Πάρε-δώσε με την Greek Mafia είχαν οι χούλιγκαν της Λ. Αλεξάνδρας – Επικεφαλής του κυκλώματος εκβιαστών ο «Αρκούδος»

Τουλάχιστον 78 ιδιοκτήτες καταστημάτων είχαν πέσει θύματα της δράσης του

Must Read

Ένα «τρίγωνο» σκληρών και αδίστακτων κακοποιών συνδέει την Greek Mafia με το κύκλωμα των εκβιαστών που δραστηριοποιούνται και ως χούλιγκαν, με τα μέλη του κυκλώματος -κοινοί ποινικοί οι περισσότεροι εξ αυτών- να είναι χωρισμένα σε δύο ομάδες, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες που κατέγραψε κοριός της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR, τα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος των εκβιαστών – χούλιγκαν έπαιρναν εντολές από την Greek Mafia, με τα απλά μέλη να λαμβάνουν για τις υπηρεσίες τους ακόμη και μισθό ύψους έως 1.000 ευρώ ως… κανονικοί υπάλληλοι.




Αρχηγός του κυκλώματος και καθοδηγητής της οργάνωσης των εκβιαστών που  «ξηλώνεται» μετά τη σύλληψη 74 ατόμων για τη συμπλοκή χούλιγκαν με πυροβολισμούς έξω από το γήπεδο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας το περασμένο Σάββατο (13/7), φέρεται να είναι ο 59χρονος Α.Γ., γνωστός με το παρατσούκλι «Αρκούδος». Πρόκειται για παλιό γνώριμο των Αρχών, καθώς ήταν σεσημασμένος για ληστεία, εκβιασμούς, αρπαγή, ακόμη και ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία.

Μέλος του ίδιου κυκλώματος είναι και ο Σ.Μ., γνωστότερος ως «Αλβανός», ο οποίος λειτουργούσε ως επικεφαλής των ατόμων που έβαζαν ως «φύλακες» στα καταστήματα και τα νυχτερινά μαγαζιά. Ο συγκεκριμένος εμφανίζεται να έχει τουλάχιστον 11 διαφορετικά ονόματα, ενώ από τα τέλη Μαΐου είναι κρατούμενος στη φυλακή των Τρικάλων. Στις φυλακές είναι ακόμα δύο από τα μέλη του κυκλώματος, ένας 36χρονος από την Αλβανία με το παρατσούκλι «Μάικ», έγκλειστος στις φυλακές του Κορυδαλλού, καθώς και ένας 37χρονος επίσης από την Αλβανία, έγκλειστος στις φυλακές Ναυπλίου.

Η πλειοψηφία των μελών της οργάνωσης κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει τις Αρχές για διάφορα αδικήματα, όπως εγκληματική οργάνωση, ναρκωτικά, εκβίαση, κλοπές, πλαστογραφίες. Είχαν επεκτείνει τη δράση τους σε όλη την Αττική, σε πάνω από 30 περιοχές, εκβίαζαν τουλάχιστον 78 ιδιοκτήτες καταστημάτων, από καντίνες, καφέ, σουβλατζίδικα και μπαρ, μέχρι και κάποια από τα μεγαλύτερα νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας. Πουλούσαν «προστασία» στα καταστήματα, εισπράττοντας εκβιαστικά από τους ιδιοκτήτες τους διάφορα χρηματικά ποσά σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στην εξάρθρωση του κυκλώματος εκβιαστών – Η σύνδεση με την Greek Mafia

Τα έμπειρα στελέχη της Δίωξης Εκβιαστών ταυτοποίησαν τους δράστες των εμπρηστικών επιθέσεων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και των εκρηκτικών μηχανισμών που τοποθετήθηκαν σε πολυκατοικία του κέντρου της Αθήνας κατά τους προηγούμενους μήνες από βίντεο καμερών ασφαλείας που είχαν στα χέρια τους, αλλά και από τα εργαστηριακά αποτελέσματα.

Ωστόσο, όλη η εγκληματική οργάνωση, ως προς τον τρόπο δράσης, τους ρόλους που είχε το κάθε μέλος, ξεσκεπάστηκε πλήρως, όταν τα μέλη τέθηκαν σε διακριτικές παρακολουθήσεις και οι αστυνομικοί αξιοποίησαν τα όσα προέκυψαν από την άρση του απορρήτου στις τηλεφωνικές συνδέσεις που χρησιμοποιούσαν. Μάλιστα, από τα τηλέφωνα τους και τον κοριό της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι άπαντες δραστηριοποιούνταν στον χώρο της «νύχτας» και σχετίζονταν με νυχτερινά καταστήματα, στα οποία παρείχαν «προστασία».

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, σε κάποιες από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ μελών, σχολιάζονται ανακατατάξεις που πραγματοποιήθηκαν στην «ομάδα» στην αρχή του έτους μετά τη δολοφονία μεγάλου ονόματος της Greek Mafia, ο οποίος χαρακτηριζόταν ως «Μεγάλο Αφεντικό». Γίνονται αναφορές για μια δεύτερη «ομάδα» πέρα από τη δική τους και χαρακτηριστικά την αναφέρουν ως «η άλλη πλευρά».

Μάλιστα, σχολιάζεται το γεγονός ότι όσο ζούσε το «Αφεντικό» επικρατούσε «ειρήνη» μεταξύ των δύο αυτών πλευρών, ενώ πλέον τη θέση του «Αφεντικού» στην «ομάδα» είχε αναλάβει έγκλειστος στον Κορυδαλλό και ότι υπό τη δική του ηγεσία, η ομάδα τους ήταν πλέον πιο ισχυρή και οργανωμένη.

Από τα στοιχεία της υπόθεσης αποκαλύπτεται για πρώτη φορά η σύνδεση της Greek Mafia των χούλιγκαν και των ποινικών εκβιαστών. Όπως φαίνεται, σε μία από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες, σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, μέλος του κυκλώματος των εκβιαστών συνομιλώντας με άλλο μέλος φανερώνει τα μεγάλα ποσά που έβγαλε από… τη νύχτα. «Και να σταματούσα (τις δραστηριότητες της νύχτας) δεν έχω πρόβλημα, αφού έχω καταφέρει στα 17 με 18 χρόνια απασχόλησης μου στη “νύχτα”, να αποταμιεύσω χρήματα, να αγοράσω σπίτι, αυτοκίνητο και μηχανή», ακούγεται να λέει.

Σε άλλη συνομιλία φαίνεται ότι το ποσό που ζητούσαν για την «προστασία» ήταν ανάλογα του «μεγέθους» του καταστήματος. «Το ψητοπωλείο (…) το έχουμε τους τελευταίους τέσσερις μήνες, για την “προστασία” του παίρνω 200 ευρώ το μήνα. Το ποσό όμως είναι πολύ μικρό», ακούγεται χαρακτηριστικά.

Όταν, εξάλλου, έπαιρναν εντολές να κάψουν, να επιτεθούν, να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε παράνομη πράξη που οι Αρχές μπορεί να οδηγούνταν σε εκείνους, δημιουργούσαν άλλοθι, προσπαθώντας έτσι να καλύψουν τα ίχνη τους. Μέλος του κυκλώματος ανέφερε σε άλλο μέλος ότι πήρε 1.500 ευρώ για να βάλει φωτιά σε ένα φορτηγό. «Το βράδυ είχα να πάω να βάλω βόμβα σ’ ένα φορτηγό. Έχω και άλλοθι. Γιατί, άμα γίνει κάτι, εγώ θα πω ήμουν στο ξενοδοχείο με την γκόμενα», ακούγεται να λέει στις ηχογραφήσεις.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This