Τέμπη: Στο μικροσκόπιο το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας – «Πράσινο φως» για να το εξετάσουν ειδικοί μεταλλουργοί

Ο εφέτης ανακριτής δέχθηκε το αίτημα συγγενούς θύματος

Must Read

Νέες εξελίξεις ενδεχομένως να δρομολογήσει στην έρευνα για τις συνθήκες και τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη, όπου «έσβησαν» 57 ψυχές, η απόφαση του εφέτη ειδικού ανακριτή να κάνει δεκτό το αίτημα συγγενούς θύματος με το οποίο είχε ζητηθεί να εξεταστεί από μεταλλουργούς το κοντέινερ της μοιραίας εμπορικής αμαξοστοιχίας που φυλάσσεται στο Κουλούρι μαζί με άλλα συντρίμμια!

Το συγκεκριμένο αίτημα αναφέρεται στην τεχνική έκθεση του διορισμένου τεχνικού συμβούλου Βασίλη Κοκοτσάκη, που παραδόθηκε στον ανώτατο δικαστικό λειτουργό πριν από μερικούς μήνες, από τον Χρήστο Κωνσταντινίδη, σύζυγο της 55χρονης Βασιλικής Χλωρού, η οποία έχασε τη ζωή της τη μοιραία νύχτα του Φεβρουαρίου του 2023 που σημάδεψε το πανελλήνιο.

Μετά την υποβολή του, στο πλαίσιο της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης και της εξέτασης κάθε αιτήματος των συγγενών -κάτι που είχε ζητήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη-, ο εφέτης ανακριτής ζήτησε τη μεταφορά του στο Κουλούρι, όπου φυλάσσεται μαζί με άλλα συντρίμμια των αμαξοστοιχιών που συγκρούστηκαν στη «ματωμένη» κοιλάδα των Τεμπών, προκειμένου να εξεταστεί από ειδικούς μεταλλουργούς εμπειρογνώμονες.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο κοντέινερ, που ήταν έμφορτο και το οποίο πρόκειται να εξεταστεί το αμέσως επόμενο διάστημα, είχε εξεταστεί από εμπειρογνώμονες αμέσως μετά τη σύγκρουση και είχε παραδοθεί, στη συνέχεια, στον ιδιοκτήτη του.

Την ίδια ώρα, εκκρεμούν δύο κρίσιμα αιτήματα, εκ των οποίων το ένα αφορά το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, την ανάφλεξη και τη φωτιά που προκλήθηκε μετά τη φονική σύγκρουση των δυο τρένων.

Εκκρεμεί πόρισμα

Συγκεκριμένα, εκκρεμεί η παράδοση του πορίσματος του χημικού μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τη φωτιά, καθώς και τα αποτελέσματα της προσπάθειας ανάκτησης του βιντεοληπτικού υλικού από τους σκληρούς δίσκους των καμερών, οι οποίες ήταν τοποθετημένες στους σταθμούς από όπου διήλθε η εμπορική αμαξοστοιχία.

Υπενθυμίζεται ότι η ανάλυση για το βιντεοληπτικό υλικό πραγματοποιείται σε ειδικό εργαστήριο στην Αγγλία.

Πρόσφατα, καταγράφηκε και μια σημαντική εξέλιξη ως προς το σκέλος της διερεύνησης ύπαρξης ποινικών ευθυνών σε πρόσωπα που σχετίζονται με τη λειτουργία του σιδηροδρόμου. Σύμφωνα με το σάιτ larissanet, ο εφέτης ανακριτής φέρεται ότι κατέληξε σε ευθύνες στελεχών της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων και πλέον απομένει η τελική υπογραφή του εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους.

Πριν από μερικές ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι ο πατέρας των δίδυμων αδελφών Θωμαής και Χρύσας Πλακιά, που «έσβησαν» στα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 62, έδωσε εντολή στους δικηγόρους του να υποβάλουν αίτηση στον ειδικό εφέτη ανακριτή για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των προσώπων τα οποία σχετίζονται με την απομάκρυνση όλων των στοιχείων από τον τόπο της τραγωδίας, όπως και με την αλλοίωσή του.

Σύμφωνα με τον Νίκο Πλακιά, στόχος του είναι να βοηθηθεί η εισαγγελική έρευνα και να διαπιστωθεί η σύνδεση των πολιτικών προσώπων με τους αξιωματούχους που εκτέλεσαν τις εντολές και «οδηγηθήκαμε σε αυτή την πρωτοφανή για τα παγκόσμια δεδομένα αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος», όπως τόνισε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο facebook.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη είναι αποφασισμένοι να φτάσουν το μαχαίρι στο κόκαλο, ώστε να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για τα αίτια του πρωτοφανούς σιδηροδρομικού δυστυχήματος και να λογοδοτήσουν όλοι οι υπεύθυνοι στη Δικαιοσύνη.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Καλά πάνε οι έρευνες 1 και χρόνο μετά…Πρέπει να ντρέπεστε αλλά
    πού να την βρείτε την ντροπή και την αισχύνη,εσείς παίζετε με τις ζωές των ανθρώπων καθημερινά και λειτουργείτε την χώρα ως τσιφλίκι σας….Δολοφόνοι…
    Στάικος Π.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This