Η φωτιά στον Τρίλοφο εκτιμάται πως ξεκίνησε από έκρηξη μετασχηματιστή της ΔΕΗ

«Ακούστηκε ένας μεγάλος θόρυβος, μια έκρηξη και μετά έπεσε το ρεύμα και έπειτα από λίγο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά»

Must Read

Από τη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στον δήμο Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, υπέστησαν ζημιές δύο σπίτια και μία αποθήκη, ενώ κάηκε και ένα αυτοκίνητο.

Αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο της φωτιάς, ωστόσο δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή για την πιθανότητα αναζωπυρώσεων.

«Αυτά που είδα εγώ είναι ότι κάηκαν στέγες σε ένα σπίτι, που βρίσκεται ψηλά κοντά στο Πλαγιάρι και ένα χαμηλότερα κοντά στον Τρίλοφο, αλλά και ένα αυτοκίνητο», δήλωσε ο προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Πυρκαγιά στην Θέρμη Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 12 Ιουλίου 2024.
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με τον ίδιο, εκτιμάται πως «ξεκίνησε από έναν μετασχηματιστή της ΔΕΗ, ο οποίος βρίσκεται στην ανηφόρα προς Τρίλοφο, μετά το ξενοδοχείο Four Seasons. Ακούστηκε ένας μεγάλος θόρυβος, μια έκρηξη και μετά έπεσε το ρεύμα και έπειτα από λίγο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, οπότε μάλλον ξεκίνησε από εκεί», διευκρίνισε ο κ. Στεργιάδης στο ΑΠΕ ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν στην περιοχή, αλλά δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο. «Σε κάποια σημεία καπνίζει γι’ αυτό παραμένουν στο σημείο εκείνο. Τα εναέρια μέσα έχουν φύγει. Μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας κάνουν έργα σε αντιπυρικές ζώνες, ενώ μέχρι αύριο θα παραμένει και μία υδροφόρα», εξήγησε.

Σημειώνεται ότι δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη η κυκλοφορία στον δρόμο από Ν.Μηχανιώνα προς Τρίλοφο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This