Πάρος: Σάλος με την εργοδότρια που ζήτησε από μητέρα να δουλέψει και η ανήλικη κόρη της για να «βγάλει» τη διαμονή

Νοσεί βαριά η… βαριά βιομηχανία του τουρισμού

Must Read

Ένα περιστατικό που έρχεται να προστεθεί στα όσα όλοι ξέρουν, λίγοι καταγγέλλουν και ελάχιστοι κάνουν κάτι, συνέβη στην Πάρο και έγινε γνωστό μετά από καταγγελία μιας γυναίκας που πήγε στο νησί για να δουλέψει σαιζόν σε καθαριστήριο.

Η εργαζόμενη μητέρα πήρε μαζί της στο νησί των Κυκλάδων και την 14χρονη κόρη της, καθώς είναι μονογονέας και όπως ανέφερε στην καταγγελία της, είχε ενημερώσει εξαρχής την εργοδότριά της γι’ αυτό και για το γεγονός ότι θα έπρεπε το παιδί να μείνει μαζί της.

Μετά την αρχική συμφωνία και αφού πέρασε ένα μικρό διάστημα, η εργοδότρια άρχισε να πιέζει τη γυναίκα να βάλει στη δουλειά και την ανήλικη κόρη της, ώστε να πληρωθεί έτσι η διαμονή και των δύο στο κατάλυμα που της είχε εξασφαλίσει!

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) Γιώργος Χότζογλου, σχολίασε στο Open επί του θέματος ότι το οξύμωρο στην υπόθεση, είναι πως «δεν μπορεί να ανιχνευθεί πουθενά παρανομία του εργοδότη»!

Και εξήγησε ότι πρόκειται για προφορική πρόταση εργοδότη, γι’ αυτό και δεν μπορεί να ανιχνευθεί παρανομία!

«Είναι ανήθικο το ζήτημα, αλλά δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να καταγγείλει η εργαζόμενη στην αρμόδια επιθεώρηση εργασίας, που να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει. Έχει χαθεί κάθε ίχνος ανθρωπιάς πλέον. Η εργαζόμενη θα φύγει από το νησί, θα χάσει τη δουλειά της…» είπε ακόμα ο κ. Χότζογλου.

Το θέμα της Πάρου αναδεικνύει τις απάνθρωπες και ντροπιαστικές συνθήκες εργασίας που υπάρχουν πολλές φορές στον ευρύτερο χώρο της λεγόμενης «βαριάς βιομηχανίας» του τουρισμού στην Ελλάδα.

Άνθρωποι, νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι, που έχουν ανάγκη τα χρήματα πάνε στα νησιά να δουλέψουν για σαιζόν και αντιμετωπίζουν σε ουκ ολίγες περιπτώσεις καθεστώς σύγχρονης σκλαβιάς, φοβούμενοι τις περισσότερες φορές να μιλήσουν…

Όσο κανένας δεν κάνει κάτι γι’ αυτό, τόσο η κατάσταση θα χειροτερεύει.

Διαδικτυακές αντιδράσεις

Πολλές ήταν και οι αντιδράσεις στο διαδίκτυο, με την Πάρο να τρεντάρει στο Twitter (Χ), αλλά όχι για τις ομορφιές της…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This