Απαρηγόρητοι οι γονείς του 23χρονου ΑμεΑ που πέθανε από θερμοπληξία – Ρίχνουν το φταίξιμο στην Πολιτεία

Must Read

Στον ανακριτή Χαλκίδας για την απολογία τους θα βρεθούν αύριο το πρωί στις 11 ο 56χρονος πατέρας και η 48χρονη μητέρα του 23χρονου ΑμεΑ, ο οποίος χθες Κυριακή βρήκε τραγικό θάνατο από θερμοπληξία μέσα στο αυτοκίνητο της οικογένειας.

Στους γονείς του άτυχου νέου που έπασχε από νευροψυχολογική διαταραχή (αυτισμό με νοητική υστέρηση) ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της έκθεσης ατόμου σε κίνδυνο από την οποία επήλθε θάνατος. Ο 23χρονος έμεινε τουλάχιστον τρεις ώρες μέσα στο αυτοκίνητο υπό συνθήκες καύσωνα, με συνέπεια να πάθει θερμοπληξία. Όταν τον βρήκαν οι γονείς του ήταν ήδη αργά, καθώς δεν είχε πλέον τις αισθήσεις του.

Στην Αμάρυνθο Εύβοιας, στην οδό Παπανικολάου, όπου η έμμενε η χαροκαμένη οικογένεια όλοι είναι συγκλονισμένοι και μιλούν για μια οικογενειακή τραγωδία. Εδώ και αρκετά χρόνια, γείτονες έβλεπαν τον 23χρονο πότε να βγαίνει στο μπαλκόνι και πότε να μπαίνει στο αυτοκίνητο του πατέρα του και να κάθεται με τις ώρες, χωρίς να μπορούν να τον βγάλουν. Μάλιστα οι γονείς του άφηναν πάντοτε τα παράθυρα ανοιχτά και φρόντιζαν να σταθμεύουν το αυτοκίνητο σε σκιερό μέρος κάτω από το σπίτι.

Ωστόσο, χθες το πρωί ο 23χρονος έμεινε ολομόναχος στο αυτοκίνητο για τρεις ολόκληρες ώρες, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12. Δεν ακούστηκε να καλεί σε βοήθεια ή να φωνάζει από το αμάξι και όταν οι γονείς βγήκαν έξω, τον βρήκαν χωρίς τις αισθήσεις του και τον μετέφεραν εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου. Στη συνέχεια τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου, δυστυχώς, κατέληξε αργά το βράδυ, παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Δεν είχαν την απαραίτητη βοήθεια

Οι γονείς κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα της Χαλκίδας, βρισκόμενοι σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Υποστηρίζουν ότι πάντοτε ενδιαφερόντουσαν για το παιδί τους, που, από τη στιγμή που θα έμπαινε στο αυτοκίνητο, δεν μπορούσαν με τίποτα να το βγάλουν, για αυτό και του πήγαιναν φαγητό και νερό, ενώ τον χειμώνα τον σκέπαζαν με κουβέρτες. Καταγγέλλουν δε ότι δεν είχαν την απαραίτητη βοήθεια από την Πολιτεία, με συνέπεια ο γιος τους, που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, να βρει μαρτυρικό θάνατο.

Σε κατάσταση σοκ, εξάλλου, βρίσκεται κι η 11χρονη κόρη της οικογένειας, η οποία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε συνομιλία που είχε με μια φίλη της στην γειτονιά ανέφερε συγκλονισμένη τα εξής: «Ο αδελφός μου είχε πυρετό, λιποθύμησε και στη συνέχεια ο οργανισμός του δεν άντεξε».

Σύμφωνα με πληροφορίες του dnews.gr, πριν από έναν περίπου χρόνο ο 23χρονος χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ίδρυμα και όταν οι Αρχές έφτασαν στο σπίτι, για να τον παραλάβουν με εισαγγελική εντολή, κλήθηκαν να τον βγάλουν έξω από το αυτοκίνητο όπου βρισκόταν, για να τον οδηγήσουν στην κλινική.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Από ότι διαβάζουμε, οι άμοιροι γονείς δεν ξέχασαν το άτυχο παιδί του. Συστηματικά έφευγε κρυφά και έμπαινε στο αυτοκίνητο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This