Άρχισε η εξωτερική ενίσχυση: Οι Μαλτέζοι πυροσβέστες ξανά επί ελληνικού εδάφους

Για δεύτερη συνεχή χρονιά στη χώρα μας – Θα έχουν την έδρα τους στην Πάτρα

Must Read

Σαράντα πυροσβέστες από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας (CPD) της Μάλτας και δύο εθελοντικές ομάδες έρχονται στην Ελλάδα για να βοηθήσουν στις προσπάθειες πυρόσβεσης των δασικών πυρκαγιών που καταστρέφουν τη χώρα μας.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που αποστέλλονται πυροσβέστες της Μάλτας στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, όπως σημειώνουν οι timesofmalta.

Το μαλτέζικο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας θα στείλει 38 πυροσβέστες και το St John Ambulance and Rescue και το E.F.R.U (Emergency Fire & Rescue Unit) θα στείλουν από έναν εθελοντή διασώστη το καθένα.

Θα εδρεύουν στην Πάτρα και θα εργαστούν σε δύο ομάδες, η πρώτη από τις 15 έως τις 31 Ιουλίου και η δεύτερη από τις 31 Ιουλίου έως τις 15 Αυγούστου.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Μάλτας Μπάιρον Καμιλέρι συναντήθηκε με τους πυροσβέστες σήμερα και είπε ότι η εμπειρία που απέκτησε η πρώτη, πολύ μικρότερη ομάδα πέρυσι, ήταν ανεκτίμητη.

Είπε επίσης ότι παρά την ανάπτυξη της ομάδας στην Ελλάδα, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας είχε επαρκείς πόρους για να αντιμετωπίσει τυχόν έκτακτες ανάγκες που θα μπορούσαν να προκύψουν στη Μάλτα.

Ο επικεφαλής του CPD, Peter Paul Coleiro, δήλωσε ότι σχεδόν όλοι οι πυροσβέστες του τμήματος είχαν προσφερθεί εθελοντικά για την αποστολή στην Ελλάδα, κάνοντας την επιλογή δύσκολη.

Η ομάδα που στάλθηκε πέρυσι, σημείωσε, είχε εργαστεί σε πολύ δύσκολες συνθήκες, αλλά είχε επαινεθεί από τις ελληνικές αρχές.

*πηγή φωτογραφίας: https://www.facebook.com/DrByronCamilleri

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This