Ελευσίνα: «Φοβάμαι, αλλά με βοηθά η αγάπη του κόσμου» λέει η πρωταθλήτρια ΑμεΑ που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της

Πώς περιγράφει η δικηγόρος της οικογένειας όσα έχουν συμβεί

Must Read

Τεράστια είναι η κινητοποίηση που παρατηρείται στην Ελευσίνα προκειμένου να μην χάσει το σπίτι τις μια οικογένεια, μέλος της οποία είναι η πρωταθλήτρια ΑμεΑ της Εθνικής Ομάδας, Διονυσία Τσακίρη.

Μιλώντας για όσα αντιμετωπίζει η αθλήτρια στο OPEN ανέφερε:

«Στην αρχή ένιωθα φόβο. Ακόμα το νιώθω απλά τώρα είναι λίγο πιο ομαλά. Με βοηθάει η αγάπη του κόσμου. Πήγαμε στο υπουργείο, όπου εκεί περιμένουμε μια απάντηση».

Η ίδια τονίζει ότι οι προσπάθειες που γίνονται μπορεί να σώσουν όχι μόνο το δικό της σπίτι αλλά και τα σπίτια άλλων ανθρώπων.

Δείτε παλιότερο σχετικό θέμα:




Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η δικηγόρος της οικογένειας, Κατερίνα Φραγκάκη περιγράφοντας πως χάθηκε το σπίτι αλλά και τους τρόπους που μπορεί να σωθεί και ποιες ενέργειες έχουν γίνει.

«Το σπίτι χάθηκε δυστυχώς στον πλειστηριασμό για μόλις 20.000 ευρώ που ήταν η οφειλή στην τράπεζα. Στη συνέχεια το δάνειο τιτλοποιήθηκε και πήγε σε ένα πολύ γνωστό fund. Για μόλις 50.000 ευρώ, το σπίτι βγήκε στον πλειστηριασμό. Βγήκε στο σφυρί για 106.000 ευρώ και πουλήθηκε στις 84.000 ευρώ.

Πρόκειται για μια 6μελής οικογένεια, ο πατέρας είναι σιδεράς, με σοβαρά θέματα υγείας. Η οικογένεια προσπαθεί να βιοποριστεί ενώ ταυτόχρονα ο πατέρας τρέχει με το κορίτσι σε αγώνες και τιμά τη χώρα μας. Πριν από μια εβδομάδα πήρε το 2ο βραβείο στο αγώνισμά της. Και ενώ υπήρχε μια ελάχιστη οφειλή και μπορούσε το κράτος με απλές διατάξεις να προνοήσει να μην βγαίνει το σπίτι σε πλειστηριασμό αλλά να γίνεται μια πρόταση στην οικογένεια και να βρίσκεται μια εξωδικαστική λύση.

Ζουν σε ένα καθεστώς τρόμου χωρίς να ξέρουν πως θα ρυθμίσουν τη δόση. Δεν είναι στρατηγικά κακοπληρωτές. Θέλουν να ρυθμίσουν την οφειλή τους και δεν μπορούν.
Κάνουμε ενέργειες ώστε να μπορέσει να βρεθεί το χρηματικό ποσό που έδωσε ο συγκεκριμένος ιδιώτης, να δοθούν τα χρήματα πίσω στον ιδιώτη, ώστε η Διονυσία να αγοράσει το σπίτι της μέσω αυτής της διαδικασίας. Είναι πολύ δύσκολο αλλά θα τα καταφέρει. Υπάρχει πολύς κόσμος που ενδιαφέρεται. Το υπουργείο μας ανέφερε ότι θα βρεθεί η λύση μέσω κάποιων χορηγών. Υπάρχει ανταπόκριση, περιμένουμε αύριο την απάντηση πως θα γίνει αυτό. Υπάρχει τρόπος αλλά δεν υπάρχει διάθεση. Αυτά που μας προτείνουν οι εταιρείες αυτές πρέπει να είναι βιώσιμες», καταλήγει η δικηγόρος.

Δείτε επίσης:

Ελευσίνα: Κύμα συμπαράστασης για την έξωση της οικογένειας της ΑμεΑ πρωταθλήτριας Διονυσίας

Αθλήτρια ΑμεΑ έχασε το σπίτι της στην Ελευσίνα από πλειστηριασμό

Οργή στην Ελευσίνα για απειλή έξωσης σε διακεκριμένη αθλήτρια ΑμεΑ μέλος της Εθνικής

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This