Πανελλαδικές Εξετάσεις: «Πολλές ευκαιρίες σε χαμηλόβαθμα τμήματα για όσους δεν κατάφεραν μεγάλη βάση»

Must Read

Ξεκίνησε η διαδικασία για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων, που αφορούν στην εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Οι υποψήφιοι, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας που έχουν ήδη αποκτήσει ή που θα αποκτήσουν αυτές τις μέρες, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ.

Σχολές με 10.000-15.000 μόρια με επαγγελματικές ευκαιρίες

Ο σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Σπύρος Μιχαλούδης, μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, σχετικά με τις επαγγελματικές ευκαιρίες των χαμηλόβαθμων σχολών.

«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες σε χαμηλόβαθμα τμήματα για παιδιά που δεν κατάφεραν να πιάσουν μεγάλη βάση. Το θέμα είναι να ανακαλύψουμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν στις χαμηλόβαθμες σχολές και να δώσουμε εναλλακτικές στα παιδιά που βρίσκονται πιο χαμηλά σε βαθμολογία. Πολλές είναι οι σχολές, πχ μεσογειακών σπουδών, πολιτισμικής τεχνολογίας, γεωγραφίας, εργοθεραπεία», σχολίασε ο κ. Μιχαλούδης και συμπλήρωσε:

«Αν ψάξει ένα παιδί και η οικογένεια, μπορεί να βρει ευκαιρίες. Στα 17 δεν επιλέγεις επάγγελμα, επιλέγεις σπουδές. Η λάθος ερώτηση που κάνουμε στα παιδιά είναι ”τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις”. Η απάντηση είναι ”δεν ξέρω”. Τα επαγγέλματα που κάνουν τα παιδιά μας δεν τα ξέρουμε, δεν καταλαβαίνουμε τι επαγγέλματα είναι κάποια από αυτά που κάνουμε».

Ο κ. Μιχαλούδης κατέληξε λέγοντας: «Όλοι κάνουν λόγο για την επαγγελματική ευτυχία. Υπάρχουν δουλειές που βγάζεις χρήματα αλλά υπάρχουν άνθρωποι που λένε ”δεν θέλω να πάω”. Πολλοί άνθρωποι το νιώθουν αυτό».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This