Καμπανάκι από το ΕΟΔΥ για τον ιό του Δυτικού Νείλου: Έξι νέα κρούσματα – Ποιές περιοχές επηρεάζονται

Must Read

Ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει η έξαρση του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, με έξι νέα κρούσματα και δύο νοσηλείες να καταγράφονται αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), από τους συνολικά επτά ανθρώπους που έχουν νοσήσει αυτήν την περίοδο μετά από τσίμπημα κουνουπιού, οι πέντε εμφάνισαν βαρύτερα συμπτώματα από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ) και συγκεκριμένα, εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, ή/και οξεία χαλαρή παράλυση.

Παράλληλα, οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ τονίζουν πως θεωρείται αναμενόμενη η διάγνωση πολλών ακόμη κρουσμάτων μέσα στο επερχόμενο διάστημα.

Σε ποιες περιφερειακές ενότητες εντοπίστηκαν τα 6 νέα περιστατικά

Όπως έγινε γνωστό, το πρώτο κρούσμα στη χώρα εντοπίστηκε πριν από δύο εβδομάδες, στις αρχές του μήνα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα δεν αναφέρθηκε καμία λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Ένα ακόμη εισαγόμενο περιστατικό είχε καταγραφεί την προηγούμενη περίοδο, από άτομο που είχε μολυνθεί από τσίμπημα κουνουπιού σε χώρα του εξωτερικού.

Τα έξι νέα περιστατικά εντοπίστηκαν στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Λευκάδας, Χαλκιδικής και στην Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, στους Δήμους Λάρισας, Κιλελέρ, Αγιάς, Λαγκαδά, Αριστοτέλη και Λευκάδας.

Οι περιοχές που εμφανίζουν κίνδυνο

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι περιοχές που επηρεάζονται αρκετά είναι οι εξής:

-Από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας:

  • τον Δήμο Λαρισαίων
  • τον Δήμο Κιλελέρ
  • τον Δήμο Αγιάς
  • τον Δήμο Ελασσόνας
  • τον Δήμο Τυρνάβου

-Από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας:

  • τον Δήμο Λευκάδας

-Από τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης:

  • τον Δήμο Λαγκαδά

-Από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής:

  • τον Δήμο Αριστοτέλη

-Από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων:

  • τον Δήμο Φαρκαδόνας

Τα μέτρα προφύλαξης

Ο ΕΟΔΥ συστήνει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια σε όλη την επικράτεια, καθ’ όλη την περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών. Συγκεκριμένα, συστείνει την χρήση εγκεκριμένων εντομοαπωθητικών σώματος και χώρου (σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης), σήτες, κουνουπιέρες, κλιματιστικά/ ανεμιστήρες, κατάλληλα (μακριά) ρούχα.

Ακόμη, προτείνει στους πολίτες να μην αφήνουν στάσιμα νερά πουθενά, με σκοπό τον περιορισμό των εστιών αναπαραγωγής των κουνουπιών στους ιδιωτικούς χώρους. Ακόμη, άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα, πρέπει να παίρνουν τα μέτρα τους με ιδιαίτερη συνέπεια, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This