Θεσσαλονίκη: Για πάνω από 10 ώρες με γεννήτρια λειτουργεί το «Γεννηματάς», μέχρι που σταμάτησε και αυτή!

Σημειώθηκε βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ - Προβλήματα σε διάφορα τμήματα

Must Read

Πρωτοφανείς είναι οι συνθήκες που επικρατούν από τα ξημερώματα στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης.

Εν μέσω καύσωνα και με δεκάδες ασθενείς, αρκετούς σε σοβαρή κατάσταση, το ίδρυμα αναγκάστηκα να λειτουργήσει με γεννήτρια από τη 1 τα ξημερώματα μέχρι και σήμερα το μεσημέρι καθώς κόπηκε το ρεύμα λόγω βλάβης σε υποσταθμό της ΔΕΗ που προκλήθηκε εξαιτίας της ζέστης!

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ανέφερε μέλος του ΔΣ των εργαζομένων κάποια στιγμή σταμάτησε να λειτουργεί και η γεννήτρια!




Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης, το νοσοκομείο το οποίο σήμερα συνεφημερεύει με το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, λειτούργησε με γεννήτρια, η οποία εφοδιάστηκε με καύσιμα και δέχτηκε κανονικά πολίτες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Κανονικά έγινε και η νοσηλεία των ασθενών ενώ υπήρχε δυνατότητα να γίνουν χειρουργεία. Η διαχείριση των περιστατικών έγινε μέσω ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ και για προληπτικούς λόγους δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο κάποια να μεταφερθούν στο ΑΧΕΠΑ.

Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ και εργαζόμενος στο «Γεννηματάς», Πέτρος Κετικίδης, επισήμανε ότι η διακοπή ρεύματος έγινε στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα, τέθηκαν σε λειτουργία οι γεννήτριες ενώ στις 11:00 το πρωί ήρθε βυτίο με καύσιμα. Όπως σημείωσε ο κ. Κετικίδης, πρόβλημα σημειώθηκε στο παλιό κτίριο όπου βρίσκονται οι διοικητικές υπηρεσίες και τα ΤΕΠ όπου, μέχρι να έρθει το βυτίο με τα καύσιμα, μεταφέρθηκαν καύσιμα από το Παιδιατρικό Τμήμα. Λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης τέθηκε εκτός λειτουργίας ο αξονικός τομογράφος, καθώς δεν υπήρχε γεννήτρια για να λειτουργήσει, ενώ ένας πολυτραυματίας μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ.




Ο κ. Κετικίδης είπε στο thesstoday.gr σχετικά με την διακοπή λειτουργίας και της γεννήτριας:

«Η γεννήτρια βρισκόταν σε λειτουργία για 10 ολόκληρες ώρες, χωρίς να αποκατασταθεί η ζημιά, με αποτέλεσμα να σβήσει. Άλλωστε η λειτουργία της είναι για σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι να επιδιορθωθεί η βλάβη. Αυτή τη στιγμή, το 80% του νοσοκομείου είναι σε μπλακ αουτ, με αποτέλεσμα να καθυστερούν χειρουργεία και υπάρχει επικινδυνότητα σε αρκετά τμήματα. Δεν υπάρχει ρεύμα σε όλο το μεγάλο κτίριο, στις διοικητικές υπηρεσίες, στα χειρουργεία και μάλιστα σε μέρα γενικής εφημερίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This