Αποκάλυψη για τα Τέμπη: «Τα οστά στο Κουλούρι ανήκαν στα παιδιά μου και σε άλλη μία κοπέλα!» – Συγκλονίζει ο Νίκος Πλακιάς

Must Read

Ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν με τόσο άδικο τρόπο στην τραγωδία των Τεμπών, έκανε μια σοκαριστική αποκάλυψη στο KontraNews και συγκλόνισε με τα όσα είπε, στέλνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα σε όσους επιχειρούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους για τον θάνατο των 57 ανθρώπων το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Όπως είπε ο χαροκαμένος πατέρας, εκ των οστών που βρέθηκαν στο Κουλούρι (σ.σ. εκεί φυλάσσεται το κοντέινερ της μοιραίας εμπορικής αμαξοστοιχίας μαζί με άλλα συντρίμμια), ήταν της Χρυσής και της Θωμαΐς, των δίδυμων κοριτσιών που «έχασε» για πάντα στα Τέμπη…

«Θα σας το πω και πρώτη φορά. Τα οστά που ταυτοποιήθηκαν στο Κουλούρι ανήκαν στα παιδιά μου. Αυτό το έχουμε πληροφορηθεί από τον Νοέμβριο. Που πήγαμε στο Κουλούρι να δούμε τα βαγόνια που καθόταν τα παιδιά μας. καταλάβαμεΚαπό την αρχή ότι σίγουρα θα βρούμε ανθρώπινο υλικό σε αυτά τα βαγόνια, όπως και βρέθηκαν υπολείμματα των παιδιών μας και πάρα πολλά προσωπικά αντικείμενα. Πάνω σε αυτά στηριχθήκαμε και όταν κάναμε τις μηνύσεις … Όπως έγινε και στην τοποθεσία Τρία Πηγάδια, που βρέθηκε το οστό του πατέρα της Μαρίας Χατζηκωνσταντή, η οποία επίσης προχώρησε σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου».

«Κάναμε και δεύτερη κηδεία…» – Βρέθηκε υλικό και από μια τρίτη κοπέλα μαζί με τις δίδυμες

Ο Νίκος Πλακιάς συγκλονίζει λέγοντας πως όταν παρέλαβαν τα υπολείμματα των παιδιών, έκαναν και δεύτερη κηδεία, ενώ αποκάλυψε ότι από τα οστά ταυτοποιήθηκε ακόμα μια κοπέλα, που βρισκόταν μαζί με τα δικά του κορίτσια:

«Βρέθηκε ανθρώπινο υλικό και από μία άλλη κοπέλα, η οποία ήταν μαζί με τα κορίτσια μου, δεν μπορώ να σας πω το όνομα. Αυτές οι ταυτοποιήσεις γίνανε, παραλάβαμε το υλικό και κάναμε και δεύτερη κηδεία. Να σας το πω απλά. Πώς να ησυχάσει μετά ο κύριος Πλακιάς, πώς να ησυχάσει ο αδερφός μου, πώς να ησυχάσουν οι γυναίκες μας όταν είμαστε η οικογένεια που κάναμε δύο φορές κηδείες. Ποιος μπορεί έρθει και να σταθεί απέναντί μου στο δικαστήριο και να πει ότι έγιναν όλα σωστά;»

«Δεν μπορώ να δεχτώ τη λέξη πλημμέλημα» – 17 μήνες μετά αναγνωρίζουν το μπάζωμα στα Τέμπη…

Ο χαροκαμένος πατέρας σχολίασε πως δεν δέχεται το πλημμέλημα για τους εμπλεκόμενους στο μπάζωμα και την εκχωμάτωση του σημείου της τραγωδίας και θα ζητηθεί η αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακούργημα.

«Πλέον έχουν πέσει οι μάσκες. Δεν υπάρχει περίπτωση καμία να αμφισβητηθεί η εκχωμάτωση …  Έστω και καθυστερημένα να αποδοθεί δικαιοσύνη σε αυτό το κομμάτι … Με τη λέξη πλημμέλημα δεν νιώθω ικανοποιημένος. Δεν μπορώ να δεχτώ τη λέξη πλημμέλημα όταν γνωρίζω ότι τα παιδιά μου τα πήραν και τα πέταξαν σε δύο διαφορετικά μέρη στη Θεσσαλία. Δεν θεωρείται πλημμέλημα αυτό το πράγμα. Αυτό θεωρείται δόλος, απόκρυψη στοιχείων, αλήθειας, συγκάλυψη… δεν μπορώ να καταλάβω», είπε μεταξύ άλλων και αναρωτήθηκε: «Ποιος πατέρας θα μπορούσε να το δεχτεί;»

Ξέρουμε ποιος είναι…

Ρωτήθηκε ακόμα για την πολιτική παρέμβαση που υπήρξε στην εντολή για την αλλοίωση του σημείου της τραγωδίας και αν οι συγγενείς γνωρίζουν ποιος την έκανε και απάντησε:

«Γνωρίζουμε από το πρώτο τρίμηνο ποιος ήταν ο κύριος που μιλούσε και έδινε τις εντολές από την Αθήνα. Είναι ένα πρόσωπο πάρα πολύ γνωστό, εγώ δεν μπορώ να πω το όνομα. Αλλά οι γονείς μεταξύ μας γνωρίζουμε από το πρώτο τρίμηνη ποιος είναι ο κύριος Υπουργός ο οποίος βρίσκεται ακόμα στην Κυβέρνηση».

«Γι’ αυτό δεν κάνω πίσω και δεν θα ησυχάσω ποτέ»

Ο Νίκος Πλακιάς μίλησε και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» για την συγκλονιστική αποκάλυψη και είπε μεταξύ άλλων:

«Έπρεπε κάποτε να το πω κι αυτό, τα οστά που βρέθηκαν στο Κουλούρι ανήκαν στα παιδιά μου. Γι’ αυτό δεν κάνω πίσω και δεν θα ησυχάσω ποτέ. Τα οστά στο Κουλούρι ανήκαν στα τρία δικά μας παιδιά και σε άλλη μία οικογένεια. Όταν θα τους πάω τα οστά στο δικαστήριο μέσα, να δω αν τα έκαναν όλα σωστά…»

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του τόνισε: «17 μήνες τώρα αντιμετωπίζουμε βρομιά και ασυδοσία παντού. Δεν λειτουργώ πλέον, είμαι σαν μία πέτρα, σίδηρο, ατσάλι. Δεν λυγίζω, δεν καταλαβαίνω, δεν νιώθω πόνο, το μόνο που νιώθω είναι οργή και θυμό. Έπρεπε να περάσουν 17 μήνες για να κάνει ο εισαγγελέας μήνυση κατά 4 προσώπων; Με τη λέξη πλημμέλημα δεν νιώθω ικανοποιημένος…»

Δείτε επίσης:

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This