EUROSTAT: Κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ σε νοσοκομειακές κλίνες η Ελλάδα – Στον «πάτο» και σε μακροχρόνιας φροντίδας

Η χώρα μας κατατάσσεται στην 14η θέση μεταξύ των «27»

Must Read

Την τραγική κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας επί κυβέρνησης Μητσοτάκη καταγράφει η έκθεση της EUROSTAT, που δόθηκε την Πέμπτη στην δημοσιότητα. Την ώρα που ο Άδωνις Γεωργιάδης πανηγυρίζει, τα επίσημα στοιχεία ως προς την κατάρρευση της δημόσιας Υγείας στην χώρα μας είναι κόλαφος για το αφήγημα του Μαξίμου.

Κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ σε νοσοκομειακές κλίνες είναι η Ελλάδα και στην προτελευταία θέση σε μακροχρόνιας φροντίδας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι νοσοκομειακές κλίνες στην Ένωση μειώθηκαν την τελευταία δεκαετία κατά 7%, γεγονός που αντικατοπτρίζει και τις επιστημονικές – τεχνολογικές εξελίξεις που μείωσαν την μέση διάρκεια παραμονής για ενδονοσοκομειακές διαδικασίες. Τα δεδομένα καλύπτουν μόνον κρεβάτια για ενδονοσοκομειακή περίθαλψη (εξαιρουμένων των κρεβατιών ημερήσιας φροντίδας και των κλινών εξωτερικών ασθενών).

Σε σχέση με το μέγεθος του πληθυσμού, η Βουλγαρία καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό νοσοκομειακών κλινών με 823 νοσοκομειακές κλίνες ανά 100.000 άτομα ενώ τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό καταγράφει η Γερμανία με 766 κλίνες ανά 100.000 άτομα. Ακολουθεί η Ρουμανία με 728 κλίνες.

Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 14η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ με περίπου 440 κλίνες ανά 100.000 άτομα και χαμηλότερα από τον μέσο όρο στην ΕΕ που είναι 516 κλίνες ανά 100.000 άτομα.

Τους χαμηλότερους αριθμούς νοσοκομειακών κλινών σε σχέση με το μέγεθος του πληθυσμού κατέγραψαν η Σουηδία (190 ανά 100.000 άτομα), η Ολλανδία (245), η Δανία (248), η Φινλανδία (261), η Ιρλανδία (291) και η Ισπανία (294 κλίνες).

Όσον αφορά στις κλίνες μακροχρόνιας περίθαλψης σε νοσηλευτικές και άλλες οικιακές εγκαταστάσεις μακροχρόνιας φροντίδας, το 2022, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Ολλανδία (1.420 κρεβάτια μακροχρόνιας φροντίδας ανά 100.000 άτομα), στην Σουηδία (1.299) και στο Βέλγιο (1.283).

Η Βουλγαρία (25 κρεβάτια μακροχρόνιας φροντίδας ανά 100.000 άτομα) και η Ελλάδα (26) κατέγραψαν τα χαμηλότερα ποσοστά!

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This