Β. Κικίλιας: «Δεν έχει όμοιό της η φετινή αντιπυρική περίοδος, η χειρότερη των τελευταίων 20 ετών»

«Έχουμε drones να πετάνε διαρκώς, 24 ώρες το 24ωρο, πάνω από όλη την Ελλάδα»

Must Read

Την εκτίμηση πως η φετινή αντιπυρική περίοδος είναι η χειρότερη των τελευταίων 20 ετών, εξέφρασε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα άνυδρο έτος καθώς δε χιόνισε και δεν έβρεξε, ενώ αναφέρθηκε στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν και μάλιστα για πολλές συνεχόμενες μέρες.

«Γίνεται οργανωμένη και δομημένη προσπάθεια», επεσήμανε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας τη σημασία της δουλειάς που κάνουν μεταξύ άλλων οι πυροβέστες, οι εθελοντές, οι δασοκομάντες, οι δασάρχες, η ΕΛΑΣ, οι ένοπλες δυνάμεις και η αυτοδιοίκηση: «Όλοι μαζί, συντονισμένοι στο νέο δόγμα της Πυροσβεστικής με την πιο γρήγορη και έγκαιρη απογείωση των εναερίων και την πιο επιθετική τακτική η οποία αποδίδει μέχρι τώρα αποτελέσματα».

Παράλληλα, τόνισε πως κάθε ημέρα που περνά είναι κρίσιμη και κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τα στοιχεία της φύσης, ενώ σημείωσε πως ένα μικρό λάθος ή εγκληματικές ενέργειες μπορεί να φέρουν όλεθρο και καταστροφή. Στο πλαίσιο αυτό, ευχαρίστησε τους πολίτες που καθάρισαν τα οικόπεδά τους ενώ σημείωσε ότι ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ μπήκαν σε δάση και έκαναν αντιπυρικές ζώνες ενώ όλες μαζί οι δυνάμεις συνεργάζονται υποχρεωτικά στο πεδίο των πυρκαγιών.

«Έχουμε drones να πετάνε διαρκώς, 24 ώρες το 24ωρο, πάνω από όλη την Ελλάδα»

Παράλληλα, ο υπουργός εξήρε την προσφορά των πυροσβεστών τονίζοντας πως δουλεύουν ασταμάτητα μέρα και νύχτα, ενώ επεσήμανε ότι πλέον τα εναέρια μέσα σηκώνονται με την πρώτη αναγγελία«Μια πολύ μεγάλη αλλαγή στη φετινή αντιπυρική περίοδο είναι ότι έχουμε drones να πετάνε διαρκώς, 24 ώρες το 24ωρο, πάνω από όλη την Ελλάδα», ανέφερε σε άλλο σημείο ο κ. Κικίλιας, εξηγώντας πως βλέπουν στο πεδίο την έναρξη της οποιασδήποτε πυρκαγιάς.

Κλείνοντας, ο υπουργός αναφέρθηκε στα εναέρια μέσα, υπογραμμίζοντας πως απαιτείται η ανανέωση του στόλου. «Θα πάρουμε 7 νέα Canadair, θα αρχίσουν να παραλαμβάνονται από το ’26, μέχρι τότε ο εθνικός μας στόλος γίνονται φιλότιμες προσπάθειες από τους μηχανικούς του ΓΕΑ και τους πιλότους μας να πετάει και να είναι αξιόμαχος και έχουμε και μέσα από τον διαγωνισμό του ΝΑΤΟ τα νοικιασμένα τα οποία έχουμε», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This