Απίστευτο! Στην παραλία Καλογριά της Μεσσηνίας η θάλασσα «κατάπιε» την στεριά περίπου 20 μέτρα!

Πώς εξηγείται το φαινόμενο - Υπάρχει λόγος ανησυχίας;

Must Read

Η Μεσσηνία αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, μεταξύ άλλων και για τις παραλίες της. Σίγουρα πολλοί είναι εκείνοι που θα βρεθούν στην παραλία Καλογριά που βρίσκεται στην Στούπα της δυτικής Μάνης για να απολαύσουν τα καθαρά νερά.

Ίσως, όμως, κανείς από τους λουόμενους δεν θα γνωρίζει πως στην συγκεκριμένη παραλία παρατηρείται ένα πρωτοφανές φαινόμενο με την θάλασσα να έχει εισχωρήσει στη στεριά κατά περίπου 20 μέτρα! Μάλιστα, σύμφωνα με το tharossnews.gr, κάτι τέτοιο δεν παρατηρείται σε κανένα άλλο παράκτιο σημείο σε ολόκληρο το νομό!

Το φαινόμενο διαπιστώθηκε μετά από τις σχετικές μετρήσεις που έκανε η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου λόγω των μισθωτηρίων για την χρήση των καταστημάτων στην παραλία.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Δυτικής Μάνης Γιώργο Χιουρέα, η ακτογραμμή έχει μετατοπισθεί κατά 18.8 μέτρα! Το παραπάνω φαινόμενο παρατηρείται μέσα στα χρόνια σύμφωνα με όσα μετέφεραν κάτοικοι στον δήμαρχο. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να γίνουν τροποποιήσεις στα μισθωτήρια καθώς καταστήματα δεν έχουν πια ίχνος παραλίας αφού την «κατάπιε» το νερό της θάλασσας!

Σύμφωνα με τον λιμενολόγο Μαριλένα Φράγκου το φαινόμενο συνήθως οφείλεται είτε σε παλίρροια που επαναλαμβάνεται κάθε 28 ημέρες, είτε σε διάβρωση της ακτής από τη θάλασσα. Όμως, τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει στην συγκεκριμένη παραλία!

Εκτιμάται ότι η μετατόπιση προκλήθηκε από τους ισχυρούς νότιους ανέμους και κυματισμούς σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που δημιουργούν έντονες θερμές αέριες μάζες! Παράλληλα, παίζει σημαντικό ρόλο και η γεωμορφολογία της παραλίας.

Οι ειδικοί δεν ανησυχούν για το φαινόμενο καθώς με οι βοριάδες του φθινοπώρου θα επαναφέρουν την παραλία στην…θέση της!

(κεντρική φωτογραφία: screenshot/ Youtube)

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This