Ανήκουστο! Απαγόρευσαν ελλιμενισμό πολεμικού σκάφους στη Σάμο

Το ΠΝ ζήτησε να γίνει μόνιμος ελλιμενισμός πολεμικού σκάφους στη Σάμο, κάτι που θα θεωρούσε κανείς εντελώς αυτονόητο, αν όχι επιβεβλημένο - Όμως, αυτό που συνέβη είναι κυριολεκτικά απίστευτο: το αίτημα απορρίφθηκε

Must Read

Εν μέσω της θύελλας που ξέσπασε ύστερα από τη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, περί «κενών» στις «δικές μας αμυντικές ικανότητες» λόγω της Ουκρανίας, το θέμα που αποκαλύπτει σήμερα η στήλη έρχεται -αν μη τι άλλο- να κάνει τα ερωτήματα ακόμη μεγαλύτερα και την ανησυχία εντονότερη…

Δεν πάνε πολλές εβδομάδες από τότε που το Πολεμικό Ναυτικό ζήτησε να γίνει μόνιμος ελλιμενισμός πολεμικού σκάφους στη Σάμο, κάτι που θα θεωρούσε κανείς εντελώς αυτονόητο, αν όχι επιβεβλημένο. Όμως, αυτό που συνέβη είναι κυριολεκτικά απίστευτο: το αίτημα απορρίφθηκε!

Το σχετικό έγγραφο διαβιβάστηκε μέσω της Διοίκησης Ναυτικού Σταθμού Σάμου προς το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου, που είναι το αρμόδιο να αποφασίσει. «Αίτημα του Πολεμικού Ναυτικού για υπόδειξη χώρου μόνιμου ελλιμενισμού πολεμικού σκάφους στο λιμένα Πυθαγορείου και Καρλοβάσου» αναφέρει το διαβιβαστικό που μπήκε προς συζήτηση στις 30 Μαΐου στο Δ.Σ. του Ταμείου, κι αφού προηγουμένως είχε ζητηθεί η γνώμη της «υπηρεσίας»…

Ε, λοιπόν, η «υπηρεσία» καταρχάς «απάντησε αρνητικά» με το επιχείρημα ότι δεν είναι δυνατόν να υποστηριχθούν τα νέα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού «με επίγεια ενεργειακά συστήματα ισχύος 130Kw», αλλά και ότι ούτε «μελλοντικά» μπορούν να σχεδιαστούν τέτοια συστήματα…

Ο πρόεδρος του Ταμείου Β. Τσετσμελής από την πλευρά του αναφέρθηκε μεν «στην αναγκαιότητα φύλαξης των συνόρων ως ύψιστο καθήκον για την άμυνα της χώρας, ιδιαίτερα της περιοχής πλησίον του Λιμένα Πυθαγορείου», επικαλέστηκε δε «δυσκολίες ύπαρξης χώρου μόνιμου ελλιμενισμού κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου».

Τα σχετικά έγγραφα

Αυτό σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ότι «ναι μεν υπάρχει η εθνική άμυνα, αλλά μη… χάσουμε και τους τουρίστες» – ή όχι;

Στο σχετικό πρακτικό διαβάζουμε ότι ακολούθησε «διαλογική συζήτηση» και στο τέλος… ομόφωνα οι παριστάμενοι αποφάσισαν ότι «απορρίπτεται το αίτημα υπόδειξης χώρου για μόνιμο ελλιμενισμό σκάφους του ΠΝ, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως αναφέρθηκαν, στους λιμένες Πυθαγορείου και Καρλοβάσου, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο».

Το μόνο που (επαν)εγκρίνεται είναι «ο ελλιμενισμός όπως γίνεται, κατά περίπτωση», ενώ μόνο ντροπή προκαλεί η προσθήκη ότι «αν υπάρχουν λόγοι εθνικής άμυνας που καθιστούν αναγκαίο τον ελλιμενισμό τέτοιων σκαφών στους παραπάνω λιμένες, το Δ.Σ. σε επόμενη συνεδρίαση θα επανεξετάσει το θέμα σχετικά»…

Το πιο ανήκουστο; Καλά οι δημοτικοί σύμβουλοι που μετέχουν στη διοίκηση του Ταμείου, μπορεί να έχουν τους λόγους τους, αλλά και ο λιμενάρχης Σάμου Δ. Τσινιάς, ο οποίος -ως μέλος επίσης του Δ.Σ.- είπε και αυτός «όχι» στον μόνιμο ελλιμενισμό Πολεμικού Σκάφους και στην ανάπτυξη υποδομών τέτοιας ισχύος σε εμπορικούς λιμένες.

«Όλα περιμέναμε να τα ακούσουμε, εκτός από αυτό, από έναν ένστολο», όπως σημειώνει και το τοπικό ιστολόγιο aegaio πολύ εύστοχα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Και από πότε το Πολεμικό Ναυτικό θα πρέπει να παίρνει άδεια για το που θα ελλιμενιστεί ένα πλοίο…..? Ή βάλανε μπροστά το Λιμενικό (τάχα μου) γιατί παρεξηγείται ο γείτονας…..? Σε κάθε περίπτωση “χώρα” της πλάκας…..!!

