Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Πέντε χρόνια στον κοσμηματοπώλη, έξι στον μεσίτη – Ελαφρυντικά κόντρα στην εισαγγελική πρόταση

Σπίτι του θα εκτίσει την ποινή ο 81χρονος κοσμηματοπώλης - Το κοινό φώναζε «δολοφόνοι», ενώ η μάνα του 33χρονου μονολογούσε κλαίγοντας: «Είναι ένοχοι Ζαχαρία μου»

Must Read

Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου αναγνώρισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών και στους δύο κατηγορούμενους για τα θανάσιμα χτυπήματα στον Ζακ Κωστόπουλο, το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018 στον πεζόδρομο της Γλάδστωνος.

Τα μέλη του δικαστηρίου, ομόφωνα, αναγνώρισαν στους δύο κατηγορούμενους επιχειρηματίες, τον 64χρονο μεσίτη και τον 81χρονο κοσμηματοπώλη, το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, αρνούμενα την εισαγγελική εισήγηση που ζήτησε να μη δοθεί κανένα ελαφρυντικό.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δικαστές αναγνώρισαν, επιπλέον, στον κοσμηματοπώλη την ελαφρυντική περίσταση ότι οι πράξεις του ωθήθηκαν «από ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος».

Η ποινές κατόπιν αυτών, είναι έξι χρόνια κάθειρξης στον μεσίτη και πέντε χρόνια στον κοσμηματοπώλη, ποινή την οποία θα εκτίσει σπίτι του.

«Φονιάδες, δολοφόνοι» και «Η Ζάκι ζει, τσακίστε τους ναζί» φώναζε το κοινό στην αίθουσα μετά την ανακοίνωση των ποινών, ενώ σπάραξε καρδιές η μάνα του 33χρονου, η οποία κλαίγοντας μονολογούσε «είναι ένοχοι Ζαχαρία μου» εν μέσω χειροκροτημάτων των παρευρισκόμενων.

Οι αστυνομικοί φυγάδευσαν από την ειδική είσοδο των κρατουμένων τόσο οι δύο καταδικασθέντες όσο και φίλους και συγγενείς τους.

Οι μόνοι που έμειναν ακίνητοι, αγκαλιασμένοι, στις θέσεις τους μέσα στην ένταση ήταν η μητέρα και ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου.

Απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Να μην αναγνωριστεί ελαφρυντικό» είχε ζητήσει ο Εισαγγελέας

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου (ΜΟΕ), Στέλιος Κωσταρέλος, είχε ζητήσει να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δύο κατηγορούμενους.

Όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας, ο 33χρονος δέχθηκε σφοδρά χτυπήματα «με μανία» από τον κοσμηματοπώλη ο οποίος αν και θα μπορούσε να τον εγκλωβίσει μέσα στο κατάστημα του, επέλεξε να τον εγκλωβίσει ανάμεσα στα σπασμένα γυαλιά ενώ το θύμα προσπαθούσε να βγει από το κοσμηματοπωλείο.

Κατά τον κ. Κωσταρέλο «η φθορά (στο κατάστημα) δεν δικαιολογεί την πράξη και τα χτυπήματα που δέχθηκε το θύμα».

Ο εισαγγελέας αναφερόμενος στον έτερο κατηγορούμενο, τον 64χρονο μεσίτη ο οποίος ισχυρίζεται ότι χτύπησε τον Κωστόπουλο «ενστικτωδώς» και έχοντας «αλτρουιστικά κίνητρα» με στόχο να βοηθήσει στη σύλληψη του, είπε ότι οι ισχυρισμοί του δεν ευσταθούν. Συμπλήρωσε επίσης πως «δεν υπήρξε ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος του από το θύμα».

Η εισήγηση του κ. Κωσταρέλου προκάλεσε επευφημίες και χειροκροτήματα πολλών από όσους παρακολουθούν την δίκη.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ναι αλλα και ο Ζαχαριας σας ηταν και κλεφτης. Στο κατω κατω ας μην προσπαθουσε να αποδρασει μεσα απο τζαμαρια. Να τα λεμε κ αυτα.

  2. Γιατί οι δικαστές τύπου Κωσταρέλου δεν βγάζουν ένα τσιτάτο ‘ωστε να μπορούν οι Ζακ να μπαίνουν στα σπίτια και τα μαγαζιά μας ελεύθερακαι να παίρνουν ότι θέλουν; Θα μας γλυτώσουν από φυλακίσεις.

  3. Για λιντσάρισμα (γιατί αυτό ήταν, μη γελιόμαστε) ενός συνανθρώπου τους λίγο τιμωρήθηκαν, αλλά έστω, το ότι καταδικάστηκαν και στο Εφετείο είναι κάτι!

    • ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ,ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ,ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ

      • ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ!!ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ -ΛΟΑΤΚΙ ΛΗΣΤΕΣ ΙΣΩΣ Κ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ!
        ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This