Σε ύφεση η φωτιά στην Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου – Κικίλιας: «Θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες»

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 92 πυροσβέστες με 25 οχήματα και πέντε πεζοπόρα

Must Read

Σαφώς καλύτερη είναι η εικόνα από τον οικισμό Κάτω Ποσειδωνία στο Λαύριο, όπου λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση, απειλώντας τις διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες και τις παιδικές κατασκηνώσεις που υπάρχουν στην περιοχή.

Επιτόπου συνεχίζουν να επιχειρούν 92 πυροσβέστες με 25 οχήματα και πέντε πεζοπόρα, ενώ εξακολουθούν να πραγματοποιούν ρίψεις τα δύο αεροσκάφη και τα έξι ελικόπτερα που έσπευσαν για βοήθεια. Μάλιστα, στο σημείο βρέθηκε, για παν ενδεχόμενο, και πλωτό μέσο του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Λίγο πριν από τις έξι το απόγευμα της Κυριακής οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη δασική πυρκαγιά και πλέον δίνεται έμφαση στις μικροεστίες και στην αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων.

Σύμφωνα δε με ανάρτηση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε μέσα σε μισή ώρα και «οι εκκενώσεις έγιναν άμεσα και με ασφάλεια», ενώ υποστήριξε ότι «αν δεν αντιμετωπιζόταν τόσο γρήγορα και έγκαιρα, θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες».

«Η πυρκαγιά στο Λαύριο ξέσπασε σε δασική έκταση, δίπλα σε κατασκηνώσεις, σπίτια και παραλία γεμάτη λουόμενους. Αν δεν αντιμετωπιζόταν τόσο γρήγορα και έγκαιρα θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες. Οι εκκενώσεις έγιναν άμεσα και με ασφάλεια. Σε 30 λεπτά οι πυροσβέστες μας, οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας και τα έξι εναέρια μέσα κατάφεραν να την αντιμετωπίσουν επιτυχώς, πριν απειλήσει ζωές και περιουσίες», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός.

*πηγή φωτό: Facebook

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This