Βρετανίδα «γαλαζοαίματη» στέλνει προστατευτικό εξοπλισμό σε αστυνομικούς σκύλους στην Ελλάδα

Ευαισθητοποιήθηκε όταν είδε το σκύλο-ανιχνευτή Scar να κουτσαίνει έχοντας κάψει τις πατούσες του, κατά τη διάρκεια της αναζήτησης του Βρετανού τηλεοπτικού γιατρού Μάικλ Μόσλει στη Σύμη

Must Read

Μια κόμισσα του Γκλόστερσαιρ (Gloucestershire, νοτιοδυτική Αγγλία) βοήθησε στην αποστολή προστατευτικού εξοπλισμού σε αστυνομικούς σκύλους στην Ελλάδα, αφού είδε στην τηλεόραση την Scar (σκύλος-ανιχνευτής), να ζορίζεται στη ζέστη, κατά τη διάρκεια της αναζήτησης του Βρετανού τηλεοπτικού γιατρού Μάικλ Μόσλει στη Σύμη.

Όπως αναφέρει το BBC, η Λαίδη Bathurst από το Cirencester, παρακολουθούσε τις ειδήσεις σχετικά με την αναζήτηση του Μόσλεϊ στο ελληνικό νησί (βρέθηκε νεκρός στις 9 Ιουνίου, τέσσερις μέρες μετά την εξαφάνισή του), όταν είδε τον σκύλο ανιχνευτή (είχε φτάσει στο νησί στις 7/6), να κουτσαίνει αφότου έκαψε τα πόδια του.

Αφού επικοινώνησε με την τοπική αστυνομία, η Λαίδη έμαθε ότι κανένα από τα σκυλιά της υπηρεσίας δεν είχε προστατευτικό εξοπλισμό και ένιωσε υποχρεωμένη να βοηθήσει μέσω του φιλανθρωπικού της ιδρύματος National Foundation for Retired Service Animals (NFRSA).

Είπε: «Ούσα λάτρης των ζώων, είδα το βίντεο και σκέφτηκα ότι πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό». Η φιλανθρωπική της οργάνωση βρήκε τη RuffwearUK η οποία δώρισε δροσιστικά πανωφόρια και μπότες στην Scar και σε 13 από τους συναδέλφους της σκύλους-ανιχνευτές.

«Η ανταπόκριση ήταν τεράστια», είπε η Λαίδη Bathurst.

«Επικοινώνησα με την δημοσιογράφο που βρήκε την ιστορία και κάναμε μια κουβέντα και πολύ ευγενικά με έφερε σε επαφή με τον Βαγγέλη, ο οποίος είναι ο χειριστής της Scar και εκπαιδευτής αστυνομικών σκύλων στην αστυνομία της Αθήνας».

Η Λαίδη Bathurst, η οποία είναι παντρεμένη με τον Λόρδο Bathurst, σχολίασε ότι της είπαν πως κανένα από τα σκυλιά δεν είχε εξοπλισμό για να τα προστατεύσει από τη ζέστη.

«Μπορεί να είναι σκληροί (σ.σ. οι σκύλοι), αλλά εξακολουθούν να είναι ευαίσθητοι και μπορούν ακόμα να καούν, οπότε το να μπορέσουμε να τα προσφέρουμε… και επίσης την καλοσύνη τόσων πολλών ανθρώπων εκεί έξω που υποστηρίζουν επίσης τη φιλανθρωπία μας, μπορέσαμε να κάνουμε κάτι εποικοδομητικό για να βοηθήσουμε. Νομίζω ότι αυτό είναι υπέροχο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This