Ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Κορινθία – Επί τόπου ο Κικίλιας

«Αγώνας να μην περάσει η φωτιά σε οικισμούς»

Must Read

Εκατοντάδες πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν την νύχτα της Πέμπτης άνιση μάχη με τις φλόγες στην μεγάλη φωτιά που είναι σε εξέλιξη στην Κορινθία. Στο σημείο βρίσκεται ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Οι αναζωπυρώσεις είναι διαρκείς ενώ ο αγώνας επικεντρώνεται στην προσπάθεια να μην επεκταθεί η πυρκαγιά σε οικισμούς.




 

Εξαιρετικά δυσχερές είναι απόψε το έργο της Πυροσβεστικής με τις δυνάμεις να καλούνται να αντιμετωπίσουν το ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο, που ξεκίνησε από την Στιμάγκα και πέρασε στο Κούτσι του Δήμου Νεμέας.

Μετά τη δύση του ηλίου, σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα και συνεχίζουν τις μάχες οι επίγειες δυνάμεις.

Στην περιοχή μετέβη ο Βασίλης Κικίλιας, μετά την ολοκλήρωση της Συντονιστικής Σύσκεψης που συγκάλεσε νωρίτερα για το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Ήχησε το 112 -«Καιγόμαστε ζωντανοί, δεν υπάρχει νερό»

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε και κατακαίει την Κορινθία από το μεσημέρι της Πέμπτης. Οι φλόγες βρίσκονται μια ανάσα από τις αυλές των σπιτιών του οικισμού Κούτσι στον Δήμο Νεμέας, με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να δίνουν μάχη για να μην καούν οι περιουσίες των πολιτών.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, υδροφόρες ΟΤΑ και εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, μάχη με τις φλόγες δίνουν 140 πυροσβέστες με 45 οχήματα, έξι πεζοπόρα τμήματα, 11 αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Στιμάγκας Κορινθίας καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική Πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Στιμάγκας Κορινθίας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών ».

Οι άνεμοι πνέουν ισχυροί γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης, την ώρα μάλιστα που ο δήμαρχος καταγγέλλει ότι έχουν ξεμείνει από νερό.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας, Θανάσης Μανάβης, ανέφερε απεγνωσμένος ότι στην περιοχή δεν υπάρχει νερό. «Η Στιμάγκα καίγεται! Λειψυδρία στον Δήμο Βέλου Βόχας παντού & οι αρμόδιοι κωφεύουν άπαντες! Πρέπει να βρεθεί λύση. Δεν μπορεί ο Δήμος να καίγεται ζωντανός και να μην υπάρχει σταγόνα νερού» είπε στο KkorinthosΤV.

«Γλιτώσαμε την τελευταία στιγμή με υδροφόρες που κουβαλήσαμε από όμορους δήμους. Έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια με εθελοντές, έχει ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός» ανέφερε στο Live news.







«Σε μία ρεματιά προς την περιοχή της Νεμέας βρίσκεται το κύριο μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Στιμάγκα, του Δήμου Βέλου – Βόχας, Κορινθίας» ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής. Όπως πρόσθεσε, «αυτήν την ώρα δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και κατοικίες, όμως οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση».

Επίσης, ο Αναστάσιος Γκιολής ανέφερε ότι «είναι μεγάλη η κινητοποίηση των δυνάμεων πυρόσβεσης με πολλά εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις», συμπληρώνοντας ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδράμει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων με υδροφόρες και μηχανήματα έργου».

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This