Στη Μυτιλήνη το μοναδικό για το Βόρειο Αιγαίο, Κέντρο Καινοτομίας

Θα λειτουργήσει στο παλαιό σχολείο της Ανεμώτιας

Must Read

Ιδρύθηκε και… με τη βούλα το μοναδικό για το Βόρειο Αιγαίο, Κέντρο Καινοτομίας, που θα λειτουργήσει στο παλαιό σχολείο της Ανεμώτιας. Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, συνυπέγραψε με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη και τον εκπρόσωπο του ΙΤΥΕ (Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων) «Διόφαντος» την σύμβαση παραχώρησης της χρήσης του ακινήτου, προκειμένου να προχωρήσει το έργο της ανάπτυξης του Κέντρου Καινοτομίας στην Μυτιλήνη, στο επόμενό του στάδιο.

Τα Κέντρα Καινοτομίας ιδρύονται βάσει του ΦΕΚ 39 Α΄/13-03-2024 σε κάθε μία από τις δεκατρείς Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Έχουν μάλιστα σκοπό την ενημέρωση των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για θέματα καινοτομίας, ρομποτικής και τεχνολογίας αιχμής και την δημιουργία οικοσυστημάτων γνώσης, μέσω ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Ο δήμος δυτικής Λέσβου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης «έτρεξαν» από το 2023 την διεκδίκηση του Κέντρου Καινοτομίας για το Βόρειο Αιγαίο στην Ανεμώτια και πλέον, μετά και την σημερινή υπογραφή σύμβασης, στο παλαιό κλειστό σχολείο, θα ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, καθώς και η εγκατάσταση του προβλεπόμενου τεχνολογικού εξοπλισμού. Μετά πάντως από διεθνή διαγωνισμό που θα διενεργηθεί από το υπουργείο Παιδείας.

Τα μαθήματα που θα διεξάγονται στο Κέντρο Καινοτομίας θα αφορούν στην τεχνητή νοημοσύνη, στην εικονική πραγματικότητα και θα γίνονται με προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό. Το νέο πρότυπο σχολείο θα λειτουργήσει με τέσσερις εκπαιδευτικούς και δυνατότητα να συμμετέχουν και να παρακολουθούν μαθήματα θα έχουν μαθητές δημοτικού και Γυμνασίου από όλη την Λέσβο, καθώς και τμήματα -μέσω εκπαιδευτικών εκδρομών- από σχολεία όλης της επικράτειας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This