Δύο επικίνδυνα ρήγματα μπορούν να δώσουν πάνω από 6 Ρίχτερ – Δυσοίωνη πρόβλεψη και για την Μαγνησία μετά την Λάρισα

Επιβεβλημένη η πραγματοποίηση γεωλογικών ερευνών

Must Read

Μετά την δραματική προειδοποίηση για επικίνδυνο ρἠγμα στην Λάρισα, νέα δυσοίωνη πρόβλεψη αφορά σε δύο άλλα στην περιοχή της Μαγνησίας, τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν ισχυρότατους σεισμούς. Ο γεωλόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Αθανάσιος Γκανάς, χαρακτήρισε την Τετάρτη επιβεβλημένη την πραγματοποίηση ερευνών, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση δύο κυρίως ρηγμάτων που δεν αποκλείεται να δώσουν 6 Ρίχτερ και πλέον.

Σε δηλώσεις του στο τοπικό magnesianews.gr, ο επιστήμονας εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί μελέτη από την Πολιτεία για το ρήγμα του Περιβλέπτου και των Αϊβαλιώτικων. Είναι άγνωστο πότε έδωσαν σεισμό και για αυτόν τον λόγο είναι αναγκαία η έρευνα για την ωριμότητά τους.

«Η Πολιτεία πρέπει να ενδιαφερθεί είτε μέσω του κεντρικού μηχανισμού είτε διαμέσου της Περιφέρειας και των Δήμων, ώστε να υλοποιηθούν έρευνες, γιατί δεν γνωρίζουμε πότε έσπασαν τελευταία φορά» επισημαίνει ο κ. Γκανάς συμπληρώνοντας πως το ευτύχημα είναι πως τα κτήρια στον Βόλο είναι ασφαλή.

Αναφερόμενος στα εν λόγω ρήγματα εξήγησε: «Το πρώτο, αυτό του Περιβλέπτου, είναι μήκους 21 χιλιομέτρων και ξεκινά από ανατολή προς τη δύση από την περιοχή των Φαρσάλων καταλήγοντας βόρεια στην εθνική οδό και μπορεί να δώσει σεισμό μεγέθους τουλάχιστον 6 Ρίχτερ.

Το δεύτερο έχει να κάνει με το ρήγμα των Αϊβαλιώτικων μήκους 12 χιλιομέτρων και έχει την δυνατότητα να δώσει μέχρι και 6 Ρίχτερ. Παράλληλα, στην περιοχή μας έχουμε και άλλα δύο σημαντικά ρήγματα, τα οποία, ωστόσο, γνωρίζουμε πότε «έσπασαν» και συγκεκριμένα της Νέας Αγχιάλου που το 1980 έδωσε 6,5 Ρίχτερ και εκείνο του Ρήγειου με τα 6,8 Ρίχτερ το 1957».

Δεἰτε επίσης: 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This