Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας: Ο Άδωνις αποφάσισε επίταξη ιδιωτών γιατρών σε 2 εβδομάδες

Πέρασε η πρόταση να αξιοποιηθεί ο νόμος Πλεύρη για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

Must Read

Υπό τον Άδωνι Γεωργιάδη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τους ιδιώτες γιατρούς σε υποστελεχωμένα νοσκομεία της χώρας. Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις από Ιατρικούς Συλλόγους, υιοθετήθηκε η άποψη του υπουργού για επίταξη ελευθεροεπαγγελματιών στις άγονες περιοχές εφόσον έχουν προκηρυχθεί πολλές φορές θέσεις γιατρών στο ΕΣΥ, χωρίς να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από την επιστημονική κοινότητα.

Κατά την σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνει επίταξη σε δύο περίπου βδομάδες από τώρα, χωρίς να απαιτείται ΚΥΑ, αφού θα αξιοποιηθεί ο νόμος Πλεύρη για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης μπορούν να επιστρατευτούν και ιδιώτες γιατροί.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε προειδοποιήσει σχετικά τον ιατρικό κόσμο, εγείροντας έντονες διαμαρτυρίες με Ιατρικούς Συλλόγους και φορείς να του απαντούν πως δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη καθώς δεν διατρέχουμε περίοδο πανδημίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το περιθώριο των 2 εβδομάδων δίδεται ώστε να προετοιμαστούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την ενεργοποίηση των ιδιωτών γιατρών και να επιλυθούν οι νομικές λεπτομέρειες.

Η επίταξη θα αποφευχθεί μόνον στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνία με τους Ιατρικούς Συλλόγους να πείσουν τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς να βοηθήσουν, ώστε να καλυφθούν τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This