Στο σκαμνί o ιδιοκτήτης των τριών σκυλιών που κατασπάραξαν 50χρονη μητέρα δύο παιδιών στη Θεσσαλονίκη

Must Read

Καταπέλτης είναι το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για τον 38χρονο ιδιοκτήτη των τριών μεγαλόσωμων ποιμενικών σκύλων που κατασπάραξαν την 50χρονη μητέρα δύο παιδιών Ελισάβετ Κουζιώρτη στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Δεκέμβριο!

  • Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Η τραγωδία, που είχε συνταράξει την κοινή γνώμη, εκτυλίχθηκε περίπου στις 14.30 της 10ης Δεκεμβρίου 2023, όταν τα σκυλιά ξέφυγαν από την επίβλεψη του ιδιοκτήτη τους, έφτασαν στην αυλή της άτυχης γυναίκας και τής επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα να την τραυματίσουν θανάσιμα. Η 50χρονη είχε βγει για λίγο στην αυλή της, όταν βρέθηκε αναπάντεχα περικυκλωμένη από τα αγριεμένα τετράποδα, τα οποία την έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να τη δαγκώνουν με μανία. Η αδικοχαμένη μητέρα δεν κατάφερε να τα αποκρούσει, με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει στα δόντια τους! Επτά μήνες μετά το σοκαριστικό περιστατικό, με βούλευμά του το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο παρέπεμψε τον 38χρονο ιδιοκτήτη των σκύλων σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, καταλογίζοντάς του βαρύτατες ευθύνες για τη φονική επίθεση και τον θάνατο της 50χρονης.

Οπως αναφέρεται στο βούλευμα, ο κατηγορούμενος δεν είχε σκοπό να χάσει τη ζωή της η άτυχη μητέρα δύο παιδιών, όμως με τις παραλείψεις και τις ενέργειές του γνώριζε ότι είναι πιθανό ενδεχόμενο τα σκυλιά, τα οποία κατηγορείται ότι μετέτρεψε σε αγρίμια, να σκοτώσουν άνθρωπο, όπως και συνέβη. Τονίζεται ακόμη πως τα ζώα είχαν γίνει επιθετικά με δική του υπαιτιότητα και ότι η τρύπα μέσα από την οποία πέρασαν και έφτασαν στην αυλή της γυναίκας είχε ανοίξει στο σπίτι του από ανθρώπινο χέρι. Σύμφωνα με το σάιτ voria.gr, στην εισαγγελική πρόταση που υιοθέτησε το δικαστικό συμβούλιο επισημαίνεται, επίσης, πως ο 38χρονος εκπαίδευσε ο ίδιος τα σκυλιά για να είναι επιθετικά και γνώριζε καλά ότι είχαν τέτοια συμπεριφορά από άλλες επιθέσεις.

«Η εκπαίδευση που ο κατηγορούμενος πραγματοποίησε στα σκυλιά του ήταν αυτή που δημιούργησε έναν επιθετικό για τους τρίτους χαρακτήρα, εγκαταλείποντας πλήρως τη φιλικότητά τους, αφού επεδίωξε να τους μετατρέψει σε φύλακες του σπιτιού, καθώς υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα κλοπής» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Σοκαριστικές είναι οι περιγραφές της φονικής επίθεσης που δέχτηκε η 50χρονη, ενώ μέσα στο σπίτι βρίσκονταν τα δύο παιδιά της, τα οποία δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό. «Δέχτηκε σφοδρότατη επίθεση από τρεις μεγαλόσωμους ποιμενικούς σκύλους και της προκάλεσαν με πολλαπλά δαγκώματα θλαστικές κακώσεις σε μεγάλη έκταση που κάλυπτε σχεδόν ολόκληρο το σώμα (…), με αποτέλεσμα εντός ολίγων λεπτών να επέλθει ο θάνατός της» αναφέρεται στο βούλευμα, σε άλλο σημείο του οποίου τονίζεται ότι οι τρεις σκύλοι ήταν ελεύθεροι στο οικόπεδο του 38χρονου στη Νεροχωρούδα και βγήκαν από μία τρύπα της περίφραξης, για την οποία το δικαστικό συμβούλιο κατέληξε πως έγινε από ανθρώπινο χέρι και όχι από τα ίδια τα σκυλιά, όπως υποστηρίζει ο κατηγορούμενος.

«Εξήλθαν από τρύπα 27 εκατοστών πλάτος και 25 εκατοστών ύψος, ενώ εσωτερικά τού εν λόγω ανοίγματος το έδαφος βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο, δημιουργώντας ένα μικρό σκαλοπάτι» περιγράφεται στην απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με την οποία παραπέμπεται σε δίκη ο 38χρονος. Ο κατηγορούμενος, από την πλευρά του, ισχυρίζεται πως τα σκυλιά δεν είχαν εκδηλώσει επιθετική συμπεριφορά στο παρελθόν και ότι ήταν εκπαιδευμένα, προσθέτοντας πως τη μοιραία ημέρα άνοιξαν μία μικρή τρύπα, περίπου 30 εκατοστών, στον συρμάτινο φράχτη, απ’ όπου διέφυγαν, χωρίς ο ίδιος να αντιληφθεί το παραμικρό.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This