  2. Ολα ειναι αλήθεια στα όσα διαβάσατε και αυτή ειναι η αντιμετώπιση ειδικά στο πυθαγορειο αλλα δεν λένε τιποτα οι κύριοι του Πυθαγορείου οταν έρχεται ο χειμώνας και δεν υπάρχουν οι κύριοι τουρίστες οτι απο το σκάφος του πολεμικού που δένει εκει μπορούν και παίρνουν μια δεκάρα απο το πλήρωμα που ψωνίζει και τρώει απο τα κατάστημα τα τους.
    Και αφού έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα γτ δεν ανέφεραν σαν εναλλακτική θέση να στείλουν το πολεμικό στο Βαθυ η και εκει ξαφνικά δέν εχει θεση να δέσει.Εισαστε άξιοι της μοίρας σας!!!!!

  3. Aν τυχόν τους επιτεθούν οι Τούρκοι ας μη νομίζουν ότι θα τους σώσουν οι τουρίστες, για χάρη των οποίων διώχνουν τα ελληνικά πολεμικά πλοία. Είναι τόσο ηλίθιοι;

  4. …δέχονται ελλιμενισμό ελληνικού πολεμικού πλοίου, τότε σίγουρα θα αναγκαστούν να δεχτούν επιθετικό ελλιμενισμό τουρκικού πλοίου. Το αντιλαμβάνονται ή είναι χαμένοι στον κόσμο τους;

  5. Σας Ευχαριστώ για την ανάρτηση του μηνύματός μου. Εν τούτοις, παρατήρησα ό,τι Λογοκρίθηκε… Μήνυμα ΑΛΗΘΕΣ σε αναφορές και περιστατικά, όπως και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ σε Γλώσσα..άρτια Ελληνική. Πληροφόρηση απολύτως Ελεγμένη και κυρίως, από Βήματος και Μικροφώνου του κου ΠΘΠ. Ως Πολίτες,- ΈΛΛΗΝΕΣ,- Τιμούμε την χώρα μας, και αγωνιζόμαστε για το Μέλλον των παιδιών μας. Μην Υποτιμάτε την Νοημοσύνη μας.

  6. Αληθεύει..Σαφώς ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το σημείο που προβληματίζει,- ως..Ανήκουστο,- είναι οι..αιτιολογήσεις. Πόσο βέβαιοι είμαστε ό,τι δεν..επικαλύπτεται τι..σοβαρώτερο πίσω από τις αιτιάσεις των κκ εκπροσώπων?? Πολυπλοκώτερο ίσως..Ας θυμηθούμε την επίσημη δήλωση του κ.ΠΘΠ περί Των ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ Νησιών και δη αυτών του Ανατολικού Αιγαίου. Ως Έλληνες Πολίτες, Απελπισμένοι και Γονατισμένοι, είμαστε..Ηλίθιοι, ΟΧΙ..

  7. Ειναι δύσκολο να καταλάβετε ότι εδόθη εντολή άπό Μαξίμου … για ήρεμα νερά ας δώσουμε
    την Σάμο που φαίνεται το ζητάει κ ο κ@λος τους.
    ο μπατριώτης Δένδιας τι έχει να πεί περί αυτού ???

  8. ΕΆΝ ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΌ Η ΕΙ ΝΑΙ ΠΡΟΪΌΝ ΠΗΞΙΜΑΤΟΣ ΜΥΑΛΟΎ ΛΟΓΩ ΖΕΣΤΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΑΠΊΣΤΕΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΆΜΕ ΓΙΑ ΓΟΥΔΊ ΠΡΙΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΔΙΟΤΙ ΌΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΟΥΝ

  9. Ρε γελοίοι Ουγκαντέζοι, γελοίους σας θυμάμαι όταν υπηρέτησα Σάμο, γελοίοι παραμένετε. Όλα θυσία για τον βρωμοτουρισμό. Κακομοιραίοι……..

    • Kαι ο σύζυγός μου που υπηρέτησε στη Σάμο λέει ότι ο πληθυσμός εκεί αντιμετώπιζε τους Έλληνες στρατιώτες σαν εχθρούς. Ίσως τους Τούρκους να τους αντιμετωπίζει αλλιώς.

    • Κι άν δεν είναι..έτσι ακριβώς όπως αναφέρονται στην Απόφαση ?? Μήπως συντρέχουν λόγοι… δοθέντες από..ΑΝΩ Επικυρίαρχους, του τόπου μας..άρχοντες ? Ανατρέξτε σε δηλώσεις του ΠθΠ περί του καθεστώτος των Νήσων μας..Ωρα για αφύπνιση..

  10. Ρε γκιούμια τέτοιες γελοιότητες δημιουργούνται και ο Σουλτάνος από απέναντι 800μέτρα απόσταση,θα σας ξεσκίσει τα βάρδουλα!! Στείλτε τον Λιμενικό στα Αγύριστα!! Σώγαμπρος είναι εκεί?!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This