Τρύπια άμυνα! Ιδού τι εννοούσε ο Μητσοτάκης όταν ομολογούσε τα «κενά» για χάρη της Ουκρανίας

Εκκωφαντική σιωπή για τους φύλακες του Αιγαίου! - Απογυμνώνουν τώρα και τον Έβρο! - Αμείλικτα ερωτήματα

Must Read

Αίσθηση προκάλεσε το θέμα που αποκάλυψε χθες (Τετάρτη) η «δημοκρατία» για την αποστολή αμφίβιων επίλεκτων Ελλήνων κομάντος της Ζ’ ΜΑΚ στην Πολωνία, προκειμένου να συμμετάσχουν σε άσκηση του ΝΑΤΟ, ενώ έφυγαν από τη φύλαξη του Αιγαίου, όπου ήταν ο χώρος ελέγχου τους.

Από το αρμόδιο υπουργείο δεν υπήρξε κάποια αντίδραση για την αποκάλυψη αυτή, αλλά, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν μπορεί να υπάρξει επίσημη παραδοχή, δεδομένου ότι πρόκειται για απόρρητη στρατιωτική αποστολή συμμετοχής ελληνικής δύναμης σε άσκηση, αλλά το ερώτημα είναι γιατί επιλέχθηκε αυτή η επιθετική διμοιρία των επίλεκτων κομάντος, που ελέγχουν τα μικρά νησιά και τις νησίδες του Αιγαίου και όχι κάποια άλλη.

Το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο (17/7) της «δημοκρατίας»

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα ιστοσελίδας, το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει ότι εστάλη αυτή η αποστολή, αλλά πρόκειται για δικές τους δημοσιογραφικές πληροφορίες, δεδομένου ότι το ΓΕΕΥΑ δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση και η «δημοκρατία» δίνει σήμερα συνέχεια στο θέμα -γιατί οι πληροφορίες δεν αμφισβητούνται– περί συμμετοχής των Ελλήνων αμφίβιων κομάντος στην άσκηση αυτή, στην Πολωνία, όπως επίσης και ακόμη ένα γεγονός για το οποίο υπάρχουν ερωτήματα.

Είναι πλήρεις οι πέντε ΜΑΚ που ελέγχουν τη θάλασσα του Αιγαίου ή υπάρχουν κενά στην επάνδρωσή τους;

Κάτω από 50%

Σε αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντήσει το αρμόδιο υπουργείο, γιατί πληροφορίες από το στρατιωτικό ρεπορτάζ αναφέρουν ότι οι πέντε ΜΑΚ του Αιγαίου έχουν ποσοστό επάνδρωσης κάτω από 50%, δηλαδή εάν εμφανίζεται προβλεπόμενη δύναμη, π.χ. 40 άτομα στην κάθε διμοιρία, οι τοποθετημένοι μπορεί να είναι 30 και η παρούσα δύναμη μπορεί να πέφτει στα 20 άτομα, κάτι που δυσχεραίνει τη δουλειά τους και φυσικά δεν μπορούν να καλύψουν επαρκώς όλο το Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον ΠΟ. (Πίνακας Οργανώσεως Υλικού), θα έπρεπε να είναι πλήρεις οι μονάδες, αλλά μάλλον δεν είναι και δεν μπορούν να συμπληρώνονται από επίστρατους, κάτι που δημιουργεί επισφάλεια, έχοντας απέναντι τα τουρκικά δήθεν ψαροκάικα, τα οποία είναι επανδρωμένα με κατασκόπους και Τούρκους στρατιωτικούς και κόβουν βόλτες μέσα στο Αιγαίο.

Αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, βέβαια, είναι το υψηλό φρόνημα των Ελλήνων στρατιωτών και των αμφίβιων, που είναι επίλεκτοι παγκόσμιου επιπέδου και κάνουν πολύ σωστά τη δουλειά τους, έστω και εάν έχουν μείνει οι μισοί από τους προβλεπομένους, ενώ οι ικανότητές τους είναι τέτοιες που μπορούν να επιτεθούν ή να αμυνθούν ανάλογα με το ρόλο τους, με μεγάλη επιτυχία.

Αυτό που ενοχλεί, πάντως, είναι η αποδυνάμωσή τους, που έρχεται ως συνέχεια της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών και δημιουργεί επιπλέον υποχρεώσεις στους κομάντος του Ελληνικού Στρατού και των πέντε ΜΑΚ που υπηρετούν την πατρίδα και φυλάνε τα σύνορά μας και το Αιγαίο.

Όσο για το «περίεργο» δημοσίευμα που εμφανίστηκε χθες, τη βεβαιότητα περί fake news, την επιστρέφουμε σε αυτούς, γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορεί να γίνει παραδοχή της αποστολής αυτής στην Πολωνία, λόγω της σημασίας και των ικανοτήτων της Ζ’ ΜΑΚ, μια διμοιρία της οποίας εστάλη στην Πολωνία, για συμμετοχή στην άσκηση του ΝΑΤΟ.

