Μεγάλη πυρκαγιά στο Μενίδι: Βελτιωμένη η εικόνα σήμερα – Τεράστιες ζημιές στα εργοστάσια

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής

Must Read

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο μέτωπο του Μενιδίου, όπου η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτη, «γλύφοντας» τα εργοστάσια της περιοχής. Όλο το βράδυ ακούγονταν συνεχείς εκρήξεις από εύφλεκτα υλικά, όμως μετά τις υπερπροσπάθειες των πυροσβεστών, η εικόνα μοιάζει σήμερα βελτιωμένη.

Οι πρώτες φλόγες εκδηλώθηκαν αργά τη νύχτα της Τρίτης στο ρέμα της Χελιδονούς επί της λεωφόρου Καραμανλή και γρήγορα το μέτωπο πήρε διαστάσεις, με συνέπεια να εξαπλωθεί σε δύο εργοστάσια, ένα με ξύλα και ένα με πλαστικά, προκαλώντας τους τεράστιες φθορές. Στις φλόγες έχει τυλιχθεί και τρίτο εργοστάσιο, χαρτοποιίας, ωστόσο η τελική αποτίμηση για τις ζημιές θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η κατάσβεση.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής εστάλη μήνυμα από το 112, το οποίο καλούσε όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Πυρκαγιά σε εξέλιξη. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

«Η φωτιά έχει μπει σε εργοστάσια, έχει πολύ αέρα. Καίγονται τουλάχιστον δύο εγκαταστάσεις. Ένα εργοστάσιο ξυλείας, χαρτικών και ένα με πλαστικά. Η φωτιά ξεκίνησε μέσα από το ρέμα. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής είναι μεγάλες και βοηθούν και οι όμοροι δήμοι», δήλωσε το βράδυ ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός.

Γύρω στις 5:00 τα ξημερώματα δεν υπήρχε μέτωπο να επεκτείνεται, παρά μόνο ενεργές εστίες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν η βιομηχανία χαρτικών που συνεχίζει να καίγεται. Η εικόνα στις υπόλοιπες επιχειρήσεις που τυλίχθηκαν στις φλόγες ήταν βελτιωμένη.

Μέχρι στιγμής, κλειστές παραμένουν η Λεωφόρος Τατοΐου και η Λεωφόρος Καραμανλή στο συγκεκριμένο σημείο.

 

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά έσπευσαν στο σημείο 60 πυροσβέστες με 17 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου, ενώ ήχησε δύο φορές και το 112. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής λίγο μετά τα μεσάνυχτα ενισχύθηκαν και σε 76 πυροσβέστες με 22 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου, ενώ στη 1 τα ξημερώματα οι δυνάμεις που επιχειρούσαν στο σημείο ήταν 88 πυροσβέστες με 24 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Σε ό,τι αφορά στο ογκολογικό νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων, η πυρκαγιά δεν το επηρεάζει προς το παρόν. Ωστόσο, η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ και του νοσοκομείου είναι σε συνεχή επικοινωνία με το κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ όπως και με την πυροσβεστική ώστε να ενημερωθούν αν χρειαστεί να προχωρήσουν σε ενέργειες για την ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ξανά και ξανά τα ίδια: απαράδεκτα γραμματικά και ορθογραφικά λάθη. Σήμερα την τιμητική του έχει το “γλΕΙφω” και όχι “γλΥφω”, τουλάχιστον με βάση το νόημα που έχει το ρήμα στο παρόν κείμενο.
    Καμία διάθεση δεν δείχνετε να αποφεύγονται τέτοια λάθη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This