Τέμπη: Σήμερα καταθέτουν το υπόμνημα για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου του Αγοραστού οι οικογένειες των θυμάτων – Τα ερωτήματα που θέτουν

Η ανάρτηση του πατέρα των διδύμων, Νίκου Πλακιά

Must Read

Δεν σταματούν και αναζητούν συνεχώς απαντήσεις στη μνήμη των παιδιών τους που έφυγαν από τη ζωή τόσο άδικα οι συγγενείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο twitter/x ο πατέρας των διδύμων κοριτσιών, Νίκος Πλακιάς σήμερα θα βρεθούν στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας δικηγόροι που εκπροσωπούν οικογένειες θυμάτων προκειμένου να καταθέσουν υπόμνημα προς τις δικαστικές αρχές ζητώντας απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Πλακιά

Την Δευτέρα οι δικηγόροι των οικογενειών μας Nikos Plakias και Πλακιας Δημητρης όπως και της οικογένειας της Αθήνας Κατσαρά και Basilis Katsaras οι κύριοι Λεωνιδας Κουμπούρας και Παπαχρηστος Νικολαος όπως και ο δικηγόρος των οικογενειών του Γερασιμου Γεωργιάδη και της Αναστασιας Αδαμιδου κύριος Λουκάς Αποστολιδης θα καταθέσουν και ένα υπόμνημα προς τις δικαστικές αρχές με τα εξής ερωτήματα :

1/ Ποιος εισαγγελέας έδωσε εντολή και επόπτευε την επιχείρηση μεταφοράς των υλικών από τον τόπο του εγκλήματος αλλοιώνοντας τις συνθήκες του εγκλήματος ;

2/ Υπήρξε αδήλωτη μεταφορά χημικών ουσιών που παίξανε ρόλο στην έκρηξη και στην πυρκαγιά ;

3/Ποια η εμπλοκή της πολιτικής ηγεσίας και των αρμοδίων υπηρεσιών στην επιχείρηση ξεμπαζωματος και μπαζωματος;

4/Κρατήθηκαν πρακτικά για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της επιχείρησης , διότι επι ένα τριήμερο μεταφέρονταν υλικά στην θέση ΚΟΥΛΟΥΡΙ και στην θέση ΠΗΓΑΔΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ;
5/ Τι εντολές έλαβαν οι επικεφαλής του ‘τριχοτομημενου ΟΣΕ, από την πολιτική ηγεσία ;
Αυτά τα ερωτήματα εδώ και πάνω από ένα χρόνο δεν μας έχουν απαντηθεί ,με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί γκρίζες ζώνες για το κατά πόσο ήταν νόμιμες οι ενέργειες του πολιτικού προσωπικού και αξιωματούχων της Διοίκησης .
Πάντως από Δευτέρα οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες στο Δικαστικό Λάρισας.

Δείτε την ανάρτηση:

Τι άλλο αναμένεται

Σύμφωνα με το larissanet.gr, έχει ολοκληρωθεί η έρευνα του Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών μετά από σχετική εντολή Εισαγγελέως Εφετών σχετικά με το «μπάζωμα» που έγινε στο χώρο της τραγωδίας αναζητώντας, μεταξύ άλλων, να εντοπιστούν ποια πρόσωπα βρίσκονταν τις πρώτες ημέρες και μέχρι και την επίστρωση του χώρου με πίσσα και χαλίκια στον τόπο του δυστυχήματος, και ποιος ή ποια πρόσωπα έδωσαν εντολή απομάκρυνσης των χρωμάτων και των λοιπών υλικών που στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ιδιόκτητο οικόπεδο χωρίς να τεθεί το υλικό αυτό στη διάθεση των δικαστικών αρχών.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να παραδοθούν άμεσα στην Εισαγγελέα.

Παράλληλα, ο εφέτης ανακριτής που διερευνά την υπόθεση αναμένει τα αποτελέσματα δύο κρίσιμων ερευνών σχετικά με τη φωτιά και το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που αφορούν συγκεκριμένα την παράδοση του πορίσματος του χημικού μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την φωτιά αλλά και τα αποτελέσματα της προσπάθειας ανάκτησης του βιντεοληπτικού υλικού από τους σκληρούς δίσκους των καμερών που ήταν τοποθετημένες στους σταθμούς απ’ όπου πέρασε το εμπορικό τρένο.

Τέλος, αναμένεται από τον Εισαγγελέα η άσκηση ποινικής δίωξης σε στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) μετά την έρευνα του εφέτη ανακριτή που κατέληξε σε ποινικές ευθύνες στελεχών της Αρχής.

Ζητούν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου

Άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών για τους πολιτικούς που έδωσαν εντολή να μπαζωθεί ο τόπος του εγκλήματος, μόλις λίγες ώρες μετά την τραγωδία με 57 νεκρούς.

Συγκεκριμένα, με υπόμνημα που κατέθεσαν οι δικηγόροι τους, οι συγγενείς ζητούν άρση του απορρήτου για τον Χρήστο Τριαντόπουλο, τότε υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και τον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.

Στο υπόμνημά τους οι συγγενείς αναφέρουν πως, «βάσιμα πιστεύουμε ότι για την πλήρη διερεύνηση και διακρίβωση των συνθηκών του δυστυχήματος, πρέπει να διαταχθεί άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην επιχείρηση “μπάζωμα“. Ειδικότερα για τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ που, ως εκ της θέσεως, η εμπλοκή του ήταν καθοριστική, καθώς και του πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού. Γονείς και συγγενείς απαιτούν την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων».

Οι συγγενείς των θυμάτων καταγγέλλουν «αλόγιστη προσπάθεια αλλοίωσης των συνθηκών του εγκλήματος» και «σοβαρά προβλήματα νομιμότητας στην επιχείρηση μπάζωμα», κατά την οποία «υλικά, σίδερα, και διάφορα αντικείμενα θανόντων και τραυματισμένων, μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στις θέσεις ‘Κουλούρι’ και ‘Πηγάδια’ μαζί με υπολείμματα και κτερίσματα θανόντων και τραυματισμένων».

Όπως αναφέρουν: «Σίδερο και σάρκα νέων παιδιών έγιναν ένα σε μια κυριολεκτικά πυρακτωμένη ατμόσφαιρα, όπου 57 ψυχές χάθηκαν και πάνω από 80 άτομα δοκιμάσθηκαν με σοβαρούς η ελαφρείς τραυματισμούς. Με πληγωμένες καρδιές και τεράστιο ψυχολογικό άγχος, οι γονείς και συγγενείς αναζητούν να μάθουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκαν τα παιδιά τους».

Δείτε επίσης:

Τέμπη: Μετονομάστηκε δρόμος στην μνήμη της 21χρονης Αλεξάνδρας Λάτα – Συγκίνησε η μητέρα της

Μαρία Καρυστιανού: Μύδροι για την μεταρρύθμιση Φλωρίδη: «Έχασα το παιδί μου από τις συνέπειες της διαφθοράς, το ίδιο και άλλες 56 οικογένειες»

Τέμπη: Στο μικροσκόπιο το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας – «Πράσινο φως» για να το εξετάσουν ειδικοί μεταλλουργοί

Προληπτική λογοκρισία στα ΜΜΕ ενόψει της δίκης των Τεμπών!

Τέμπη: Ζητούν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου Τριαντόπουλου και Αγοραστού οι συγγενείς των θυμάτων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This