Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 13 ετών σε 56χρονο κτήνος για παλαιότερα περιστατικά βιασμού σε ανήλικη

Το Δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο

Must Read

«Πρόσεχε» το παιδί, είχε την εμπιστοσύνη των γονιών, αλλά η σκοτεινή κι αρρωστημένη του δράση επεφύλασσε διαφορετικές εξελίξεις. Μέχρι που ήρθε η στιγμή της αποκάλυψης και της ποινής, έστω και με αρκετή καθυστέρηση. Συνολική ποινή λοιπόν, κάθειρξης 13 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε έναν 56χρονο, που κατηγορείται για βιασμό και γενετήσιες πράξεις κατ’ εξακολούθηση σε βάρος -πριν μερικά χρόνια- της (τότε) ανήλικης κόρης της οικογενειακής του φίλης!

Το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για βιασμό ανηλίκου, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και κατά πλειοψηφία (5-2) για πορνογραφία ανηλίκου και του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Όπως αποδείχθηκε από την πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, ο κατηγορούμενος έμενε πολλές ώρες με την παθούσα, καθώς οι γονείς της και οικογενειακοί του φίλοι, τον εμπιστεύονταν να κρατάει το κορίτσι, όσο εκείνοι εργάζονταν.

Σύμφωνα με την δικογραφία, οι ειδεχθείς πράξεις φέρεται να τελέστηκαν από το 2006 έως το 2010, όσο το κορίτσι ήταν μόλις 7 ετών, σε περιοχή κοντά στη Θεσσαλονίκη. Η καταγγελία έγινε τον Ιανουάριο του 2021 από την ίδια την παθούσα, 25χρονη σήμερα, όταν εκείνη ενηλικιώθηκε και βρήκε την δύναμη, ύστερα από συνεδρίες με ψυχολόγο, να περιγράψει τα όσα τρομακτικά βίωσε στα χέρια του κατηγορουμένου.

Όπως εκμυστηρεύθηκε και στην μητέρα της, ο κατηγορούμενος το 2010, όταν εκείνη ήταν 11 ετών, προσπάθησε να την βιάσει σε ανύποπτη στιγμή και τότε τον χτύπησε. Ωστόσο, από τον Οκτώβριο του 2006 μέχρι το 2010, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος την ανάγκαζε να προβαίνει σε γενετήσιες πράξεις. Η κοπέλα, παρόλο που βρισκόταν στο δικαστήριο, δεν εξετάστηκε ως μάρτυρας. Παρά μόνο αναγνώστηκε η κατάθεση που έδωσε σε αστυνομικούς και ανακριτή.

Όπως κατέθεσε η μητέρα της στο δικαστήριο, η κόρη της μετά το περιστατικό έγινε επιθετική και ήταν προβληματισμένη. Ο κατηγορούμενος από την αρχή αρνείται τις περιγραφές, ωστόσο σήμερα που ήταν προγραμματισμένο να απολογηθεί, δεν παρέστη στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου. Την ενοχή του ωστόσο πρότεινε και η εισαγγελέας της έδρας, η οποία στην αγόρευσή της είπε: «Δεν είναι φυσιολογική αυτή η σχέση μεταξύ ενός ενήλικα και ενός ανήλικου. Είναι αξιοπερίεργη».

Το δικαστήριο, τελικώς, τον έκρινε ένοχο, υιοθετώντας την πρότασή της κι έτσι ο 56χρονος οδηγείται στην φυλακή, όπου ήταν προσωρινά κρατούμενος, προκειμένου να εκτίσει την ποινή του. Αποφασίστηκε άλλωστε, η έφεσή του να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This