Μαρουσάκης: «Αγγίζουμε σήμερα τους 43 βαθμούς, το κύμα καύσωνα θα αρχίσει να εξασθενεί από Δευτέρα»

«Συνίσταται προσοχή στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς το απόγευμα είναι πιθανό να δούμε ισχυρές καταιγίδες»

Must Read

Στη δίνη του καύσωνα βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η χώρα, με τις ακραίες θερμοκρασίες που επικρατούν να δημιουργούν αποπνικτικό κλίμα. Για τον λόγο αυτό, βρίσκονται σε ισχύ έκτακτα μέτρα που αφορούν στους εργαζομένους τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη η μέση θερμοκρασία θα κινηθεί σήμερα, Πέμπτη, στους 38 βαθμούς Κέλσιου ενώ η ανώτερη θα αγγίξει τους 43 βαθμούς. Ισχυροί βόρειοι άνεμοι 6-7 μποφόρ θα πνέουν στο κεντρικό Αιγαίο.

«Στην Αττική θα έχουμε ηλιοφάνεια. Άνεμοι 6 μποφόρ θα πνέουν στο νότιο ευβοϊκό κόλπο, ενώ στο Κάβο Ντόρο μπορεί να αγγίξουν τα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης θα αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου», ανέφερε και συνέχισε: «Καλές καιρικές συνθήκες θα έχουμε και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 38 βαθμούς Κελσίου. Ήπιοι άνεμοι 3-4 μποφόρ θα δροσίσουν την ατμόσφαιρα».

Όπως επεσήμανε ο έμπειρος μετεωρολόγος, αύριο, Παρασκευή δύο αέριες μάζες θα συναντηθούν πάνω από τη χώρα, επηρεάζοντας στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα. «Συνίσταται προσοχή στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς το απόγευμα είναι πιθανό να δούμε ισχυρές καταιγίδες. Νοτιότερα θα επιμείνουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες 38-40 βαθμούς Κελσιου. Το κύμα καύσωνα θα αρχίσει να εξασθενεί από Δευτέρα», κατέληξε ο ίδιος.

  • Δείτε αναλυτικά την πρόγνωσή του:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This