Βγήκαν στους δρόμους για τα άλυτα προβλήματα οι πλημμυροπαθείς από την κακοκαιρία «Daniel»

«Καίει» το θέμα των αποζημιώσεων - Στην κινητοποίηση έδωσε το παρών και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Must Read

Τους κατοίκους της Θεσσαλίας που «χτυπήθηκαν» από την κακοκαιρία «Ντάνιελ» το περασμένο φθινόπωρο έχει ξεχάσει η πολιτεία.

Τα μεγάλα, άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τους έκαναν να βγουν στους δρόμους.

Συγκεκριμένα, πλημμυροπαθείς του δήμου Φαρκαδόνας, έκλεισαν σήμερα το πρωί για δύο ώρες την Εθνική Οδό Τρικάλων – Λάρισας στο ύψος του κόμβου Φαρκαδόνας, ζητώντας από την πολιτεία να αντιμετωπίσει μια σειρά από προβλήματα που προκάλεσε η καταστροφική θεομηνία και τα οποία όπως τόνισαν στις ομιλίες τους, παραμένουν άλυτα.

Στην κινητοποίηση παρέστη και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος τόνισε στους συγκεντρωμένους πως είναι στο πλευρό τους, και πρόσθεσε πως θα πρέπει «να είμαστε όλοι μαζί ένα μέτωπο, για να προχωρήσει η αποκατάσταση στη Φαρκαδόνα».

Οι κάτοικοι στις τοποθετήσεις τους τόνισαν ότι μεταξύ άλλων ζητούν απόδοση αποζημιώσεων για το 100% της ζημιάς σε σπίτια, βοηθητικούς χώρους, αποθήκες, επιχειρήσεις σε πλημμυροπαθείς των περιοχών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αποκατάσταση υποδομών, υλοποίηση ολοκληρωμένων έργων που θα θωρακίζουν ουσιαστικά και οριστικά τις περιουσίες τους.

«Έχουμε συζητήσει με όλους, έχουν έρθει υπουργοί και έχουμε απευθύνει πρόσκληση και στον πρωθυπουργό να μας επισκεφτεί για να δει τα προβλήματα που βιώνουμε. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη. Ζητάμε να μας δώσουνε αυτά που δικαιούμαστε για να ξαναφτιάξουμε την περιοχή μας τη Θεσσαλία και το σημαντικότερο να θωρακιστούν όλες οι περιοχές με έργα προστασίας. Ο φόβος είναι μεγάλος, να ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις, αν δεν κάνουμε έργα ουσίας», τόνισε μέλος της κίνησης ανασυγκρότησης Φαρκαδόνας.

(φωτογραφίες ertnews.gr)

Δείτε επίσης:

Λάρισα: Κάτοικοι διασχίζουν γέφυρα… γκρεμισμένη από τις πλημμύρες του Daniel!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This