Κρήτη: 38χρονη τουρίστρια πήγε με ρήξη σπλήνας στο ΓΝ Αγίου Νικολάου αλλά δεν εφημέρευε χειρουργός!

Από το κακό στο χειρότερο η κατάσταση στο ΕΣΥ, εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής περιόδου...

Must Read

Ένα ακόμη περιστατικό που αποδεικνύει το πόσο επικίνδυνη είναι η κατάρρευση του ΕΣΥ, ιδίως εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, συνέβη σήμερα, Κυριακή 14/7, στο Γενικό Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, όπου λίγο έλειψε να κινδυνεύσει σοβαρά η ζωή 38χρονης τουρίστριας.

Η άτυχη γυναίκα ενεπλάκη νωρίτερα σήμερα σε τροχαίο ατύχημα στο ΒΟΑΚ, στην περιοχή της Νεάπολης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, καθώς υπέστη ρήξη σπλήνας. Παρά το γεγονός, ωστόσο, ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, προκειμένου να μπει εσπευσμένα στο χειρουργείο, δεν υπήρχε χειρουργός σε εφημερία!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στο νοσοκομείο αναγκάστηκε να σπεύσει ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής, Νίκος Μουδατσάκης, προκειμένου να πραγματοποιήσει ο ίδιος την επείγουσα αυτή επέμβαση. Ως αποτέλεσμα, γιατροί του ΓΝΑΝ εξέφρασαν στο κρατικό κανάλι τον έντονο προβληματισμό τους για την απόφαση της 7ης ΥΠΕ να στείλει στην Κω επικουρικό χειρουργό που εργαζόταν στη Σητεία και μάλιστα να του ανανεώσει για δεύτερη περίοδο την μετακίνησή του.

Σημειώνουν δε πως υπήρξε αρνητική εισήγηση από τη διοίκηση των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων του νομού Λασιθίου. Συγκεκριμένα, στην εισήγηση της διοίκησης γίνονταν αναφορά στην επείγουσα ανάγκη για τον συγκεκριμένο γιατρό, προκειμένου να καλύψει τις οκτώ εφημερίες που μένουν κενές στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Όπως υποστηρίζουν, τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μία ακόμη επείγουσα περίπτωση, όπου χρειάστηκε να επέμβει ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής για να σωθεί ανθρώπινη ζωή, καθώς οι μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό καθιστούν αδύνατη την πλήρωση των εφημεριών.

Περιμένουμε με αγωνία να δούμε τι θα… σκαρφιστεί αυτή τη φορά ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This