Χειροπέδες σε 41χρονο στη Σπάρτη: Κατασχέθηκαν 33 κιλά κάνναβης – 200.000 ευρώ τα προσδοκώμενα κέρδη

Σχεδίαζε να «πλημμυρίσει» την Αττική με κάνναβη

Must Read

«Λαβράκι» έβγαλαν οι άνδρες της Ασφάλειας Σπάρτης, κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, αφού κατέσχεσαν τεράστια ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, που ξεπερνά τα 33 κιλά, ενώ πέρασαν χειροπέδες σε έναν 41χρονο αλλοδαπό, που σχεδίαζε να «πλημμυρίσει» την Αττική με κάνναβη. Οι Αρχές εκτιμούν πως από την εγκληματική του δράση τα προσδοκώμενα κέρδη θα «άγγιζαν» τα 200.000 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, οι οργανωμένες έρευνες των αξιωματικών που είχαν αναλάβει την υπόθεση, οδήγησαν σε συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχές της Αττικής. Μάλιστα, συνέδραμαν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Σπάρτης, άνδρες του Επιτελείου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σπάρτης, του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου και της Α΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος Λακωνίας.

Η σύλληψη και η έρευνα στο σπίτι του

Η αντίστροφη μέτρηση για την σύλληψη του δράστη άρχισε όταν οι αστυνομικοί του έκαναν νόημα να σταματήσει το όχημά του για έλεγχο. Στο πλαίσιο αυτό, διαπιστώθηκε πως κατείχε επτά συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 7 κιλών και 930 γραμμαρίων, καθώς και 5 δέματα κατεργασμένης κάνναβης, τύπου «σοκολάτα», συνολικού βάρους 25 κιλών και 790 γραμμαρίων. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του όπου εντοπίστηκαν ένα πιστόλι κρότου, δύο κινητά, 41 φυσίγγια κρότου, το ποσό των 90 ευρώ και αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Παράλληλα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα, που ήταν μισθωμένο από 34χρονο Έλληνα και χρησιμοποιείτο για την αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος του 41χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αλλά και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, με την οποία θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται και ο 34χρονος, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This