Η μαζικοποίηση της διαφθοράς

Must Read

Το ψάρι βρομάει από το κεφάλι – και στην κεφαλή της πολιτικής, οικονομικής, μιντιακής και «πνευματικής» εξουσίας είναι έντονη η οσμή της σαπίλας. Η ελίτ διασπείρει τους… τρόπους της και τα «ήθη» της στη βάση της κοινωνίας και οδηγεί τη χώρα στον γκρεμό.

  • «Η θέση μας», εφημερίδα «δημοκρατία»

Ο λόγος γίνεται για τη συμμορία των εκβιαστών του Δήμου Αθηναίων, που χρησιμοποιούσαν όποια εξουσία διαθέτουν ο θεσμός και τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να αποσπούν χρήματα από επιχειρηματίες. Ο τρόπος δράσης των εκβιαστών είναι ακριβώς εκείνος που χαρακτηρίζει τέτοιου είδους ανθρώπους. Πατούν πάνω στον φόβο των ανθρώπων του μόχθου για να πλουτίσουν σε βάρος τους.

Εκείνο, πάντως, που προκαλεί απορία είναι η εμπειρία που δείχνουν να έχουν στον χειρισμό των θυμάτων τους. Φαίνεται πως ασκούσαν αυτή την εγκληματική δραστηριότητα για πολύ καιρό. Ωστόσο, προκαλείται η απορία πώς κατάφερναν να περνούν απαρατήρητοι από τους δημάρχους, τους διευθυντές υπηρεσιών και των θεσμικών οργάνων του Δήμου Αθηναίων. Είναι άπαντες τόσο ανίδεοι, τόσο αδιάφοροι, τόσο αφελείς ή υπάρχουν κι άλλα «πλοκάμια» της εγκληματικής οργάνωσης σε διάφορα δημοτικά πόστα;

Η συμμορία των εκβιαστών δεν λειτούργησε στο… κενό. Δεν αποτελεί μια μεμονωμένη κηλίδα διαφθοράς σ’ ένα… άσπιλο περιβάλλον. Το ίδιο το σύστημα ενθαρρύνει τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Ένα από τα πιο ηχηρά παραδείγματα αποτελεί το σκάνδαλο της Siemens και το θεαματικό ξέπλυμα των ηθικών και φυσικών αυτουργών από την ελληνική Δικαιοσύνη. Πριν από λίγες ημέρες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες όλα τα μεγαλοστελέχη της γερμανικής πολυεθνικής επιχείρησης, Γερμανούς και Ελληνες, και μεταξύ αυτών και τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Μάλιστα, το Εφετείο έκρινε ότι πρέπει να αποδοθούν όλα τα κατασχεθέντα στους κατηγορουμένους της Siemens που αθωώθηκαν, αλλά και στους κατηγορουμένους που απαλλάχτηκαν λόγω παραγραφής και όχι για λόγους ουσίας.

Κοντολογίς, ο Χριστοφοράκος θα πάρει εντόκως όσα μετρητά του κατασχέθηκαν και η υπόθεση της Siemens, της «λίστας Λαγκάρντ», της Novartis και άλλα σκάνδαλα θα εμπνεύσουν κι άλλους πολλούς να κάνουν τα ίδια, αφού η ίδια η ελληνική Δικαιοσύνη τούς διαβεβαιώνει ότι θα μείνουν ατιμώρητοι…

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This