Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Φαλακρό και Πάικο – Σε ύφεση η φωτιά στη Μεσσηνία

Μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεσή των πυρκαγιών

Must Read

Τιτάνια είναι η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται εδώ και αρκετά 24ωρα στο Φαλακρό της Δράμας και στο όρος Πάικο της Πέλλας, ενώ σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στη Μεσσηνία.

Ευχάριστα είναι τα νέα και από το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε σε άλσος έξω από την πόλη της Βέροιας καθώς τέθηκε υπό έλεγχο.

Στο Φαλακρό η φωτιά κάει για τέταρτη ημέρα μέσα σε χαράδρες, σε ορεινή δύσβατη περιοχή της Σίτνας, ενώ ξεκίνησε από την περιοχή της Χιονότρυπας και κατευθύνθηκε νοτιοανατολικά νότια προς την πλευρά των Πύργων.

Για την κατάσβεση επιχειρούν ισχυρές επίγειες και ενάριες δυνάμεις αποτελούμενες από 35 πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Από τις 17 Ιουλίου μέχρι και σήμερα οι πυροσβέστες προσπαθούν να ελέγξουν τη φωτιά που εκδηλώθηκε μετά από σφοδρή καταιγίδα με πολλαπλούς κεραυνούς που έπληξαν την περιοχή στο όρος Πάικο Πέλλας, στην περιοχή Κρανιά.

Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα και επτά οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

Μεσσηνία: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Σε ύφεση είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε δύσβατη περιοχή στη Μεσσηνία. Μάλιστα οι κάτοικοι της περιοχής της Μεταμόρφωσης έλαβαν μήνυμα από το 112 ώστε να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Το έργο των πυροσβεστών δυσχαιρένουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ωστόσο φαίνεται ότι σιγά σιγά καταφέρνουν να θέσουν το μέτωπο υπό έλεγχο.

Μάλιστα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και πλέον στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Η φωτιά κάει σε μία χαράδρα ωστόσο ο οικισμός που βρίσκεται κοντά της, αυτή τη στιγμή, δεν απειλείται.

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Βέροια

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε άλσος έξω από την πόλη της Βέροιας ωστόσο στο σημείο παραμένουν δύο πυροσβέστες με ένα όχημα για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This