Διάδρομο ταχείας μεταφοράς όπλων και στρατευμάτων προς την Ουκρανία ανοίγουν Ελλάδα – Βουλγαρία – Ρουμανία

Πειθήνια στα κελεύσματα ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Must Read

Βαθαίνει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας και στην αντιπαράθεση της Δύσης με την Ρωσία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πειθήνια στα κελεύσματα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, κάνει ένα ακόμη βήμα προκειμένου να δείξει εμπράκτως την στήριξή της στο Κίεβο.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, από την Ουάσινγκτον όπου συμμετείχε στην Σύνοδο Κορυφής για τα 75 χρόνια της Συμμαχίας, Ελλάδα – ΒουλγαρίαΡουμανία θα ανοίξουν διάδρομο ταχείας μεταφοράς όπλων και στρατευμάτων προς την Ουκρανία.

Ο ΥΠΑΜ έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ / Twitter

«Με τους ομολόγους μου της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, κ.κ. Atanas Zaprianov και
@AngelTilvar
αντίστοιχα, υπογράψαμε σήμερα, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του #ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, Επιστολή Προθέσεων (LoI) για τη δημιουργία Εναρμονισμένου Στρατιωτικού Διαδρόμου Κινητικότητας («Harmonized Military Mobility Corridor»).

Κατόπιν πρότασής μου, το φθινόπωρο θα πραγματοποιήσουμε τριμερή συνάντηση στην Αλεξανδρούπολη για να συζητήσουμε την υλοποίηση των προβλεφθέντων

Το Reuters αναφέρει σχετικά ότι ο σχεδιαζόμενος διάδρομος μεταξύ των 3 κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ήταν ένας από τους δύο που συμφωνήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρουμανικού υπουργείου Άμυνας, στόχος της συμφωνίας είναι «να βελτιστοποιήσει τους διαδρόμους μεταφοράς, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες στρατιωτικής κινητικότητας με την δημιουργία οδικών και σιδηροδρομικών γραμμών εφοδιασμού μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών, μειώνοντας τη γραφειοκρατία σε καιρό ειρήνης και μεγιστοποιώντας την αποτελεσματικότητα σε περίπτωση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης».

Οι 3 χώρες της Βαλκανικής έχουν την δυνατότητα διασύνδεσης των λιμανιών τους στο Αιγαίο και την Μαύρη Θάλασσα. Η Ρουμανία και η Βουλγαρία συμμετέχουν ήδη σε κοινή προσπάθεια με την Τουρκία για την εξουδετέρωση αδέσποτων ναρκών στην Μαύρη Θάλασσα.

Πηγή φωτό: Twitter Νίκος Δένδιας

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Κούλης και Δένδιας υπογράφουν υπέρ της Ουκρανίας, ξεγυμνώνουν την χώρα από σημαντικά όπλα για να τα καταχραστούν οι Ουκρανοί, δίνουν δημόσιο χρήμα δις στην Ουκρανία ενώ μεγάλο ποσοστό πολιτών είναι πάμφτωχο και δίνει μάχη επιβίωσης, όταν η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού είναι κατά του διεφθαρμένου Ζελένσκι και με βαθιά φιλορωσικά αισθήματα. Κατά τα άλλα ξεδιάντροπα δηλώνουν ότι ζούμε σε δημοκρατική χώρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This