Ελευσίνα: Κύμα συμπαράστασης για την έξωση της οικογένειας της ΑμεΑ πρωταθλήτριας Διονυσίας

Ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ

Must Read

Μαζικές οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κοινωνία τη Ελευσίνας η υπόθεση της έξωσης με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η οικογένεια ΑμεΑ πρωταθλήτριας της Εθνικής ομάδας, με πλήθος φορέων της περιοχής, ανάμεσα στους οποίους και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, να μάχονται να βρουν άμεσα λύση για να αποφευχθεί το μοιραίο.

Σήμερα το απόγευμα, μέλη από σωματεία και φορείς της πόλης πραγματοποίησαν πορεία ενάντια στην απειλή έξωσης της Διονυσίας και της οικογένειάς της από το σπίτι τους στην οδό Παπαγιάννη. «Ούτε στην Ελευσίνα ούτε πουθενά, μπλόκο στα κοράκια σε κάθε γειτονιά» και «όταν φύγουν τα κοράκια από δω, στην Ελευσίνα στα στήσουμε χορό», είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν. Νωρίτερα, στην συγκέντρωση που έγινε έξω από το σπίτι της οικογένειας, απηύθυνε χαιρετισμό ο Βαγγέλης Γκίνης, πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελευσίνας – Μάνδρας, ενώ ακολούθησαν παρεμβάσεις από εκπροσώπους σωματείων και φορέων.

Χθες Τρίτη, εξάλλου, αντιπροσωπεία σωματείων και φορέων της Ελευσίνας πραγματοποίησε συνάντηση με την γενική γραμματέα Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, Μαρίνα Στέφου, απαιτώντας η κυβέρνηση να εξασφαλίσει άμεσα χρηματοδότηση, για να κατοχυρωθεί το σπίτι στη Διονυσία (την εν λόγω πρωταθλήτρια ΑμεΑ) και την οικογένειά της. Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας δήλωσαν ότι θα εξετάσουν όσα είπαν οι εκπρόσωποι των Σωματείων και θα τούς απαντήσουν μέχρι την Παρασκευή 12/7.

Το σπίτι της οικογένειας της Διονυσίας, αθλήτριας ΑμεΑ με δεκάδες διακρίσεις με την Εθνική ομάδα, πλειστηριάστηκε από γνωστό fund για χρέος 20.000 ευρώ σε δάνειο που είχε πάρει ο -ελεύθερος επαγγελματίας- πατέρας της. Ωστόσο, κατά την περίοδο της κρίσης και των μνημονίων, το χρέος διογκώθηκε, με αποτέλεσμα, εξαιτίας και κάποιων προστίμων από την εφορία, o άνθρωπος να λυγίσει και πλέον να βρίσκεται αντιμέτωπος με την έξωση.

Άνθρωποι του αθλητισμού, του πολιτισμού, αλλά και κάποιοι που το προηγούμενο διάστημα  βρέθηκαν επίσης στο στόχαστρο των «κορακιών», από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στο πλευρό της Διονυσίας και της οικογένειάς της. Δηλώσεις στήριξης έκαναν, μεταξύ άλλων, ο  Ομοσπονδιακός Προπονητής Στίβου Γιώργος Πομάσκι, ο προπονητής κολύμβησης Νίκος Γέμελος, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ελεύθερης Πάλης Γιώργος Πηλίδης και ο πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Πανελευσινιακού Γιάννης Φιλίππου.

Επίσης, η γνωστή… μάχιμη τραγουδίστρια Μάρθα Φριντζήλα, αλλά και η Ιωάννα Κολοβού, συνταξιούχους δημοσιογράφος, γνωστή από την αλληλεγγύη και τον αγώνα που αναπτύχθηκε ενάντια στον πλειστηριασμό του σπιτιού της στου Ζωγράφου.

Κουτσούμπας: «Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της»

«Από την πρώτη στιγμή βρισκόμαστε στο πλευρό της διακεκριμένης πρωταθλήτριας Διονυσίας, δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις, για να σταματήσει κάθε διαδικασία έξωσης και να συνεχίσει η ίδια και η οικογένειά της να μένει στο μοναδικό σπίτι της, στην Ελευσίνα. Το συγκεκριμένο περιστατικό αποδεικνύει ξανά πόσο “κούφια” είναι τα “μεγάλα” λόγια των κυβερνήσεων για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, όταν πρόκειται για την υλοποίηση της βάρβαρης πολιτικής τους», δήλωσε σχετικά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, εκφράζοντας την στήριξή του στον αγώνα «για την ακύρωση της έξωσης της αθλήτριας ΑμεΑ και της οικογένειάς της».

Σημειώνεται πως το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή για την άμεση εξασφάλιση χρηματοδότησης, με όρους ευνοϊκούς, προκειμένου να εξοφληθεί ο αγοραστής και να παραμείνει το σπίτι στην ιδιοκτησία της οικογένειας.

*φωτό αρχείου

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This