Τα «ματωμένα φιλέτα», οι Αλβανοί «μπράβοι» και το «μοντέλο» με το κουμπούρι

Τα συμβόλαια αγοραπωλησίας, το ξύλο στον αρχαιολόγο και ο ρόλος του κτηματομεσίτη στην κοσμοπολίτικη Μύκονο

Must Read

Τη στιγμή που ο 54χρονος τοπογράφος Παναγιώτης Στάθης έβαζε την υπογραφή του στα συμβόλαια αγοραπωλησίας γης στη Μύκονο, ταυτόχρονα υπέγραφε και την καταδίκη του. Και αυτό διότι μπήκε σε «χωράφια» άλλου, και από φίλος έγινε άσπονδος εχθρός.

  • Από τον Βασίλη Χήτο

Στις δαιδαλώδεις διαδρομές του για τον «πόλεμο του χωραφιού», πέραν του Ελληνα αρχιεκτελεστή, εμπλέκονται, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, και Αλβανοί βαρυποινίτες, που τα χέρια τους στάζουν αίμα, επί ελληνικού εδάφους. Ενας μάλιστα εξ αυτών, ο διαβόητος «Χαλίλι», σκότωσε το 2011 στην Καλαμάτα Αλβανό πατέρα και κατέσφαξε στην κυριολεξία το μωρό του, για λογαριασμό του Βασίλη Βαρελά, του ισοβίτη που στο μακρινό παρελθόν έκανε τον κασκαντέρ στις ταινίες του Τζακ Νόρις. Η αφετηρία πάντως για την τελευταία εξόντωση του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη ήταν η ζήλια και ο φθόνος στη Μύκονο, που κυριάρχησαν σε βάρος του από πρώην «υπάλληλο» που έγινε ισάξιος ανταγωνιστής στο real estate.

Εμμονη ιδέα

Ο άλλοτε μεγαλομεσίτης θεωρούσε πως γινόταν «περίγελος» στο νησί και μια λέξη του έγινε έμμονη ιδέα. Ηταν η εκδίκηση, που, σύμφωνα με τους διώκτες, επισφραγίστηκε απ’ το «μοντέλο», τον φερόμενο ως «παραγγελιοδόχο» της εν ψυχρώ εκτέλεσης στο Ψυχικό την προπερασμένη Τρίτη. Το «γάζωμα» εξάλλου -σύμφωνα με τους αναλυτές- έδειξε και το μένος, αφού κατά την αυτοψία καταμετρήθηκαν από δύο διαφορετικά όπλα είκοσι κάλυκες πυροβόλου όπλου, διαμετρήματος 9 mm, και τέσσερις βολίδες πυροβόλου όπλου, ενώ εκ του συνόλου οι τρεις ήταν παραμορφωμένες. Το συμβόλαιο θανάτου συντάχθηκε σε δύο κατ’ ιδίαν συναντήσεις του 44χρονου εκτελεστή με τον μεγαλομεσίτη στη Μύκονο. Η τελευταία έγινε το περασμένο Πάσχα, όπως κατέθεσε η Α.Π., φίλη του «μοντέλου», με τη διαφορά όμως ότι, κατά τα λεγόμενά της, αφορούσε δική της οικογενειακή διευθέτηση.

Μέσα από έντεκα καταθέσεις που έχουν λάβει αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών, την περίοδο 2019-2020, ο τοπογράφος και ο μεγαλομεσίτης είχαν άψογη συνεργασία. Ολα ανέκυψαν έπειτα από τις αγοραπωλησίες δύο μεγάλων οικοπέδων «χωραφιών», το ένα περίπου 6.000 τ.μ. στον Αγιο Στέφανο Μυκόνου και το άλλο 5.000 τ.μ. στα Χουλάκια – Τυροκομείο, Πανόραμα, Αγίου Στεφάνου Μυκόνου, πάνω από το λιμάνι του νησιού. Και τα δύο έγιναν οικοδομήσιμα και αποκτήθηκαν απ’ τον τοπογράφο και τον συνεταίρο του στο γραφείο τους στο Ψυχικό. Ο μεγαλομεσίτης και φερόμενος ως «ηθικός αυτουργός» ήταν γείτονας με δικό του οικόπεδο, αλλά με την αγορά των δύο οικοπέδων και την περίφραξή τους αποκλειόταν η πρόσβαση και διέλευση προς το δικό του οικόπεδο, που γινόταν για… πέταμα. Τότε, ακολουθούν δύο επιθέσεις στον τοπογράφο το 2020, στο νησί της Μυκόνου, χωρίς να την καταγγείλει, και αυτή η γνωστή στο Χαλάνδρι, στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, για την οποία είχε υποβάλει μήνυση κατ’ αγνώστων. Ομως ο Παναγιώτης Στάθης επεκτεινόταν, με αποτέλεσμα να «χτυπήσει» και 10 στρέμματα γεωτεμαχίου στην περιοχή Καραπέτης (Καλό Λιβάδι). Η γη του συνόρευε με τα περίπου 60 στρέμματα που είχε αγοράσει η εταιρία η οποία θα κατασκεύαζε το γνωστό ξενοδοχείο της αλυσίδας «Four Seasons». Αυτή ήταν και η αρχή του τέλους για τον 54χρονο τοπογράφο…

