σημειωματάριο όπου αναγράφονταν αναλυτικά τα καταστήματα και δόσεις που καλούνταν να πληρώσουν οι επιχειρηματίες.  Εισπράκτορας ήταν ένας 55χρονος, ο οποίος εκτελούσε και χρέη οδηγού για την αρχηγό του κυκλώματος.




Σε αναστολή τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εμπλέκονται στη σπείρα εκβιαστών

Nωρίτερα, η Χαριλάου Τρικούπη έθεσε σε αναστολή τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των δύο στελεχών: «Λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους σε ποινική υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας, η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικώς, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας».




Σημειώνεται ότι και οι δύο είναι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι τέθηκαν σε αναστολή καθηκόντων με απόφαση της Λίνας Μενδώνη. Πρόκειται για τους Ι. Π.  μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, γραμματέα του Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕ ΥΠΠΟ και πρώην πρόεδρο ΠΟΕ ΥΠΠΟ και τον Γ. Β. αναπληρωτή γραμματέα τομέα πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρο ενιαίου συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής Στερεάς και Νήσων.

«Δεν είναι καινούργιο, το ζούμε χρόνια»

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς μίλησε για ένα χρόνιο φαινόμενο: «Οι εκβιασμοί δεν είναι κάτι καινούριο για εμάς είναι κάτι το οποίο το ζούμε πάρα πολλά χρόνια και βλέπουμε ό,τι οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης είναι έρμαια στα χέρια του οποιουδήποτε ελεγκτικού μηχανισμού. Και θέλω να τονίσω ό,τι δεν υπάρχουν μόνο σωστοί δημόσιοι λειτουργοί, υπάρχουν δυστυχώς και κακοί. Και εκεί πρέπει να βρούμε τις ασφαλιστικές δικλείδες έτσι ώστε να μην μπορούν να κάνουν τέτοιες ενέργειες οι οποίες και εκθέτουν τις αρχές και από την άλλη μεριά εκβιάζουν τους επαγγελματίες» είπε και πρόσθεσε ότι ο «ο φόβος είναι αυτός που κρατάει τα στόματα κλειστά και αυτό συμβαίνει σε πάρα πολλά επίπεδα της δημόσιας διοίκησης».

Για κύκλωμα που απλώνεται σε περισσότερες από τρεις δημόσιες υπηρεσίες, μίλησε ο  Βασίλης Πολυμερόπουλος, μέλος εκτελεστικής γραμματείας ΑΔΕΔΥ: «Κοιτάξτε είναι ένα λυπηρό γεγονός και ένα γεγονός το οποίο δεν τιμά κανέναν, αλλά και οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι καταστηματάρχες είναι μέρος της ελληνικής κοινωνίας, υπάρχουν καλοί, κακοί, μέτριοι και αυτά τα φαινόμενα είναι άκρως καταδικαστέα και δυστυχώς είναι προς συζήτηση , όχι το ότι δόθηκε μια μίζα ή ότι πίεσε κάποιος. Εδώ πέρα έχουμε ένα κύκλωμα, αυτό είναι πρωτοφανές. Έχουμε ένα κύκλωμα το οποίο είναι επιπεδοποιημένο, το οποίο έχει μια συγκεκριμένη δομή, το οποίο απλώνεται σε τρεις ή τέσσερις δημόσιες υπηρεσίες, κάτι το οποίο είναι σπάνιο και αυτό μας προβληματίζει, γιατί ξεφεύγει από τη κλασική αντίληψη».




Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ..
    🔞
    👮🏿 🕵️🏿‍♂️ 🤴🏿 🧕🏿 🧕🏿 👨🏿 🧑🏿‍✈️

    🇲🇿 🇧🇼 🦴 🦴 🦴 🏧 🏧 🏧

    🥸 🥸 🇲🇿 👍🏿 👍🏿

  2. …👮🏿 👮🏿 👨🏿 🧔🏿‍♂️👨🏿‍🦱🧑🏿‍🦰..

    👨🏿‍🦱 👳🏿 👨🏿 👳🏿 🤴🏿 🧑🏿‍✈️ 🧕🏿..

    👳🏿‍♂️ 🕵️🏿‍♂️ 🤓 ➡️ 🏧

    🤟🏿

  3. Εντάξει! Ηρέμησα! Θεωρούσα ότι οι Πασοκτζήδες είχαν μείνει στην άκρη της λαμογιάς! Έτσι μπράβο! Οι δεξιότητες που απέκτησαν στο παρελθόν δεν πήγαν χαμένες!!!

  4. ΝΑΤΑΝ ΜΌΝΟ ΑΥΤΟΊ ΘΑ ΠΉΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ!! ΕΔΏ ΟΠΟΊΑ ΠΕΤΡΑ ΚΙΑΝ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΑΠΌ ΚΆΤΩ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΑΛΛΆ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ ΣΦΥΡΑΝ ΑΔΙΆΦΟΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΌ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΤΙ ΜΕ ΝΟΙΆΖΕΙ ΕΜΈΝΑ!! ΈΝΑ ΜΙΚΡΌ ΠΑΡΆΔΕΙΓΜΑ ΈΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΊ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΆΝΩ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΧΑΜΟΣ ΑΠΤΆ ΧΤΙΣΙΜΑΤΑ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΊ ΤΌΣΑ ΞΑΝΕΜΙΖΟΝΤΑ ΕΥΡΏ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This