Καλύτερη η εικόνα του συνοριοφύλακα που τραυματίστηκε στον Έβρο – Εκκωφαντική η…σιωπή της κυβέρνησης

Must Read

Καλύτερη είναι η κατάσταση του Έλληνα συνοριοφύλακα, που δέχτηκε πυρά από…άγνωστα άτομα, που βρίσκονταν στην τουρκική πλευρά, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του περιπολίας, στο Σουφλί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 57χρονος ήταν μέλος μιας ομάδας Ελλήνων συνοριοφυλάκων που περιπολούσε στην παραποτάμια περιοχή κοντά στη θέση «Αμπέλια», όπου δεν έχει κατασκευαστεί φράχτης. Εκεί, γύρω στις 18:20 και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, οι συνοριοφύλακες, δέχθηκαν πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα ο ένας από αυτούς να τραυματιστεί στην κοιλιά και να μεταφερθεί άμεσα, στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Λόγω του τραυματισμού του, ο συνοριοφύλακας υποβλήθηκε σε επέμβαση και πλέον νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του νοσοκομείου, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο. Η σφαίρα που δέχθηκε διαπέρασε και χτύπησε το λεπτό έντερο, με πηγές να αναφέρουν πως για δύο χιλιοστά γλίτωσε τον θάνατο!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 18.20 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για παροχή πρώτων βοηθειών. Το όλο περιστατικό ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές».

«Βλέπουμε εγκληματικά κυκλώματα διακινητών να λειτουργούν μη λογαριάζοντας ανθρώπινες ψυχές»

Προ ημερών, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, έκανε λόγο για εγκληματικά κυκλώματα διακινητών, ωστόσο, χαρακτήρισε «βατό» ως τότε το φετινό καλοκαίρι ως προς τον όγκο των μεταναστευτικών ροών.

«Βλέπουμε πάλι τα εγκληματικά κυκλώματα των διακινητών να λειτουργούν μη λογαριάζοντας ανθρώπινες ψυχές, μη λογαριάζοντας τους ίδιους τους εαυτούς τους», είχε δηλώσει στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, συμπληρώνοντας:

«Δύσκολες καταστάσεις, οι οποίες με πολύ μεγάλο επαγγελματισμό, συνάδελφοί μου όλοι μαζί προσπαθούμε να επιχειρήσουμε και σε πολύ μεγάλο βαθμό το καταφέρνουμε».

Σοβαρά ερωτήματα μετά τον τραυματισμό του συνοριοφύλακα

Το σοβαρό αυτό περιστατικό εγείρει ερωτήματα σχετικά με την στάση της κυβέρνησης, που εξακολουθεί να τηρεί σιγήν ιχθύος. Γιατί μέχρι αυτή τη στιγμή, αρκετές ώρες μετά την εγκληματική ενέργεια, δεν έχει βγει επίσημος εκπρόσωπος της κυβέρνησης να τοποθετηθεί επί του ζητήματος;

Σε πιο πολιτισμένο κράτος θα είχε συμβεί κάτι τέτοιο και δεν θα είχε κληθεί ο πρέσβης της Τουρκίας για εξηγήσεις;

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This