Εξαρχής ως «μπράβοι» χρησιμοποιήθηκαν Αλβανοί δολοφόνοι, με πρώτο και καλύτερο τον σεσημασμένο «Ντότσι», που παραμονές της δολοφονίας στο Ψυχικό μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στις Φυλακές Κορυδαλλού. Το οξύμωρο είναι πως ο «Ντότσι», για λογαριασμό Αλβανού μεγαλοεργολάβου, είχε χτυπήσει και εκφοβίσει στις 21 Σεπτεμβρίου 2020 στην περιοχή Τούρλο της Μυκόνου τον Ελληνα ιδιοκτήτη του μεγαλύτερου μεσιτικού γραφείου στη Μύκονο. Στις 3 Ιουλίου 2021 μάλιστα ανακοινώθηκε ότι ο 35χρονος ταυτοποιήθηκε και για την επίθεση σε βάρος του 44χρονου μεσίτη-επιχειρηματία. Η δίκη για τον ξυλοδαρμό του μεσίτη ματαιώθηκε, καθώς ο Αλβανός, ο βασικός κατηγορούμενος, δολοφονήθηκε με κουζινομάχαιρο από τον «Χαλίλι» μέσα στις Φυλακές Κορυδαλλού, μπροστά στα μάτια των δεσμοφυλάκων τους. Στο μεσοδιάστημα όμως και όσο ο «Ντότσι» διέφευγε τη σύλληψη, εμφανίζεται να τα «βρήκε» με τον μεγαλομεσίτη, με αποτέλεσμα μαζί με Αλβανό συνεργό του τον Νοέμβριο του 2022 να μεταβούν στη Μύκονο, να δείρουν και να ληστέψουν 40.000 ευρώ απ’ τον 42χρονο Αλβανό μεγαλοεργολάβο που 1,5 χρόνο πριν τους είχε βάλει να χτυπήσουν τον μεγαλομεσίτη.

Ο «Ντότσι» συνέχισε ακάθεκτος τη δράση του, αν και βαρυνόταν ήδη στην Αττική με δύο φόνους. Παίρνει εκ νέου εντολή και τον Μάρτιο του 2023 ξυλοκοπεί τον αρχαιολόγο Μανώλη Ψαρρό στην Κηφισιά, σε παράδρομο του ΚΑΤ. Η επίθεση εις βάρος του συσχετίστηκε με τη δραστηριότητά του στη Μύκονο, καθώς ο ίδιος ανήκε στο δυναμικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και χειριζόταν σοβαρές υποθέσεις πολεοδομικών παραβάσεων στο νησί των ανέμων. Εδώ να σημειωθεί πως ο 54χρονος τοπογράφος, τον Σεπτέμβριο του 2021 είχε καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων στο Α.Τ. Χαλανδρίου για ξυλοδαρμό κάτω απ’ το σπίτι του, «φωτογραφίζοντας», όμως χωρίς στοιχεία, ως «εντολέα» τον μεγαλομεσίτη της Μυκόνου, που επίσης είχε δαρθεί σε «ανύποπτο» χρόνο. Ο «Ντότσι» πιάστηκε πολύ αργότερα από μια τυχαία συνάντηση.

