Θεσσαλονίκη: Αιφνιδιαστική 24ωρη απεργία την Τετάρτη στον ΟΑΣΘ

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε πριν τα εγκαίνια του Σταθμού Φόρτισης Ηλεκτρικών Λεωφορείων

Must Read

Σε αιφνιδιαστική 24ωρη απεργία, για αύριο Τετάρτη 10 Ιουλίου, αποφάσισε να προχωρήσει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού η κινητοποίηση, που δυσκολεύει πολύ κόσμο, αποφασίστηκε λίγες ώρες πριν από τα εγκαίνια του Σταθμού Φόρτισης Ηλεκτρικών Λεωφορείων ΟΑΣΘ, ενός σημαντικού έργου για τον Οργανισμό και συνολικά την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Αφορμή για την προκήρυξη απεργίας δείχνει να αποτελεί η διαφαινόμενη -όπως λένε- μη αποδοχή του 100% των αιτημάτων τους από το Υπουργείο Οικονομικών για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΑΣΘ. Σημειωτέον ότι τα αιτήματα των εργαζομένων φαίνεται μετά από παρεμβάσεις να ικανοποιούνται σε μεγάλο βαθμό, καθώς τούς προτείνεται αύξηση των παροχών της τάξης του 50% σε σχέση με την προηγούμενη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ θα ασκήσει άμεσα όλα τα ένδικα μέσα για να αποτρέψει την απεργία, η οποία το μόνο που μπορεί να πετύχει είναι η περαιτέρω ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και μάλιστα σε μία μέρα που αναμένονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Δρομολόγια ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Aνακοίνωση

Κατόπιν ενημέρωσης ότι την Τετάρτη 10.07.2024 θα λάβουν χώρα τα εγκαίνια του Σταθμού Φόρτισης Ηλεκτρικών Λεωφορείων στο Αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ (Σταυρούπολη), κατά το χρονικό διάστημα 08:00 – 12:00, σας γνωρίζουμε ότι:

• Δεν θα εξυπηρετείται προσωρινά o Σταθμός Μετεπιβίβασης Σταυρούπολης

• Η επιβίβαση και αποβίβαση του επιβατικού κοινού των λεωφορειακών γραμμών Νο 27 «Σταυρούπολη-Πανεπιστήμιο», Νο 43 «Τοπικό Ευόσμου», Νο 55 «Σταυρούπολη-Ωραιόκαστρο»

(και των εναλλακτικών αυτής), Νο 83Ν «Σταυρούπολη-Λαγκαδάς», Νο 85 «Θεσσαλονίκη-Ευαγγελίστρια» (και των εναλλακτικών αυτής) και Νο 86 «Θεσσαλονίκη-Λαγκαδίκια» (και των εναλλακτικών αυτής), θα πραγματοποιείται έμπροσθεν του αμαξοστασίου Σταυρούπολης (σε κατάλληλο σημείο για την αναμονή των επιβατών) το οποίο χωροθετείται στην οδό Θερμαϊκού, περί τα 150μ. νοτιότερα του σταθμού Μετεπιβίβασης Σταυρούπολης (Εικόνα 1).

• Η φορά κατεύθυνσης των λεωφορειακών γραμμών Νο 43, Νο 55, Νο 83Ν, Νο 85 και Νο 86 κατά την επιβίβαση και αποβίβαση του επιβατικού κοινού θα είναι προς βορρά (προς Ωραιόκαστρο, άνοδος οδού Θερμαϊκού).

• οι λεωφορειακές γραμμές Νο 43, Νο 55, Νο 83Ν, Νο 85 και Νο 86 θα προσεγγίζουν το αμαξοστάσιο Σταυρούπολης μέσω του εναλλακτικού δικτύου της περιοχής που περικλείεται από τις οδούς: Θερμαϊκού, Πατριάρχου Αθηναγόρα, Ιασωνίδου και Αιγαίου. Ειδικότερα, η λεωφορειακή γραμμή Νο 43 θα ακολουθεί τη διαδρομή: Μαραθώνος-Πατριάρχου ΑθηναγόραΙασωνίδου-Αιγαίου-Θερμαϊκού. Η λεωφορειακή γραμμή Νο 55Ρ μετά την οδό Εσπερίδων θα ακολουθεί τη διαδρομή: Ιασωνίδου – Αιγαίου – Θερμαϊκού. Οι λεωφορειακές γραμμές Νο 55 (και των εναλλακτικών αυτής), Νο 83Ν, Νο 85 (και των εναλλακτικών αυτής) και Νο 86 (και των εναλλακτικών αυτής) κατά την επιστροφή τους προς το αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης θα ακολουθούν τη διαδρομή Θερμαϊκού-Πατριάρχου Αθηναγόρα-Ιασωνίδου-Αιγαίου.

• Η στάση «Αμαξοστάσιο Σταυρούπολης» (ivr: 11026), της λεωφορειακής γραμμής Νο 27, η οποία χωροθετείται στην κάθοδο της οδού Θερμαϊκού με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης δεν θα εξυπηρετεί προσωρινά το επιβατικό κοινό.

Παρακαλούμε τον ΟΑΣΘ για την τοποθέτηση φορητού ιστού έμπροσθεν του αμαξοστασίου Σταυρούπολης. Παρακαλούμε τους παρόχους να μεριμνήσουν αναλόγως και να ενημερώσουν άμεσα τους χρήστες της αστικής συγκοινωνίας με κάθε πρόσφορο μέσο και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη παροχή του συγκοινωνιακού έργου και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This