Στη φυλακή η «Νάνσυ» και άλλα τέσσερα μέλη του κυκλώματος εκβιαστών – Μέσα σε τάπερ έκρυβαν τη «λεία» τους

Must Read

Προφυλακίστηκαν οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους για την εμπλοκή τους στην εγκληματική οργάνωση που αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από επιχειρηματίες της πρωτεύουσας, ανάμεσά τους και η 43χρονη «Νάνσυ», φερόμενη «εγκέφαλος» της σπείρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, έπειτα από τη μαραθώνια απολογία τους, η 43χρονη από την Πάτρα, ο «εισπράκτορας» αδερφός της, το δεύτερο φερόμενο διοικητικό μέλος της οργάνωσης και δύο υπάλληλοι δημόσιων υπηρεσιών, οι οποίοι πέρασαν απόψε το κατώφλι του ανακριτή Διαφθοράς, οδηγήθηκαν στη φυλακή, ενώ ο μόνος από τους κατηγορούμενους που αφέθηκε ελεύθερος, είναι ένας που φέρεται να είχε βοηθητικό ρόλο στην οργάνωση.

Μια οργάνωση τα μέλη της οποίας φρόντιζαν να κρύβουν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που εισέπρατταν από τη δράση τους μέσα σε τάπερ, τυλιγμένα σε εξώφυλλα περιοδικών, εφημερίδες και χαρτοπετσέτες. Η όμορφη «Νάνσυ», ο αδερφός της και η μητέρα τους φέρονται να ανήκουν στην κορυφή της ηγεσίας του κυκλώματος που είχε στρατολογήσει δημόσιους υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων, αλλά και δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι προχωρούσαν σε εκβιασμούς επαγγελματιών και λάμβαναν μεγάλα χρηματικά πόσα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη 10/7, οδηγήθηκαν στη φυλακή μετά την απολογία τους δύο ακόμη γυναίκες, η μία υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού και η άλλη υπάλληλος της Περιφέρειας.

Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ, από την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν σε εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, για να μη γίνονται αντιληπτοί, οι δημόσιοι υπάλληλοι που χρηματίζονταν φρόντιζαν οι συναντήσεις τους με τους εκβιαζόμενους μαγαζάτορες να διαρκούν μόλις λίγα… δευτερόλεπτα. Πραγματοποιούνταν δε είτε σε εξωτερικούς χώρους, για να φαίνονται τυχαίες, είτε σε κλειστούς χώρους, όπου θα ήταν αδύνατο να τους δει κάποιος, όπως τουαλέτες καταστημάτων και αυτοκίνητα.

Στις διαδικτυακές επικοινωνίες που είχαν οι επικεφαλής του κυκλώματος με τους δημόσιους υπαλλήλους απέφευγαν να αναφέρονται σε χρηματικά ποσά, ενώ τα μηνύματα που αντάλλασσαν διαγράφονταν αυτόματα μετά την παρέλευση χρονικού ορίου. Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, ότι ο κατηγορούμενος στον οποίο αποδίδεται -μαζί με την 43χρονη Πατρινιά- αρχηγικός ρόλος, χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του δίκυκλο όχημα, το οποίο ανήκει σε φιλανθρωπικό ίδρυμα του αδερφού του, αποκρύπτοντας, με αυτό τον τρόπο, τα στοιχεία του από τις διωκτικές αρχές.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, αναφερόμενος στην υπόθεση, έκανε λόγο για πανελλαδικό απόστημα, στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. «Στόχος μας και δέσμευσή μας είναι να συνεργαστούμε, για να σταθούμε δίπλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στα καταστήματα και να σπάσουμε το απόστημα της διαφθοράς. Γι’ αυτό και ανακοινώνουμε ότι θα προχωρήσουμε σε νέα Κανονιστική, που θα έχει πολύ αυστηρότερους όρους για τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων», τόνισε σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This