Επιπροσθέτως, αναφέρουμε ότι μαζί με την ελίτ διμοιρία της Ζ’ ΜΑΚ υπάρχουν στο κλιμάκιο αξιωματικός συνδέσμου και διοικητικός (Δ.Μ., διοικητικής μέριμνας), ενώ θυμίζουμε ότι η Ζ’ ΜΑΚ αναλαμβάνει πάντα τις πιο επικίνδυνες αποστολές και είναι επιθετική Μοίρα, όχι αμυντική, γι’ αυτό και η απουσία της από το Αιγαίο, σε περίπτωση έντασης, θα είναι πολύ σημαντική για την πατρίδα μας.

Ζ’ ΜΑΚ

Απογυμνώνουν τώρα και τον Έβρο! Έστειλαν μονάδα με πανάκριβο οπλισμό στη Βουλγαρία

Δεν είναι μόνο οι «αμφίβιοι» κομάντος της πατρίδας μας, η διμοιρία της Ζ’ ΜΑΚ που έχει σταλεί στην Πολωνία, αφήνοντας τη θέση της από το βορειοανατολικό Αιγαίο, αλλά υπάρχει κι άλλη μονάδα αντιαρματικών, μαζί φυσικά με τα όπλα και τα πυρομαχικά, που βρίσκονται σε άλλη αποστολή!

Πρόκειται για αντιαρματικά και πυρομαχικά μετά του όπλου, τα οποία μεταφέρθηκαν μαζί με Έλληνες στρατιώτες στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας, σε μια άλλη άσκηση του ΝΑΤΟ. Όμως, τα οπλικά συστήματα και τα πυρομαχικά, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, εστάλησαν από την περιοχή της Θράκης και συγκεκριμένα από τον Έβρο!

Μετά την αποστρατικοποίηση των νησιών μας, δηλαδή, τώρα θέλουν να «απογυμνώσουν» από οπλικά συστήματα και πυρομαχικά και τον Έβρο;

Εκεί, λοιπόν, στη Στάρα Ζαγόρα (πρώην Ειρηνούπολη), βρίσκονται αντιαρματικά τύπου MILAN και STREAM, των ειδικών δυνάμεων και αυτά. Δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλα πυρομαχικά, εκτός από τα εγκεκριμένα από τους Έλληνες πυροτεχνουργούς, που αναγράφουν στον ΚΑΠ (Κανονισμός Αποθήκευσης Πυρομαχικών) ακριβώς ποια πυρομαχικά πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Γι’ αυτό θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι μεταφέρθηκαν ΚΑΙ πυρομαχικά από τον Έβρο στη Στάρα Ζαγόρα, δεδομένου ότι, εάν χρησιμοποιηθούν άλλα πυρομαχικά, μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στο όπλο και έτσι να καταστραφεί ή να υποστεί αλλοίωση – κάτι που, φυσικά, δεν θέλει κανένας.

Α-Τ MILAN (φωτογραφία: www.army.gr)

Άγνωστο το κέρδος

Σε αυτήν την κρίσιμη φάση των σχέσεων με την Τουρκία, λοιπόν, η κυβέρνηση (ποιος άραγε;) παίρνει την απόφαση, εκτός από τους αμφίβιους καταδρομείς που έστειλε στην Πολωνία, αφήνοντας κενό ένα σημείο του βορειοανατολικού Αιγαίου, να στείλει στρατιώτες και αντιαρματικά με πυρομαχικά στη Βουλγαρία, για ακόμη μία άσκηση του ΝΑΤΟ, από την οποία δεν γνωρίζουμε τι κέρδος μπορεί να έχει η Ελλάδα, η οποία αποδυναμώνει και τις αποθήκες πυρομαχικών του Έβρου για να υποστηρίξει την εκστρατεία αντιαρματικών στη Στάρα Ζαγόρα.

Ποια μυαλά αποφασίζουν να δημιουργήσουν ακόμη ένα κενό στον ελληνικό Στρατό και ποιος μπορεί να βεβαιώσει τους Έλληνες πολίτες, που πληρώνουν για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, με τους Τούρκους από απέναντι να παραμονεύουν, ότι αυτά τα πυρομαχικά θα αντικατασταθούν, όπως και ότι τα αντιαρματικά θα επιστρέψουν στη βάση τους;

Ήδη έχουν συγκροτηθεί οι μονάδες στη Στάρα Ζαγόρα και οι Έλληνες στρατιώτες με τα αντιαρματικά είναι εκεί, αλλά τα πολεμικά οχήματα άμυνας και τα πυρομαχικά έφυγαν από τον Έβρο

Την ίδια στιγμή, αποκάλυψη του Al Jazeera έκανε λόγο νέες αποστολές πολύτιμου στρατιωτικού υλικού στο Κίεβο αλλά και μετασχηματιστών ρεύματος, ενώ στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι δεν αποκλείεται ακόμα και η παραχώρηση από την Ελλάδα του συστήματος αεράμυνας S-300!

Η πρώτη βολή S-300 από ελληνικό έδαφος έγινε από το Πεδίο Βολής Κρήτης, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013, στο Ακρωτήρι Χανίων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This