Βελόπουλος για την παραδοχή Μητσοτάκη ότι μένει ανοχύρωτη η Ελλάδα: «Σε κατηγορώ για εσχάτη προδοσία»

Must Read

Η ομολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα κενά στην άμυνά μας γιατί στείλαμε όπλα στην Ουκρανία, προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Ελληνικής Λϋσης, Κυριάκου Βελόπουλου ο οποίος από το βήμα της Βουλής τον κατηγόρησε για εσχάτη προδοσία.

Ολόκληρη η ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου

«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα. Κύριοι ενοχλήθηκα που κανείς από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν κατάλαβε τι είπε ο πρωθυπουργός. Και ρωτώ πώς θα αποκαλούσατε έναν πρωθυπουργό που, σε συνέντευξή του, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν κενά στην άμυνα της χώρας;

Λέω ακριβώς τι έγινε: Η Πρώην αναπληρώτρια Σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Νάντια Σάντλοου, μιλώντας με τον κο Μητσοτάκη του είπε ότι: «η Ελλάδα έχει κάνει απίστευτα πολλά για την Ουκρανία. Είστε ένα από τα κορυφαία κράτη στην παροχή πυραύλων και πυρομαχικών στους Ουκρανούς».

Ο πρωθυπουργός, τότε, προέβη σε μια πρωτοφανή ομολογία λέγοντας: «Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να εξετάσουμε τα κενά, που έχει δημιουργήσει αυτό στις δικές μας αμυντικές ικανότητες». Τι είπε ο πρωθυπουργός; Ότι στείλαμε πυραύλους και πυρομαχικά, αλλά δημιουργήσαμε κενά στην δική μας αμυντική ικανότητα. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Αυτό θυμίζει τον Ιωαννίδη, που το 1974 απέσυρε την ελληνική μεραρχία από την Κύπρο. Καταθέτω στα πρακτικά το κείμενο μαζί με το βίντεο, όπως είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού. Γιατί ο κος Μητσοτάκης δεν είναι χαζός, δεν είναι ανόητος, είναι όμως δουλικός στα αμερικανικά συμφέροντα. Και ομολόγησε ότι αυτή η δουλοπρέπεια έχει δημιουργήσει κενά στην άμυνα της χώρας στο Αιγαίο.

Το περίεργο, δε, είναι ότι όποιος επιχείρησε να ανεβάσει τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Facebook, τα βίντεο αμέσως κατέβαιναν. Βέβαια! Γιατί εσείς έχετε την ομάδα των hoaxes. Όσο όμως και αν θέλετε να βάζετε κουκούλα στις ειδήσεις, εμείς θα σας ξεκουκουλώνουμε! Κύριε Μητσοτάκη, σας κατηγορώ για εσχάτη προδοσία. Κύριοι βουλευτές της ΝΔ, κύριοι υ πουργοί, όσο τον στηρίζετε είστε συναυτουργοί σε αυτή την προδοσία! Θα κλείσω με ένα μήνυμα προς τους Έλληνες: εμείς δεν υπακούμε στους ξένους ούτε σε πρεσβείες. Εμείς βαδίζουμε στα βήματα του Καποδίστρια που είπε: «Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύση εις την καρδίαν μας μόνο το αίσθημα το ελληνικό. Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης».

Ομολογία Μητσοτάκη για ειδικό δικαστήριο: Κενά στην άμυνά μας γιατί στείλαμε όπλα στην Ουκρανία!

Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους και εθνική μειοδοσία, αποτελεί η πλήρης επιβεβαίωση της αποδυνάμωσης των αμυντικών ικανοτήτων της Ελλάδας για χάρη της Ουκρανίας (κατ’ εντολή των ΗΠΑ βεβαίως-βεβαίως), όπως ομολόγησε χθες ανερυθρίαστα ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ουάσιγκτον, κάνοντας λόγο για «κενά» που έχουν δημιουργηθεί!

Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις που ακούγαμε και διαβάζαμε τόσο καιρό για το αντίθετο, ότι τάχα η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα από την άνευ όρων υποστήριξη της Ουκρανίας και του Ζελένσκι με τη συνεχή αποστολή πολεμικού υλικού από τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, η αλήθεια είναι μία: Ότι το ζήτημα είναι πάρα πολύ σοβαρό, καθώς τα κενά είναι υπαρκτά και ιδιαιτέρως καίρια. Αρκεί να θυμηθεί κανείς το τι έχει συμβεί με τα νησιά μας στο Αιγαίο

Στο πλαίσιο του NATO Public Forum, ο Πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη στη Nadia Schadlow, μέλος του Hudson Institute και πρώην Αναπληρώτρια Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

 

Σχολιάζοντας την αναφορά της Αμερικανίδας ότι η Ελλάδα «έχει κάνει απίστευτα πολλά για την Ουκρανία. Είστε ένα από τα κορυφαία κράτη στην παροχή πυραύλων και πυρομαχικών στους Ουκρανούς», ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε το εξής (η μετάφραση από την επίσημη ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού):

«Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να εξετάσουμε τα κενά που έχει δημιουργήσει αυτό στις δικές μας αμυντικές ικανότητες. Όσο κι αν μιλάμε για εξελιγμένα συστήματα, πρέπει επίσης να βεβαιωθούμε ότι διαθέτουμε τα στοιχειώδη. Η Ουκρανία έδειξε πόσο σημαντικά είναι, για παράδειγμα, τα βλήματα 155 χιλιοστών και ότι σε έναν σύγχρονο πόλεμο δεν είναι όλα τόσο τεχνολογικά καθοδηγούμενα, όσο πολλοί πίστευαν. Να διασφαλίσουμε επίσης ότι θα εξορθολογήσουμε την παραγωγή, θα αυξήσουμε τα αποθέματά μας, ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε την ικανότητα να στηρίξουμε την Ουκρανία, είναι μια πρόκληση στην οποία πρέπει να αντεπεξέλθουμε».

  • Δείτε από το 5’26” του βίντεο:

 

Η ομολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε και διαδικτυακή κατακραυγή, με το Twitter (X) να «παίρνει φωτιά»:

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This