Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Τεράστια συμβολή με 506 μονάδες αίματος μέσα σε 3 μήνες!

Διοργανώθηκαν συνολικά 25 αιμοδοσίες στις οποίες συμμετείχαν 706 εθελοντές αιμοδότες

Must Read

Τεράστια αποδεικνύεται η συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε ό,τι αφορά στις εθελοντικές αιμοδοσίες, καθώς οι συνεχείς δράσεις που πραγματοποιεί προς ενίσχυση των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη, έχουν αποδώσει καρπούς.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από τον Απρίλιο ως και τον Ιούλιου ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργάνωσε στην Αττική 25 εθελοντικές αιμοδοσίες, στις οποίες συμμετείχαν 706 εθελοντές αιμοδότες, συγκεντρώνοντας 506 μονάδες αίματος, ενώ ελήφθησαν 360 δείγματα μυελού των οστών.

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχοντας υψηλή τεχνογνωσία και τεράστια εμπειρία στη διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών, προσπαθεί με συνεχή κινητοποίηση και καμπάνιες ευαισθητοποίησης να παροτρύνει τον κόσμο, ιδιαίτερα τις νεαρές ηλικίες, να γίνουν εθελοντές αιμοδότες. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται σε σχολεία, αθλητικά σωματεία, εκκλησίες, εταιρείες, οργανισμούς και φορείς ώστε να έρθουμε σε επαφή με νέους ανθρώπους», ανέφερε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δρ. Αντώνιος Αυγερινός, με αφορμή τον μήνα Ιούνιο, ο οποίος έχει θεσμοθετηθεί ως μήνας ορόσημο της εθελοντικής αιμοδοσίας και συνέχισε:

«Επίσης, δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην εξοικείωση των μαθητών στην έννοια και τη σπουδαιότητα της προσφοράς αίματος, πραγματοποιώντας συνεχείς ενημερώσεις σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου τα παιδιά από μικρή ηλικία να γνωρίσουν την αξία της αιμοδοσίας και όταν ενηλικιωθούν να αποτελέσουν τους μελλοντικούς μας εθελοντές αιμοδότες».

«Ενημερώνουμε για να εκλείψει κάθε αίσθημα φοβίας και προκατάληψης»

Ο ίδιος εξήγησε πως ο Οργανισμός δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διεξαγωγή αιμοδοσιών εκτός νοσοκομειακών κτηρίων, προκειμένου οι συμπολίτες μας να αντιμετωπίσουν τις αιμοδοσίες ως μία καθημερινή πράξη, η οποία ωστόσο αποτελεί το υπέρτατο αγαθό για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

«Ενημερώνουμε για να εκλείψει κάθε αίσθημα φοβίας και προκατάληψης και να έρθουν και νέοι εθελοντές αιμοδότες για να στείλουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα ελπίδας και ζωής», κατέληξε ο πρόεδρος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This