Φρίκη στο νοσοκομείο Άρτας: Έκλεισε η ΜΕΘ – «Τεράστιο πλήγμα», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Must Read

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου της Άρτας, μετά την αναστολή λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), η οποία ήταν πάντα γεμάτη με ασθενείς, ενώ εξυπηρετούσε πολίτες και από άλλες περιοχές.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, πρόκειται για ένα τεράστιο πλήγμα, ενώ καλεί τον Άδωνι Γεωργιάδη να λάβει μέτρα. «Όπως ενημερωθήκαμε από το Σωματείο Εργαζομένων χθες και επ’αόριστον έκλεισε η ΜΕΘ του νοσοκομείου Άρτας επτά κλινών λόγω έλλειψης εντατικολόγων. Επί τρία χρόνια, τέσσερις γιατροί κράταγαν ανοικτή την ΜΕΘ, μαζί με το λειψό μεν, αλλά άρτια εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό με άριστα θεραπευτικά αποτελέσματα. Οι δύο εντατικολόγοι έλαβαν μακροχρόνια αναρρωτική άδεια για σοβαρούς λόγους υγείας και από χθες έκλεισε η ΜΕΘ», επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων και συνεχίζει:

«Το νοσοκομείο Άρτας εφημερεύει κάθε ημέρα και ήταν πάντα γεμάτη η ΜΕΘ με ασθενείς από τη περιοχή, την Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά. Τώρα είναι υποχρεωμένοι να διακομίζουν τους διασωληνωμένους ασθενείς με επισφάλεια όταν είναι αιμοδυναμικά ασταθείς και να αναστείλει σοβαρά νευροχειρουργικά και άλλα χειρουργεία αφού δεν υπάρχει ΜΕΘ για υποστήριξη».

«Με βεβαιότητα αν δεν ληφθούν μέτρα, θα επανέλθουμε στη κατάσταση της προ covid-19 εποχής»

Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον υπουργό Υγείας να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να προσληφθούν άμεσα δύο εντατικολόγοι γιατροί επικουρικοί και να επαναλειτουργήσει η ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Άρτας.

«Με βεβαιότητα αν δεν ληφθούν μέτρα, θα επανέλθουμε στη κατάσταση της προ covid-19 εποχής των 450 κλινών από 1.070 που φθάσαμε να λειτουργούν στη κορύφωση της πανδημίας. Στις 1.070 κλίνες ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων προστέθηκαν ακόμη 200 κλίνες περίπου που νοικιάζαμε από τα ιδιωτικά νοσοκομεία και διαχειρίζονταν το ΕΚΕΠΥ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος και προσθέτει:

«Φέτος για πρώτη φορά δεν είχαμε επί ημέρες διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Έτσι που πάμε, όμως, θα το ξαναζήσουμε αυτό το θλιβερό γεγονός. Σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν 853 κλίνες ΜΕΘ. Ταυτόχρονα νοικιάζουμε 176 από ιδιωτικά νοσοκομεία, τις οποίες διαχειρίζεται το ΕΚΕΠΥ. Δηλαδή σήμερα λιγόστεψαν οι διαθέσιμες ΜΕΘ στα νοσοκομεία κατά 220 κλίνες. Σταδιακά έκλεισαν λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

Κλείνοντας, ο Μιχάλης Γιαννάκος κάνει σαφή τα αιτήματα προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του ΕΣΥ. «Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά αυξήσεις μισθών, κίνητρα, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη στα ΒΑΕ, επαρκείς προσλήψεις, επίσπευση των χρόνων του ΑΣΕΠ για έκδοση των αποτελεσμάτων. Αυτές είναι οι λύσεις προσέλκυσης στο ΕΣΥ και ανακοπής του μαζικού κύματος φυγής γιατρών, νοσηλευτών και άλλων υγειονομικών από το δημόσιο σύστημα υγείας», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This