Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Επίδομα 1.000 ευρώ σε ιδιώτες γιατρούς που θα ενισχύσουν το ΕΣΥ

«Κόντρα» στις απειλές του Άδωνι Γεωργιάδη, ο ΠΙΣ προσπαθεί να δημιουργήσει κίνητρα στους ιδιώτες γιατρούς, ώστε να ενισχύσουν το ΕΣΥ

Must Read

Επιπλέον κίνητρα στους ιδιώτες γιατρούς, ώστε να αποδεχθούν την πρόσκληση του υπουργείου Υγείας και να στελεχώσουν το ΕΣΥ, επιχειρεί να δώσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Σε μία προσπάθεια να πετύχει όσα δεν κατάφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ, μετά τη συνάντηση του προεδρείου του την Τρίτη 16 Ιουλίου με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, συνεδρίασε χθες, λαμβάνοντας την απόφαση να προσφέρει δωρεάν συνδρομή σε επόμενα Ιατρικά Συνέδρια και κυρίως επίδομα 1.000 ευρώ επιπλέον της αμοιβής των εφημεριών που θα λάβουν οι γιατροί από το ΕΣΥ.

Παράλληλα, οι γιατροί επισημαίνουν πως έχουν πράξει στο ακέραιο και έγκαιρα το καθήκον τους. «Ο ΠΙΣ ξεπερνά σήμερα τις οικονομικές του δυνατότητες για να αποδείξει ότι ο ιατρικός κόσμος της χώρας επιτελεί το έργο του, ακόμη και όταν οι υπεύθυνοι των οικιών ημών εμπιπραμένων αυτοί άδουν», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΙΣ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μετά τη συνάντηση του προεδρείου του την Τρίτη 16 Ιουλίου με την ηγεσία του
Υπουργείου Υγείας, συνεδρίασε χτες Τετάρτη 17 Ιουλίου και αποφάσισε:

1.- Επισημαίνει ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας σε ότι αφορά στις Παθολογικές Κλινικές, η οποία ουδέποτε συζήτησε σοβαρά τις προτάσεις μας που καταθέτουμε κατ΄ επανάληψη από το 2022. Ουδέποτε θέσπισε ειδικά μέτρα για τις νησιωτικές και άγονες περιοχές, δεν τηρεί ούτε καν την πρόβλεψη του νόμου 4999/22 για αναπροσαρμογή του επιδόματος αγόνου που όφειλε να υλοποιήσει έως τις 30/6/2023 και τώρα υπόσχεται να εκδώσει τη σχετική ΚΥΑ έως τα τέλη Αυγούστου, καθώς ουδεμία προπαρασκευαστική ενέργεια έχει γίνει για την αντιμετώπιση του από ετών διογκούμενου προβλήματος. Είναι προφανές ότι δεν μπορούν ή δεν προλαβαίνουν τρέχοντας από τηλεοπτικό σε τηλεοπτικό σταθμό και από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο.

2.- Εκφράζει την απογοήτευσή του για την επιστράτευση του κοινωνικού αυτοματισμού και του λαϊκισμού εις βάρος των γιατρών.

3.- Διαπιστώνει επίσης ότι η πολιτεία δεν διακρίνει την εφημερία και υπηρεσία σε Παθολογική Κλινική από την άσκηση εξωνοσοκομειακής ιατρικής.

4.- Αντιμετωπίζουμε ακατονόμαστες απειλές που περιπλέκουν το πρόβλημα.

5.- Επισημαίνουμε ότι δεν λάβαμε γραπτά και αναλυτικά τις ανάγκες του συστήματος, παρά τις αιτήσεις μας και τις διαβεβαιώσεις που υπήρξαν από πλευράς Υπουργείου.

Σε κάθε περίπτωση εργαστήκαμε με την υπόθεση ανάγκης 39 ιατρών σε 14 Νοσοκομεία, χωρίς να ξέρουμε πόσοι και πού.

Αποφασίσαμε:

Ο ΠΙΣ από το ταμείο του να χορηγήσει επίδομα 1000€ σε κάθε συνάδελφο που θα συνδράμει, ποσό που ξεπερνά τα χρήματα που θα λάβει για δύο εφημερίες επί τρείς μήνες.
Με τη συνεργασία των Επιστημονικών Εταιρειών θα χορηγήσει τη δωρεάν συνδρομή για τρία Πανελλήνια συνέδρια σε κάθε συνάδελφο.

Θα απευθύνει πρόσκληση στους γιατρούς που πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν, δηλαδή σε αυτούς που πρόσφατα έλαβαν τον τίτλο της ειδικότητας και ελπίζει ότι οι ήδη υπηρετούντες γιατροί στο ΕΣΥ έχουν ενημερωθεί εγκαίρως.

Ο Πανελλήνιος ιατρικός Σύλλογος, ως επίσημος από το νόμο σύμβουλος της πολιτείας, αισθάνεται ότι έχει πράξει στο ακέραιο και έγκαιρα το καθήκον του και ξεπερνά σήμερα τις οικονομικές του δυνατότητες για να αποδείξει ότι ο ιατρικός κόσμος της χώρας επιτελεί το έργο του, ακόμη και όταν οι υπεύθυνοι των οικιών ημών εμπιπραμένων αυτοί άδουν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This