Στις 24 Ιουνίου 2023 ο Αλβανός μεγαλοεργολάβος (σ.σ.: που φέρει το όνομα σταρ του ελληνικού σινεμά) βρίσκεται στο Attica, στο γνωστό εμπορικό κέντρο της οδού Πανεπιστημίου, αναγνωρίζει τον 35χρονο και ακόμη έναν συνεργό του, οι οποίοι τον Νοέμβριο του 2022 τον είχαν ληστέψει μέσα στο γραφείο του στο Δραφάκι Μυκόνου, τηλεφωνεί στο 100 και οι δράστες συλλαμβάνονται. Ο «Ντότσι» στις 26/6/2024 δέχτηκε θανατηφόρες μαχαιριές απ’ τον μακελάρη της Καλαμάτας, τον «Χαλίλι», που είχε για συνεργό συμπατριώτη του, τον «Χότζα». Οι δύο δράστες, όπως κατέδειξαν οι κάμερες, βγαίνουν από το γραφείο του αρχιφύλακα, ζητούν να περάσουν στην πτέρυγα, τους ανοίγει ο σωφρονιστικός υπάλληλος και μόλις κλείνει πίσω τους η πόρτα επιτίθενται στον «Ντότσι». Το παράδοξο είναι πως ο «Ντότσι» και ο «Χαλίλι» στις 9 Μαΐου 2018 είχαν αποδράσει μαζί με άλλους δύο Αλβανούς κατά τη μεταγωγή τους στην Κρήτη, λίγο πριν από το λιμάνι του Πειραιά. Την ώρα που το βανάκι της Αστυνομίας μπήκε στο πλοίο -κάτω από άγνωστες συνθήκες- οι κρατούμενοι έβγαλαν τις χειροπέδες τους και την ώρα που ο αστυνομικός άνοιξε την πόρτα για να κατέβουν ώστε να συνοδευτούν σε ειδικό χώρο μέσα στο πλοίο, τον απώθησαν και εξαφανίστηκαν.

Ο «Χαλίλι» το 2011 είχε εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου σε βάρος ομοεθνούς του στην Καλαμάτα. Τη στιγμή του φόνου το θύμα ήταν μαζί με το μόλις 2 ετών παιδί του, το οποίο ο Αλβανός εκτελεστής δεν είχε διστάσει να δολοφονήσει κόβοντάς του τον λαιμό με μαχαίρι. Την εντολή για το συμβόλαιο είχε δώσει ένας άλλος Ελληνας βαρυποινίτης ποινικός, ο Βασίλης Βαρελάς, γνωστός για εκβιασμούς, ο οποίος στο παρελθόν ήταν ο κασκαντέρ του Τσακ Νόρις. Το θύμα φέρεται ότι είχε «ρίξει» τον κασκαντέρ σε υπόθεση ναρκωτικών. Η διαμάχη πάντως στις Φυλακές Κορυδαλλού ανάμεσα σε «Χαλίλι» και «Ντότσι» άρχισε για ασήμαντη αφορμή [;]. Για το αν θα μπουν στα κελιά λόγω ζέστης ή όχι. Ετσι προκλήθηκε η άγρια συμπλοκή ανάμεσα στους «υπερασπιστές» των δύο απόψεων, που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός βαρυποινίτη κρατούμενου και τον τραυματισμό ενός ακόμη. Η μία ομάδα έλεγε στην άλλη να μπουν στα κελιά γιατί κάνει ζέστη, «μπείτε, δεν μπαίνουμε» και εξελίχθηκε η αιματηρή συμπλοκή. Και ο «Ντότσι» όμως είχε πολύ άσχημο αιματηρό παρελθόν. Στις 12 Μαρτίου 2015 είχε σκοτώσει έναν επιχειρηματία κατά τη διάρκεια ληστείας στη δυτική Αττική, ενώ λήστεψε τη σύζυγο του θύματος.

Ο επιχειρηματίας είχε βρεθεί μέσα σε λίμνη αίματος με μια σφαίρα στο κεφάλι, μέσα σε αποθήκη ψιλικών, στην οδό Ωκεανίδος στην Ελευσίνα. Η δολοφονία εξιχνιάστηκε το 2017 και ο 35χρονος συνελήφθη. Στις 6 Οκτωβρίου 2015 κατά τη διάρκεια ληστείας σε σπίτι στον Ασπρόπυργο είχε χτυπήσει μια 75χρονη στο κεφάλι, η οποία κατέληξε μερικές ημέρες αργότερα. Επίσης, στις 30 Μαρτίου 2016 εξαρθρώθηκε [;] η βίαιη συμμορία στην οποία συμμετείχε, που πέρα από τις δύο δολοφονίες που διέπραξε, είχε κάνει τουλάχιστον πέντε βίαιες ληστρικές επιδρομές σε σπίτια.

Πηγή: Espresso

Δείτε επίσης:

Ψυχικό: Σε τρία πρόσωπα ψάχνει η ΕΛΑΣ τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του τοπογράφου

Στη φυλακή ο «ωραίος Τζορτζ» για τη δολοφονία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This