Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Έβρο – Η κατάσταση στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα

Must Read

Σε συναγερμό έχει τεθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία για ακόμη μια μέρα.

Μια νέα φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Ρούσσα Σουφλίου στο Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου της 7ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η κατάσταση στα υπόλοιπα πύρινα «μέτωπα»

Με διάσπαρτες εστίες δίνουν αυτή την ώρα μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην φωτιά που ξέσπασε στο Καναλάκι Πάργας.

Την ίδια στιγμή έχουν να αντιμετωπίσουν και τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν έξι αεροσκάφη.




Την ίδια στιγμή, βελτιωμένη είναι η κατάσταση στο «μέτωπο» της φωτιάς στην Πογωνιά Αιτωλοακαρνανίας. Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες, με 3 ομάδες πεζοπόρων από 5η και 6η Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 10 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Δείτε βίντεο κατά την έναρξη της φωτιάς:




Η φωτιά στην Μαγούλα έχει σβήσει σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Φωτιά ξέσπασε σε οικόπεδο στον Ασπρόπυργο. Καίει παλέτες με σκουπίδια ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει 15 πυροσβέστες με 4 οχήματα και αέρος συνδρομή παρείχε ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.




 

Μάλιστα, το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής πραγματοποίησε μία βολή στο μέτωπο της φωτιάς, και αποχώρησε από το σημείο καθώς η εικόνα είναι αρκετά καλύτερη. Η σημερινή ημέρα λόγω των ισχυρών ανέμων, θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες του καλοκαιριού.

Επίσης, φωτιά είχε ξεσπάσει σε δασική έκταση στην Πτολεμαΐδα, με την Πυροσβεστική να επιχειρεί για την κατάσβεση με επίγεια μέσα. Για την κατάσβεση της πύρινης εστίας έχουν σπεύσει στο σημείο 16 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ αναφέρεται πως η φωτιά εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται και το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.

Τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα από την Ελλάδα για τις πυρκαγιές στην Αλβανία

«Η ΕΕ έχει κινητοποιήσει τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα από την Ελλάδα για να υποστηρίξουν στην Αλβανία τους ντόπιους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στον αγώνα κατά των δασικών πυρκαγιών» αναφέρει ο επίτροπος διαχείρισης κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ. Υπογράμμισε επίσης την ευρωπαϊκή ετοιμότητα για περαιτέρω στήριξη εάν χρειαστεί.

Δείτε επίσης:

Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για αύριο, Πέμπτη

Πάτρα: «Με κρατούσε σφιχτά, είχε φοβηθεί», λέει ο αστυνομικός που έσωσε ηλικιωμένο από την φωτιά κουβαλώντας τον στα χέρια

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This