Επίσκεψη της Καρυστιανού στο ΚΔΑΠ «Δημήτρειον» στο Μοσχάτο – Το συμβολικό δώρο που της έκαναν τα παιδιά

Must Read

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Δημήτρειον» στο Μοσχάτο επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 15/7, η Μαρία Καρυστιανού, προκειμένου να μοιραστεί με τα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή τα όσα έχει βιώσει από την ημέρα που συνέβη το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Η «μάνα των Τεμπών» βρέθηκε στο «Δημήτρειον» παρέα με τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής», Κωνσταντίνο Δήμτσα, ο οποίος και δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που σήμερα φιλοξενούμε μία φίλη μας. Την αγαπούμε πολύ και είναι εδώ μαζί μας, για να μοιραστεί την ιστορία της και να μας διδάξει από την δύσκολη εμπειρία που έχει ζήσει».

«Όταν έχασα το κορίτσι μου, μετά από μια περίοδο που δεν μπορούσα να λειτουργήσω, γιατί θεώρησα άδικο ότι εγώ ζουσα ενώ εκείνη όχι, αποφάσισα να προσπαθήσω να φέρω την δικαιοσύνη και όποια δικαίωση μπορούσα να φέρω για όλα αυτά τα παιδιά και για το δικό μου το παιδί. Είναι καλό να μην αφήνουμε τίποτα έτσι, να διεκδικούμε, να φέρνουμε το δίκαιο στη ζωή μας με σεβασμό και με αγάπη πάντα», ήταν τα πρώτα λόγια της Μαρίας Καρυστιανού, η οποία πρόσθεσε: «Όταν έρχεται κάτι άσχημο στη ζωή σου, σίγουρα στεναχωριέσαι και απελπίζεσαι. Όμως αυτό που πρέπει να κάνεις, όσο δύσκολο και αν φαίνεται, είναι να μην μείνεις στο στάδιο που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Θα πρέπει να βρούμε το κουράγιο μέσα μας και να σταθούμε δίπλα σε αυτό που μας συνέβη και να προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που θεωρούμε σωστό».

Τα παιδιά του «Δημήτρειου», αφού άκουσαν με προσοχή τα όσα συγκινησιακά φορτισμένα μοιράστηκε μαζί τους η κα Καρυστιανού, τής έκαναν ερωτήσεις και αντάλλαξαν απόψεις μαζί της και μεταξύ τους, με σκοπό να μάθουν ποια είναι η έννοια της δικαιοσύνης και με ποιες αρετές και αξίες θα πρέπει να πορευόμαστε ως ενήλικες. «Σε ποια κοινωνία θα θέλατε να ζείτε; Πώς θα θέλατε να είναι οι άνθρωποι γύρω σας; Αυτό που ζείτε εδώ μέσα το βλέπετε στον έξω κόσμο; Βλέπετε να υπάρχει η εφαρμογή των νόμων και η δικαιοσύνη στην κοινωνία μας;», ρώτησε η κα Καρυστιανού τα παιδιά, τα οποία συμμετείχαν με ιδιαίτερη θέρμη στη συζήτηση, καθώς δεν έχασαν την ευκαιρία να μοιραστούν μαζί της τις απορίες και τους προβληματισμούς τους.

Στο τέλος της επίσκεψης, τα παιδιά έδωσαν στη Μαρία Καρυστιανού ένα συμβολικό δώρο, έναν πίνακα που ζωγράφισαν και απεικονίζει την Δικαιοσύνη, η οποία προσπαθεί να φύγει από τη χωρά, ενώ ο κόσμος και τα παιδιά προσπαθούν να την κρατήσουν εδώ.

«Είναι τιμή και χαρά μου που σας γνώρισα και κάναμε αυτή τη συζήτηση. Είμαι περήφανη που η μικρή γενιά σκέφτεται και εκφράζεται με αυτό τον τρόπο και εύχομαι να μη το χάσετε ποτέ αυτό και να παραμείνετε πάντα έτσι! Συγχαρητήρια και σε όλους εσάς τους δασκάλους, που κάνετε εξαιρετική δουλειά και δίνετε στα παιδιά αυτά τα σπουδαία εφόδια για τη ζωή τους», είπε η κα Καρυστιανού αποχαιρετώντας τα παιδιά και το προσωπικό του «Δημήτρειου», τους οποίους και ευχαρίστησε για την όμορφη και εποικοδομητική συζήτηση που είχαν.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Κτίζει προφίλ πολιτικό, η… “μάνα των Τεμπών”…;;; Για πού την προορίζει ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ;;;

    ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΡΕ…

    ΟΙ ΜΑΝΕΣ ΠΟΥ ΘΡΗΝΟΥΝ ΔΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΟΛΤΑ ΤΑ … “ΜΑΓΑΖΙΑ”…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This